پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اختلافات بین دو طایفه در منطقه عشایری “رود ریش “بخش دیشموک موجب متوقف شدن روند بازگشایی جاده عشایری این منطقه شد.

به گزارش ریواس جنوب با تلاش امور عشایر و با احداث جاده ای در این منطقه مسیر ۴ ساعته برخی از عشایر به ۱ ساعت تقلیل پیدا می کند اما اختلافاتی که وجود دارد موجب کند شدن روند کار شده است.

رییس امور عشایر کهگیلویه که بیش از ۲ ماه است درگیر این قضیه است و تاکنون نیز دو جلسه با طرفین برگزار کرده است روز گذشته و در حالیکه به قول خود شب قبل را نیز بدون خواب سپری کرده به این منطقه عازم شد.

سید خداداد اجتهادی با توجه به بعد مسافت و صرفا برای اینکه یک نفر همراهش باشد وقتی از مسیر روستای جاورده رد شد در آخرین لحظات با تماس با خبرنگار ریواس جنوب و صرفا جهت همراهی و نه درج گزارش وی را با خود به این منطقه برد.

در طول مسیر رییس امور عشایر از آرزوی خود برای پایان دادن به اختلاف ۴۰ ساله این دو طایفه گفت و تاکید کرد که نهایت تلاش خود را برای حل این موضوع به کار بستم و در مراحل قبل نیز نماینده کهگیلویه و مدیرکل امور عشایر یک بار من را همراهی کردند.

به نیمه راه که رسیدیم برخی از طرفین موضوع با تماس با اجتهادی از وی خواستند که به دلیل صعب العبور بودن مسیر تحمل کند تا آنها نیز ملحق شوند . این موضوع موجب شد تا حدودا سه ساعت را در بین عشایری که در مسیر بودند به گفت و گو بپردازیم.

در این روستا تانکری مشاهده شده که روی آن نوشته بود زنده باد امور عشایر؛ از فردی پرسیدم که جریان چیست و گفت من اهل اینجا نیستم، مسوولش فرد دیگری است.

کنجکاو شدم تا پیدایش کنم و دیدم که  خانمی صدا زدند تا مردی با چهره ای خسته ولی سرحال آمد و گفت که من مسوول این تانکر هستم و آن را امور عشایر کهگیلویه به ما داد.

این فرد که جز افراد محبوب آن دیار بود عبدالکریم بهرامی نام داشت و گویا هر رهگذری از آنجا عبور می کرد باید روی سفره ی او بنشیند.

به عبدالکریم گفتم که این نوشته را چرا نوشتید و آیا امور عشایر خودش گفت که بنویسید: گفت به خدا قسم هیچکس خبر نداشت ولی چون با این تانکر به جای مسیر ۲۰۰ کیلومتری برای دریافت نفت وگازوییل این نعمت مهم را درب خانه یمان تحویل می گیریم یکی از جوانان اقدام به نوشتن آن کرد و ما ممنون رییس عشایر هستیم که تاکنون سهمیه آرد و نفت این عشایر را به موقع رساند.

خلاصه طرفین مساله به ما ملحق شدند و مسیر یکساعته و نیم و صعب العبور جاده ی شبیه کوه را با کلی ترس و وحشت طی کردیم تا ساعت ۹ شب به “کپر”تهیه شده برای جلسه در “روستای برد کر” رسیدیم.

اوج صفا و صمیمیت را در این کپر و آن چراغ های قدیمی قابل لمس بود.با وجودیکه طرفین با هم مشکل ریشه ای داشتند اما از اصالت و مهمان نوازی خود دور نشدند و با سر بریدن یکی از گوسفندان خود محفل را با وجود آتشی فورران شده گرم تر کردند.

اجتهادی که محور این جلسه بود در صحبت هایی از ارزش این جاده گفت و افرادی که مانع شده بودند را دعوت به گذشت کرد و تاکید داشت که با کلی تلاش این دستگاه ها به این منطقه آمدند و اجازه بدهید کار عمران آبادی برای بیش از ۱۰۰ خانوار طبق برنامه جلو برود.
طرفین مساله هر کدام دغدغه ها و دلایل خود را مطرح می کردند تا جاییکه چندین بار جلسه در آستانه منحل شدن پیش می رفت.
۱۲ و نیم شب بود که شام مهمانان از آشپزخانه ای که حداقل دو کیلومتر و در ارتفاعات بود به پایین آورده شد و بعد از صرف طولانی ترین شام ممکن ادامه جلسه از سر گرفته شد آنگونه که برخی از افراد حاضر را گاها با چرت های کوتاهی که داشتند بیدار می کردند.

خبرنگار ریواس جنوب که موشکافانه دنیای جالب عشایر را رصد میکرد و البته متاثر و ناراحت که اختلافات در این نقطه ی دور و محروم  از کشور هم هست در اظهاراتی خطاب به جمع گفت: مشکل این جاده چه حل شود چه حل نشود برای من یکی فرقی ندارد اما فقط این را می دانم که تمام مسوولان در این وقت شب در حال خواب و استراحت هستند و از شما عشایر می خواهم که به احترام چشم های خسته این مسوول که می توانست این جلسات را در شیفت اداری خود برگزار کند اما تا این وقت شب و صبح برای حل مشکل شما بیدار است اجازه دهید ادامه جاده از سر گرفته شود.
نهایتا با تمام فراز و فرودهایی که این جلسه داشت بخشی از مشکلات مرتفع شد و امید می رود در جلسه بعدی به طور کامل این مشکل ۴۰ ساله حل شود و پایان جاده ی کارگشای عشایر آن منطقه که فقط ۴ کیلومتر از آن باقی مانده است نیز فرا رسد.

بعد از خداحافظی طرفین از همدیگر و در حالیکه صدای خروس ها که نشان از نزدیک شدن به اذان صبح بود به گوش می رسید ،به اتفاق رییس امور عشایر آن کپر تاریخی را ترک کردیم و ساعت ۱۱ صبح روز بعد به دهدشت رسیدیم و این مدیر به محل کار خود رفت تا اجتهادی در امور عشایر کهگیلویه ۲۴ ساعت کامل را بدون خواب و در مسیر زندگی عشایر و برای حل مشکل اساسی بیش از ۱۰۰ عشایر طی کند.