پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پایگاه خبری تحیلی ریواس/

گروه اقتصادی- رحیم بنام

بودجه سال ۹۵ کشور در حالی بسته شده‌است که کاهش کم‌سابقه‌ی بهای نفت یک‌بار دیگر تلنگر وابستگی اقتصاد را به نفت، به شکل واضح‌تری وارد کرده‌است. در همین فرصت کوتاه مردان اقتصادی دولت بیش از پیش به تکاپو افتادند تا شاید چاره‌ای بیابند. در این میان توجه به مقوله‌ای تحت عنوان” بخش خصوصی” که از دیرباز مطرح بوده است دوباره مطرح گردید.

در این‌که مسیر درمان اقتصاد معتاد ایران به نفت از پستی و بلندی‌های بخش خصوصی می‌گذرد شکی باقی نمانده‌است اما کدام بخش از بخش خصوصی و با کدام ساز و کار همواره محل ابهام بوده‌است. از شواهد و قرائن برمی‌آید که دولتمردان حساب ویژه‌ای روی بخش مسکن و ساختمان باز کرده‌اند و در بودجه سال ۹۵ هم به‌خوبی آن را دیده‌اند.

مدیرعامل بانک مسکن، پیشتر، در نشست ویدئوکنفرانسی با مسئولان و کارشناسان مدیریتهای شعب این بانک در سراسر کشور بر این موضوع صحه گذاشت و گفت: یک بند از لایحه‌ی بودجه سال ۹۵ مربوط به بانک مسکن است که این موضوع نشانگر توجه ویژه‌ی دولت به بخش مسکن و ساختمان است.

بت شکنمحمدهاشم بت شکن افزود: بخش مسکن و ساختمان خصوصی‌ترین بخش اقتصادی است و خوشبختانه تیم اقتصادی دولت به این مهم توجه کرده‌است. وی اضافه کرد: تحرک بخش مسکن و ساختمان تحرک صنایع وابسته به این بخش را به دنبال دارد که خود به شکل زنجیره‌ای بخش‌های دیگری را نیز یه حرکت در می‌آورند و اشتغال حاصل از تحرک صنایع و خدمات وابسته هم مساله‌ی قابل لمس در نتیجه‌ی این توجه است.

مدیرعامل بانک مسکن ارتقاء بانک مسکن از حالت تخصصی به توسعه‌ای را یک تحول بزرگ در شبکه‌ی بانکی خواند و از همین‌رو از ورود بانک مسکن به حوزه‌ی حمل و نقل و طرح‌های عمرانی سخن گفت.

بت شکن از همین الان به همکاران خود آماده‌باش داد و آنها را برای ایفای نقش خروج از رکود در سال آینده بسیج کرد.

وزیر راه و مسکن و شهرسازی هم که به‌نظر می‌رسد در سال آینده در زمره‌ی پرکارترین وزیر دولت تدبیر و امید باشد در سخنانی که طی مراسم ۷۷ ساله‌شدن بانک مسکن اظهار داشت، این پیام را مخابره کرد که سال آینده سال تحول و تمرکز بر حوزه‌ی مسکن و ساختمان با محوریت بانک مسکن است؛

آخوندی و صندوق مسکنآخوندی با بیان اینکه ، نکته مهم در مأموریت بانک مسکن توسعه‌ای شدن این بانک است تا بتواند سیکل‌های تجاری را مدیریت کند افزود: این بانک با توسعه ای شدن در مرحله اول اقتصاد کشور و در مرحله دوم بخش مسکن را از رکود عمیقی که در آن فرو رفته است خارج می کند.
وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای توسعه ای شدن بانک مسکن گفت : این تلاش ها ادامه یافت و در نهایت در لایحه بودجه ۹۵ تبصره مهمی مبنی بر توسعه ای شدن بانک مسکن ذکر شد.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: در این لایحه چند بحث مهم دیگر درباره بانک مسکن وجود دارد از جمله افزایش سرمایه این بانک که نقش مهمی در خروج مسکن از رکود و تقویت قدرت تسهیلات دهی بانک مسکن دارد.
آخوندی بیان کرد: یک نوع ساده انگاری است که بگوییم بانک مسکن هم مثل بانک های دیگر است و فرقی نمی کند که با چه عنوانی برنامه های دولت را اجرا کند ولی از نظر من اگرچه با ورود سایر بانک های تجاری به بخش مسکن مخالف نیستم ولی باید یک بانک توسعه ای نقش تنظیم کنندگی را در این حوزه ایفا کند.

به هرحال باید منتظر ماند و دید که دولت چگونه می‌تواند با اهرم بخش خصوصی که مظهر آن بخش مسکن و ساختمان است خلا درآمدهای نفتی را در اقتصاد ایران جبران کند و اینکه آیا بانک مسکن می‌تواند نقش بازوی راست دولت در این مهم را خوب بازی کند یا خیر؟