نمایندگانی که برای تصویب عجولانه طرح صیانت، به رعایت شکلی قانون هم علاقهای ندارند/ جای خالی امضای ابراهیم عزیزی و ۵ نماینده دیگر فارس پای درخواست بازگشت طرح صیانت به صحن علنی مجلس
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
۱۶۷ نماینده مجلس درخواست لغو مصوبه کمیسیون مشترک و بازگشت «طرح صیانت» به صحن علنی مجلس را امضا کردهاند که از میان ۱۸ نماینده استان فارس در مجلس، نام ۶ نفر در این فهرست دیده نمیشود؛ نمایندگانی که به نظر میرسد به رغم خواسته اکثریت موکلانشان، برای تصویب این طرح، آنقدر عجله دارند که حتی به طی شدن مسیر عادی قانون هم قانع یا دستکم مقید نیستند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب، طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی که پیشتر با عنوان «طرح صیانت» در مجلس کلید خورده بود و با وجود تغییر هدفمند نام طرح همچنان با همین عنوان شناخته میشود، به یکی از بحثهای چالشبرانگیز این روزهای فضای مجازی ایران بدل شده است.
بر پایه این گزارش، پس از مدتی پیگیری بی سر و صدا، تصویب ناگهانی طرح صیانت با ۱۸ رأی مثبت در کمیسیون ۱۹ نفرهای در مجلس یازدهم، همزمان با کُندی کمسابقه سرعت اینترنت بینالملل، توفانی از انتقادها را در به ویژه در شبکههای اجتماعی برانگیخت.
در کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی، به جز «جلال رشیدی کوچی»، نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس، مابقی اعضای کمیسیون همگی به تصویب فوری طرح صیانت رأی داده بودند؛ انتخابات درونکمیسیونی که ویدئوی لحظات کوتاه رأیگیری عجیب در آن -آن هم در خلال جلسات دو شیفته مجلس برای بررسی جزئیات بودجه ۱۴۰۱- با انتقادات مضاعفی مواجه و دستمایه طعنه و کنایه مردم شد.
در ادامه دولت و شمار زیادی از نمایندگان مجلس نیز، با شنیدن صدای بلند اعتراض کاربران فضای مجازی و رسانههای رسمی، وادار به واکنشهایی هرچند نهچندان مطمئن شدند.
در همین حال ١۶٧ نماینده مجلس با امضای نامهای درخواست بازگشت طرح صیانت به صحن علنی مجلس را مطرح کردند و روی میز هیأت رئیسه مجلس قرار گرفت.
البته این درخواست معطوف به اصل طرح صیانت نیست بلکه در آن با اشاره به بررسی طرحی غیر از آخرین ویرایش مورد تأیید مجلس در کمیسیون، اشکالات قانونی و آییننامهای به مصوبه کمیسیون مشترک، مورد اعتراض قرار گرفته است.
کدام نمایندگان درخواست بازگشت طرح صیانت به صحن علنی را امضا نکردهاند؟
اما در این میان، جلال رشیدی کوچی، نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس که این روزها نام او به عنوان تنها مخالف طرح صیانت در کمیسیون مشترک، بر سر زبان رسانهها و فعالان فضای مجازی افتاده است، تکاپوی زیادی در مخالفت با تصویب این طرح -دستکم در کمیسیون مشترک- به کار گرفته است.
مطابق این فهرست، از مجموع ۱۸ نماینده استان فارس در مجلس یازدهم، نام ۱۲ نفر به چشم میخورد.
از مجموع چهار نماینده مردم شهرستانهای شیراز و زرقان در مجلس، نامهای علیرضا پاک فطرت، جعفر قادری و روحالله نجابت در فهرست دیده میشود.
در دیگر حوزههای انتخابیه استان فارس نیز امضای جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت و پاسارگاد و ارسنجان؛ حسین حسینزاده، نماینده لارستان، خنج، گراش و اوز؛ محمدرضا رضائی کوچی، نماینده جهرم و خفر؛ رحیم زارع، نماینده آباده، بوانات، خرم بید و سرچهان؛ فرهاد طهماسبی، نماینده نی ریز، استهبان و بختگان؛ محمدجواد عسکری، نماینده داراب و زریندشت؛ محمدمهدی فروردین، نماینده فیروزآباد، فراشبند و قیر و کارزین؛ حجت اله فیروزی، نماینده فسا؛ و سید موسی موسوی، نماینده لامرد و مهر، ثبت شده است.
اما در میان نمایندگانی که این درخواست را امضا نکردهاند نام ابراهیم عزیزی، نماینده شیراز و زرقان در مجلس دیده نمیشود.
