پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

آتش در کوه خائیز پس از چهار روز سوزاندن و نابود کردن، مهار شد.

به گزارش ریواس جنوب؛ آتش سوزی در منطقه حفاظت شده خائیز در روز چهارم از وقوع و نابود کردن بخش عمده ای از طبیعت بکر و حیات وحش  با تلاش های نیروهای مردمی و امدادی مهار شد.

علیرضا نیکروز مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اعلام این خبر به خبرگزاری ایرنا گفته است؛

« هم اینک نیز پایش منطقه از سوی نیروها برای جلوگیری از آتش سوزی مجدد در حال انجام است.

وی تصریح کرد: وقوع این آتش سوزی از روز دوشنبه و از روستای خلیفه ای آغاز و بعد از آن به منطقه حفاظت شده کوه خائیز کشیده شد.

او گفت: عامل اصلی در وقوع و گسترش ابن آتش سوزی مهیب وزش باد شدید و سخت گذر بودن منطقه حفاظت شده خائیز بود.

وی بیان کرد: از همان زمان وقوع حادثه و از بامداد روز سه سنبه تمامی نیروهای امدادی و مدیریت بحران استان به حالت آماده باش درآمد.

وی بیان کرد: با توجه به حفاظت منطقه تحت پوشش برنامه ریزی لازم با استانداری خوزستان در راستای تامین امکانات، بالگرد، نیرو و تجهیزات مقابله با گسترش آتش انجام شد.

نیکروز تصریح کرد: این آتش سوزی با تلاش بی وقفه نیروهای امدادی و مردمی سرانجام بامداد امروز جمعه به صورت کامل مهار شد.

وی افزود: مدیریت بحران کشور در تامین بالگرد آبپاش و انجام بیش از ۱۰ سورتی پرواز برای اعزام نیروها به منطقه دچار آتش سوزی نقش مهمی در اطفای این آتش سوزی داشت.

وی افزود: میزان خسارت این آتش سوزی با بررسی کارشناسانه اعلام خواهد شد.

این آتش سوزی هشت مصدوم هم داشت که شامگاه گذشته با تلاش نیروهای هلال احمر از بالای کوه به پایین هدایت شدند و نجات یافتند.»

منطقه حفاظت شده “خاییز” ” با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار یکی از هفت منطقه حفاظت شده استان کهگیلویه وبویراحمد است که در فاصله ۱۵ کیلومتری از جنوب به بهبهان، از شرق به پل “پادوک” در خیرآباد گچساران و از غرب به سد مارون متصل است که هم اکنون بدلیل نبود امکانات مناسب آتش در این منطقه زبانه می کشد.

شاخص ترین گونه جانوری منطقه حفاظت شده خائیز “کل” و بز به شمار می رود و براساس بررسی سازمان حفاظت محیط زیست، از مطلوب ترین زیستگاه های کل و بز در کشور است

این منطقه در حوزه استحفاظی شهرستان گچساران، کهگیلویه و بهبهان در استان خوزستان واقع شده است که با وجود روستاهای اطراف این منطقه وتعارض منافع آنها، هر ساله بخشی از این منطقه بکر در آتش خاکستر می شوند و نیازمند چاره جویی برای پیشگیری از آتش سوزی است.