پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

علیرضا پاک‌فطرت، رئیس مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس، در نشست تخصصی نمایندگان استان فارس در مجلس با نماینده ولی‌فقیه، استاندار و دیگر مدیران دستگاه‌های اجرایی فارس در حالی با اظهار امیدواری نسبت به وضعیت فارس و مدیریت فعلی این استان سخن گفته که حتی اظهارات خود او هم حاکی از شرایط تأسف‌بار فعلی و آینده‌ای نه‌چندان امیدوار کننده است!

رئیس مجمع نمایندگان فارس: آینده درخشان در انتظار استان است

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس در بخشی از اظهارات خود در این نشست که اخیراً برگزار شده، در توصیف نقاط برجسته فارس گفت: «استان فارس در دهه‌های اخیر در زمینه‌های مختلف از جمله تعداد شهداء، جانبازان و ایثارگران دارای رتبه‌های برتر در سطح کشور است». (متن کامل در منبع اصلی خبر)

او در مورد نقاط منفی فارس هم اذعان کرده که «در برخی از حوزه‌ها از جمله اشتغال، راه و … رتبه و جایگاه مناسبی نداریم».
پاک‌فطرت تصریح کرد: «در بحث راه‌ها به ویژه تصادفات و سوانح جاده‌ای وضعیت مناسبی نداریم و به عنوان نماینده مردم وقتی که این وضعیت را با استان‌های همجوار نظیر یزد مقایسه می‌کنم، متاسف می‌شوم!»

علیرضا پاک‌فطرت نماینده شیراز در مجلس - محمدهادی ایمانیه استاندار فارس

علیرضا پاک‌فطرت نماینده شیراز در مجلس – محمدهادی ایمانیه استاندار فارس

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب، نماینده شیراز در مجلس با این دو پاراگراف، تلویحاً داشتن «تعداد بالاتر شهید، جانباز و ایثارگر» را ازجمله نقاط مثبت فارس قلمداد کرد و معضلاتی ازجمله «بیکاری، وضعیت نامناسب راه‌ها، میزان وحشتناک تصادفات مرگبار و…» را ازجمله نقاط منفی!

اما به راستی با کدام منطق می‌توان وضعیت این دو شاخص را در دو طرف کارنامه‌ی یک استان -یا کشور- قلمداد کرد؟ به عبارتی دیگر آیا این دست آمارها را می‌توان به عنوان یک نقطه مثبت در استان فارس -در مقابل نقاط منفی- تلقی کرد؟ یا برعکس، شمار بالای شهدا، جانبازان و ایثارگران در استان فارس، تاریکی کارنامه استان و مدیرانش را پررنگ‌تر و تلخ‌تر هم جلوه می‌کند؟

روشن است که گفتن از شهدا و عمل نکردن به آرمان‌های آنان، نه‌تنها جای افتخار ندارد و توجیه‌کننده عملکرد مدیران نیست بلکه بار مسؤولیت بالانشینانی را که داعیه‌دار این قشر هستند، بسیار بیشتر می‌کند.

اینکه مردم این استان جوانان دیروز خود را برای دفاع از وطن از دست داده‌اند و حالا جوانان امروزشان را در جاده‌ها؛ در کارنامه استان، هر دو در یک طرف قرار می‌گیرند چرا که استانی که هزینه بیشتری داده، پذیرفتنی نیست برای بدیهی‌ترین شاخص‌ها در چنین وضعیت اسف‌باری قرار داشته باشد.

واقعیت این است که واگویی‌های مکرر مدیران از آمار شهدا و جانبازان و ایثارگران، در بسیاری از موارد به جز ریاکاری و تظاهر به تعلقِ خاطر به آن عزیزان، هیچ هدف و معنا و اثر دیگری ندارد.

بسیاری از مدیران، هزینه دادن شهدا و جانبازان را به زینت‌بخش سخنان خود تقلیل می‌دهند، حتی می‌کوشند از این طریق برای خود و صندلی خود حاشیه امنی ایجاد کنند و گاهی هم برای خودنمایی و ارتقای پست و مقام، از آن سود بجویند!

متأسفانه، نه آقای پاک‌فطرت (که این اظهارات او صرفاً بهانه‌ای برای این نوشتار شد)، بلکه بسیاری از مدیران استان فارس و حتی کشور -به ویژه در زمانی که در قدرت هستند-، به صورت زایدالوصفی از جان‌فشانی‌های شهدا و جانبازان و ایثارگران، برای توجیه عملکرد خود استفاده کرده و با تمسک به نام آن عزیزان، دنبال نانی برای خود می‌گردند؛ گویی که شهدا و جانبازان و ایثارگران متعلق به آنها و جزئی از کارنامه آنهاست!

به هر روی، اگرچه رئیس مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس با تحلیل وضعیت امروز تأکید می‌کند که «آینده‌ای درخشان در انتظار فارس خواهد بود» اما از قضا با نگاهی به همین دو پاراگراف خود او و تعمق در روند جایگاه استان فارس طی دهه‌های اخیر؛ به نظر نمی‌رسد نقطه چندان امیدبخشی برای این استان پهناور و مظلوم وجود داشته باشد.

خوب است به نماینده شیراز و رئیس مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس یادآور شویم که داشتن تعداد بالای شهید و جانباز و ایثارگر، به خودی خود جای افتخار برای مدیران ندارد بلکه با مقایسه وضعیت فارس با سایر استان‌ها، خود از عمق فاجعه مدیریتی در ادوار و سطوح مختلف حکایت دارد.

پایان/ سجاد بنام