بدعهدی کارخانه قند، چغندکار گچسارانی را متضرر کرد/اینجا تولیدکننده حمایت نمیشود
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
تنها چغندرکار کهگیلویه و بویراحمدی به دلیل بدعهدی کارخانه قند کوار فارس، به خاک سیاه نشست تا عدم حمایت واقعی از تولیدکننده یک مصداق عینی پیدا کند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، کالای قند و شکر یکی از پرمصرفترین کالاها در خانوادههای ایرانی است و وزارت جهاد کشاورزی برای کشت مواد اولیه تولید قند یعنی چغندر، تبلیغات و وعده وعیدهای زیادی داد و کشاورزان را ترغیب به کشت محصول چغندرقند کرده است.
در استان کهگیلویه و بویراحمد و در راستای همین سیاست، یک کشاورز گچسارانی به توصیه جهاد کشاورزی منطقه لیشتر اقدام به کشت محصول چغندرقند کرد تا محصولش را نیز تحویل کارخانه قند کوار در استان فارس بدهد اما با بدعهدیهای صورت گرفته این محصول روی دست کشاورز ماند و متضرر شد.
مدیر جهاد کشاورزی گچساران در همین زمینه با تایید این موضوع گفت: این کشت در راستای کشاورزی قراردادی و در سطح ۲۱ هکتار انجام شد و کارخانه قند کوار فارس اقدام به عقد قرارداد با این چغندرکار کرده است.
دستلاف با بیان اینکه این کشت به صورت پایلوت انجام شده، افزود: طبق قرارداد باید به محض آماده شدن محصول، کارخانه اقدام به برداشت میکرد اما این اتفاق با تاخیر انجام شد و با پیگیریهای متعدد نهایتا دو روز قبل کارخانه قند کوار اقدام به ارسال دستگاه ویژه برداشت چغندرقند به منطقه لیشتر کرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گچساران با بیان اینکه از این کشاورز حمایت میکنیم، تصریح کرد: معیشت و درآمد ۵۰ خانوار از این مزرعه ۲۱ هکتاری تامین میشود که با شرایط پیش آمده خسارت زیادی به این کشاورز وارد شده است.
دستلاف هزینه تمام شده کشت هر هکتار چغندقند را ۴۵ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: میزان تولید چغندرقند بین ۹۰ تا ۱۱۰ تن است و قیمت آن بسته به عیار آن از یکهزار و ۶۰۰ تا ۲ هزار و ۱۰۰ تومان متغیر است.
وی ادامه داد: هر تن چغندرقند بین ۱۵۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم قند تولید میکند.
این صحبتها در حالی است که آقای کشاورز که تنها چغندرکار کهگیلویه و بویراحمدی است به خبرنگار ما گفت: دو ماه از تاریخ برداشت محصولم گذشته و وقتی کارخانه قند کوار، دستگاه برداشت را فرستاد، متاسفانه خراب بودند و بعد از تعمیر شروع به برداشت کردند و تاکنون کمتر از هزارمتر برداشت شده است.
کشاورز افزود: به ما اعلام کردند که کارخانه قند کوار فقط تا فردا کار میکند و با این شرایط یک هکتار هم از محصول من برداشت نخواهد شد.
وی تصریح کرد: با توجه به هوای گرم و گذشت دو ماه از زمان برداشت، عیار چغندرقند و کیفیت و کمیت آن افت محسوسی داشته و بسیار متضرر شدیم.
کشاورز با اشاره به قراردادش با کارخانه قند کوار فارس، گفت: چهار هکتار از مزرعه چغندرم را شخم زدم و با توجه به خرابی دستگاههای برداشت و تعطیلی کارخانه، حتی اگر همه محصول ما را هم بخرند به دلیل افت عیار قند، ضرر زیادی متوجه ماست هر چند با این شرایط محصول ما برداشت هم نخواهد شد.
این چغندرکار گچسارانی از شکایت خود از کارخانه قندکوار به دلیل عدم انجام تعهداتش خبر داد.
کشاورز تصریح کرد: به ما گفتند که با اعلام خبر راهاندازی مجدد کارخانه قند یاسوج، مسئولان کارخانه قند کوار از کشت چغندرقند در سالهای آینده در این استان، برداشت مزرعه ما را در اولویت آخر قرار دادند و اکنون با توجه به عدم تامین خوراک کارخانه، برداشت مزرعه ما سودی به حال کارخانه ندارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، نیز با تایید این موضوع و تاکید بر حمایت از این چغندرکار، گفت: سطح زیر کشت این مزرعه چغندر ۲۰ هکتار بوده و به صورت بارانی آبیاری میشود.
داریوش حصار، نیاز آبی برای تولید یک ریشه ۵۰۰ گرمی را حدود ۴۰ تا ۵۰ لیتر آب دانست و افزود: کل آب مورد نیاز چغندرقند در طول دوره رشد در مناطق مختلف کشور بین هفت هزار و ۳۰۰ تا ۱۳ هزار و ۶۰۰ مترمکعب در هکتار است.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: عیار چغندر قند گچساران بالا و در حدود ۱۸ درصد است اما به دلیل تاخیر در برداشت، کمیت و کیفیت این مزرعه پایین آنده که با توجه به قراداد این کشاورز با کارخانه قند کوار، قطعا باید پاسخگو باشند و ما نیز پیگیر رفع مشکل این کشاورز گچسارانی هستیم.
این گزارش هفته قبل آماده شد.
گزارش از کریم بنام
انتهای پیام/
بهترین موقع برداشت چغندردرمناطق گرمسیری مثل گچساران ١۵اردیبهشت تا١۵خرداداست
بعداز١۵خردادهم عیارقندافت میکندوهم بریکس افزایش مییابد
بایدبرای خردکردن چغندرتیغه های خردکن تغییرپیداکند ضمن اینکه سرعت فسادمحصول قندی بالامیرود