همچنین مجید انصاری، نماینده ممسنی و رستم؛ عبدالعلی رحیمی مظفری، نماینده سروستان، کوار و خرامه؛ مسلم صالحی، نماینده اقلید؛ فریدون عباسی دوانی، نماینده کازرون و کوهچنار؛ و محسن علیزاده، نماینده سپیدان و بیضا دیگر نمایندگانی از استان فارس بودند که این درخواست را امضا نکردهاند.
** دلخوشی کاربران اینترنت، شاید حداکثر برای تأخیر در تصویب طرح صیانت!
همزمان با درخواست اکثریت نمایندگان مجلس، بهزاد پورسید، معاون اداره قوانین مجلس در نامهای خطاب به رئیس کمیسیون مشترک طرح صیانت، ایرادات جدی به روند تصویب طرح صیانت را وارد دانست؛ ازجمله اینکه نسخه جدید طرح صیانت که به تصویب کمیسیون مشترک رسید، چندین مرتبه تغییر کرده و از آنچه در نسخه نخست ارائه شده بود، فاصله گرفته است؛ این مخالفتها و سرانجام ورود معاون اداره قوانین مجلس باعث شد نگرانیها و اعتراضات در خصوص تصویب عجولانه طرح صیانت، موقتاً فروکش کند.
البته درخواست بازگشت طرح صیانت به صحن علنی مجلس و موافقت احتمالی هیأت رئیسه، برخلاف تصوری که دل برخی از کاربران فضای مجازی و البته صاحبان کسبوکارهای مرتبط با خرید و فروش اینترنتی را خوش کرده است، نه به معنای مخالفت یا موافقت این تعداد نماینده با کلیات آن بلکه معطوف به عدم رعایت قانون در روند بررسی آن است؛
چرا که ویرایشهای این طرح نیز به اصلاح ادبیات و حذف برخی اشارات صریح به محدودیت شبکههای اجتماعی خارجی، محدود شده است.
درواقع نگرانیها در خصوص ماهیت این طرح و هدف بانیان آن، پابرجاست و این قبیل تلاشها در مجلس یازدهم، احتمالاً تصویب این طرح را فقط کمی عقبتر بیندازد. از این رو، اینکه طرح صیانت معلق بماند و شاید نهایتاً با کمی تغییرات ظاهری از جایی دیگر سر بر نیاورد، دور از ذهن است.
** نمایندگانی که برای تصویب طرح صیانت، حتی به چهارچوب شکلی قانون هم پایبند نیستند!
در این میان، ممکن است نمایندگانی باشد که برای جلب توجه اکثریت مردم و افکار عمومی، تظاهر به مخالفت با این طرح کنند و در سوی مقابل نیز برخی نمایندگان به دلایلی ازجمله معذورات سیاسی احتمالاً برخلاف میل باطنی خود شهامت کافی برای مخالفت با این طرح ندارند.
امضا کردن یا نکردن این درخواست، میتواند دلایل معمولیتری هم داشته باشد.
اما بدون آنکه بخواهیم این فهرست را در این طرح خاص معیار قرار دهیم؛ آنچه که قابل پذیرش نیست، انفعال و یا حتی عملکرد معکوس برخی نمایندگان در رعایت شکلی قوانین و آییننامههای مجلس است؛ سؤال اینجاست: این نمایندگان ازجمله شش نماینده استان فارس اگر برخلاف اکثریت موکلان خود، دیدگاهشان بر تصویب طرح صیانت است، چرا برای تصویب عجولانه این طرح دستکم به چهارچوب اختیارات قانونی نمایندگان هم قانع نیستند و یا برای بازگشت روند بررسی این طرح به مسیر قانون، تلاشی نمیکنند؟
انتهای پیام/ سجاد بنام
مگه اینها نمایندگان مردم هستند؟
اینا نماینده نیستند. مشتی وابسته
اساسا هیچ فرد مستقل وباسوادوبه درد بخوری برای کاندیداشدن در مجلس تایید نمی شه
صیانت باید طوری باشه به کیبو کار اینترنتی ضربه نزنه با این شرایط کرونا ولی صفحات و گروهای معاند منافق و دشمنانی که پیوسته درحال توطئه هستن و ازخارج حامی هستن رو فیلتر و کسانیکه درچنین گروه هایی فعالن رصد و گرفتار قضایی شوند واینکه یا اینترنت داخلی رو تقویت کنن این درسته
نماینده مردم نیستند منصوبین حکام به اسم و به جای نمایندگان مردم مجلس را اشغال کردند