ادامه روند سنگ مفت گنجشک مفت مدیران کهگیلویه و بویراحمد تعزیرات حرفهایش را پس گرفت یا صدا و سیما جوسازی کرد؟ قیمتهای نجومی مصلی یاسوج برای هر متر اجاره/ تناقض در اعلام قیمتهای نمایشگاه بهاره
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، نمایشگاهها در استان کهگیلویه و بویراحمد در همه این سالها بیش از آنکه برای مردم سودی داشته باشند، برای بازاریان زیان داشته و بیش از مزایایش، حواشی و دردسر داشته است.
اکنون نمایشگاهی بهاره در مصلی شهر یاسوج در حال برگزاری است که ایننمایشگاه نیز حواشی زیادی داشته و علاوه بر آن محلی برای اجرای رویکرد “سنگ مفت و گنجشک مفت” شده است؛ آمارهای عجیب و غریب و متناقضی که حاصلی جز بدبینی مردم ندارد.
ماجرا از اینجا شروع شده که مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد امروز در حاشیه نمایشگاه بهاره یاسوج، آنگونه که شبکه محلی دنا پخش کرده است گفته که قیمتهای عرضه شده در نمایشگاه از ۱۰ تا گاها ۶۰ درصد زیر قیمت بازار هستند.
در همین گزارش اما در نقطه مقابل آن، مدیرکل تعزیرات کهگیلویه و بویراحمد از افزایش قیمت محصولات نمایشگاه حتی تا ۳۰ درصد بالای قیمت بازار خبر داده است.
در این تناقض آشکار خبری، پای صدا و سیما و شبکه محلی دنا هم به ماجرا باز است تا جایی که مدیرکل تعزیرات به ریواس جنوب گفته است من هر حرفی زدهام پای آن میایستم اما اگر شبکه دنا در گزارشش صداها را تقطیع کرده و پیام خاصی را به مخاطب خود القا کرده است، خودش مسئول است.
آقای لقمانی به خبرنگار ریواس جنوب گفته که به هیچ عنوان کلیت نمایشگاه را زیر سوال نبردم بلکه گفتهام در غرفههایی که ما بازرسی کردیم تخلفاتی از جمله عدم درج فاکتور و گرانفروشی بوده که در برخی غرفههای پوشاک و آجیل گاهی قیمتها تا ۳۰ درصد بالای قیمت فعلی بازار بوده است!
او گفته این در حالیست که کیفیت کالاهای عرضه شده نیز درجه یک نبوده و گاها درجه دو و سه بوده است.
در گزارش صدا و سیما که تدوین و برش داده شده این صحبتهای مدیرکل تعزیرات به کل نمایشگاه تعمیم داده شد و حتی یکی از مدیران ارشد تعزیرات نیز به صراحت گفته “ما نمایشگاه برگزار کردیم که مردم سودی ببرند نه اینکه کالاها را گرانتر به مردم بدهیم، من که قیمت ۲۰ درصد زیر بازار نمیبینم”.
حالا در این اظهارنظرهای متناقض و نحوه گزارشدهی شبکه دنا، معلوم نیست مدیرکل تعزیرات از رویکرد “سنگ مفت، گنجشک مفت” استفاده کرده و گفته که قیمتها ۳۰ درصد بالای قیمت بازار هستند، یا مدیرکل صمت که گفته قیمتهای نمایشگاه از ۱۰ تا ۶۰ درصد زیر قیمت بازار هستند یا هم اینکه صدا و سیما از چنین رویکردی در گزارشش استفاده کرده است.
آیا صمت واقعا در روند قیمتگذاریها به خوبی عمل کرده و اگر کرده چرا باید شاهد تخلفات آشکار چند غرفهدار در یک نمایشگاه کوچک باشیم؟
در همین زمینه، کریم روزبهان، مدیرکل صمت به خبرنگار ریواس جنوب گفته است که منکر حرفهای مدیرکل تعزیرات نیستم و ممکن است غرفهای هم تخلف صنفی داشته باشد که با او برخورد کنند اما اینکه بگویند، قیمتها در کل نمایشگاه بالاتر از قیمت بازار است، مصداق بیانصافی محض و تخطئه عملکرد خوب صنعت و معدن و دولت در زمینه نمایشگاههاست.
موضوعی که البته مدیرکل تعزیرات برخلاف صحبتهایش در گزارشی که از شبکه دنا پخش شد، بر آن صحه گذاشته و گفته که برخی غرفهها در حوزه پوشاک و آجیل گرانفروشی کردند که اعمال قانون هم شدند!
لازم است شبکه دنا در این زمینه شفافسازی کند.
در این بین این بخش از صحبتهای روزبهان نیز قابل تامل است؛ او گفته که ما هم این همه زحمت و بیخوابی برای این نمایشگاه کشیدیم که مردم منفعتی ببرند اما عدهای که سر سوزنی به ما کمکی نمیکنند منتظرند تا ما کاری کنیم بعد ایراد بگیرند!
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد افزود: شهرداری از ما مطالبات هنگفتی دارد و مصلی یاسوج برای هر غرفه پنج میلیون اجاره طلب کرده است که اینها قدرت مانور فروشندگان در کاهش قیمتها را بسیار کم میکند.
وی گفته که بازرسان اتاق اصناف بدون وقفه بر کار نمایشگاه نظارت دارند و اگر جایی گرانفروشی شده، غرفههایی هم بودند که ۶۰ درصد زیر قیمت بازار پوشاک را تحویل مردم دادند و اینها هم باید گفته شود نه اینکه با یک اظهارنظر نسنجیده کل زحمات همکاران من را به باد بدهند.
نکته دیگری که لازم است به آن اشاره کرد نقش دو نهاد شهرداری و مصلی در افزایش قیمتهای این نمایشگاه است.
شهردار یاسوج باید شفاف بگوید چه خدماتی به ایننمایشگاه داده است که مطالبه عوارض و هزینه و… میکند؟ اجاره یک مکان سرپوشیده و خصوصی چه ارتباطی با شهرداری دارد؟ آیا قانون اجازه دریافت پول به شهرداری را میدهد؟
نکته دیگر فضای معنوی مصلی یاسوج است که جای نماز و عبادت و اعتکاف است اما اینگونه وارد این بازی میشود و در فشار بیشتر به گرده مردم سهیم میشود.
آیا قانون و عرف اجازه اجاره مصلی را داده است؟
آیا نارضایتی مردم و احیانا عملکرد ضعیف یک مدیر یا یکنهاد در نمایشگاهی که مکان آن مصلی است به جایگاه معنوی آن ضربه نمیزند؟ آیا نمیشود راههای دیگری برای درآمدزایی نهاد مصلی به کار گرفته شود؟
آیا متولیان امر، اتاق اصناف، مدیران ارشد دولت و شرکت نمایشگاههای دائمی استان در این سالها توان ساخت یک مکان ویژه برای برگزاری این نمایشگاهها را نداشتند و ندارند؟
انتهای پیام/