پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

در حالی که آتش گسترده به طور همزمان در چندین نقطه گرمسیری جنگل‌های این استان را می‌سوخت، رقابت‌های انتخاباتی عدل هاشمی و سید محمد موحد نیز شروع شد تا در این استان حتی مسائل زیست‌محیطی نیز سیاسی شوند؛ با این وجود تمرکز توان این استان در اطفای حریق دو شهرستان لنده و بهمئی و مهار آتش‌سوزی‌ها، دود این سیاسی‌کاری‌ها و حاشیه‌سازی‌ها را تا حد زیادی از مدیریت ارشد کهگیلویه و بویراحمد دور کرده است.

یادداشت ارسالی مخاطبین/ آتش‌سوزی کوه‌های شهرستان بهمئی اگرچه دل هر دوستدار طبیعتی را به درد آورد اما می‌توان در مهار آن و نوع نگاه مسئولان ارشد به این مشکل زیست محیطی شهرستان محروم بهمئی، تفاوت‌های قابل توجهی را مشاهده کرد.

در این آتش‌سوزی گسترده در کوه‌های حاتم و چند کوه دیگر هرگز مثل گذشته این تصور نگران‌کننده نبود که شهرستان بهمئی برادر ناتنی و فرزندخوانده استان کهگیلویه و بویراحمد است.

کوه‌های حاتم یکی از صعب‌العبورترین کوه‌های این استان است که همین باعث شد تا کنترل آتش که به سرعت محدوده وسیعی را دربرگرفت بسیار سخت شود.

در این شرایط شاهد بودیم که این استان با همه بضاعتش برای اطفای حریق امکاناتش را بسیج کرد تا در این دوره نشانی امیدوارکننده از اینکه کوه‌های بویراحمد و گچساران با بهمئی و لنده تفاوتی ندارند، مشاهده کنیم.

شاید برای نخستین بار و بنا به شرایط خاص این آتش‌سوزی، هشت بالگرد از هوانیروز، اورژانس و شرکت نفت به همراه ۲۰۰ نیروی مردمی و اداری از هوا و زمین در عملیاتی نفس‌گیر چهار روزه بالاخره موفق شدند آتش‌سوزی را در شهرستان‌های لنده و بهمئی مهار کنند.

حجم آتش‌سوزی بسیار زیاد بود و همزمان نیز چندین کوه و جنگل صعب‌العبور در دو شهرستان دچار حریق شدند؛ بارش‌های مناسب بهاری نیز رویش‌های قابل توجهی در مراتع و منابع ملی به همراه داشت تا در کنار دمای بالای هوا در این روزها، شرایط را برای یک آتش‌سوزی گسترده و مهیب فراهم کند.

مهار آتش در چند مقطع به طور رسمی اعلام شد اما شدت وزش باد و علف‌های خشک منطقه گرمسیری موجب شعله‌ور شدن مجدد آتش می‌شد.

شاید از زیر کولر قضاوت کردن در مورد عملیات اطفای حریق راحت باشد ما بدون جانبداری باید گفت که این استان با داشته‌هایش در آتش‌سوزی‌های اخیر لنده و بهمئی نه تنها کوتاهی نکرد بلکه عملکرد نسبتا موفقی داشته است.

طبیعی است که کهگیلویه و بویراحمد با میزان قابل ملاحظه اراضی جنگلی و مرتعی و کوهستانی بودن به امکانات تخصصی اطفای حریق نیاز دارد و سالانه صدها هکتار جنگل بی‌گناه در آتش می‌سوزد اما اینکه افرادی بخواهند این آتش‌سوزی‌ها را بهانه‌ای برای رسیدن به مقاصد خوب و بد خود کنند کار پسندیده‌ای نیست.

علاوه بر این‌ها نکته دیگری که در این آتش‌سوزی‌ها وجود دارد و شاید در تحلیل‌ها به آن اشاره نشد بهره‌برداری‌های سیاسی از آن بود به طوری که رقابت‌های انتخاباتی نیز گرمای این آتش‌‌سوزی‌ها را دوچندان کرد تا تنور آن در روزهایی که به بسیج همه امکانات و همدلی نیاز بود، داغ شود.

عدل هاشمی از یک سو و سید محمد موحد از سوی دیگر تلاش داشتند تا از آتشی که به جان جنگل‌ها لنده و بهمئی افتاده به نفع خود و هوادارانشان بیشترین بهره را ببرند.

دو رقیب دیرینه انتخابات کهگیلویه بزرگ با نوشتن نامه‌هایی که بیشتر مصرف رسانه‌ای و تبلیغی داشته بیش از آنکه آتشی را خاموش کنند، آتش حاشیه و انحراف را شعله‌ور‌تر کردند.

بسیاری در این بین سعی کردند تا با منفعل نشان دادن مدیریت ارشد استان، او را ناتوان از مدیریت بحران و بی تفاوت نسبت به حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ معرفی کنند که مهار آتش همزمان در چهار نقطه کوهستانی و صعب‌العبور از این دو شهرستان همراه با بسیج امکانات تا حد زیادی این تلاش‌ها را بی‌نتیجه کرده است.

انتهای پیام/د