معاون برنامه و بودجه استان فارس اعلام کرد؛ آمارهای اولیه از جمعیت استان فارس و کلانشهر شیراز
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
اگرچه هنوز آمارهای کامل و رسمی سرشماری پائیز سال ۹۵ منتشر نشد اما آمارهای اولیه نشاندهنده رشد مثبت جمعیت در شهرها و رشد منفی جمعیت روستاها است؛ با این حال سرعت روند مهاجرت روستاییان فارس به شهرها، کمتر از میانگین کشوری است.
به گزارش ریواس جنوب، «عبدالحمید سنگی» -معاون برنامه و بودجه استان فارس- در این رابطه گفته است: بر اساس آخرین اطلاعات آماری ارائه شده، جمعیت استان فارس در سال ۹۵ به ۴ میلیون و ۸۵۱ هزار و ۲۷۴ نفر رسیده است حال آنکه برمبنای سرشماری سال ۹۰ این عدد ۴ میلیون و ۵۹۶ هزار و ۶۵۸ نفر بوده است.
بر اساس اعلام سنگی، تعداد جمعیت ساکن در نقاط شهری استان فارس ۳ میلیون و ۴۰۱ هزار و ۶۷۵ نفر و تعداد خانوارها ۱ میلیون و ۲۲ هزار و ۴۰۲ نفر ذکر شده، حال آنکه تعداد جمعیت در سرشماری سال ۹۰ بالغ بر ۳ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۷۳۲ نفر و تعداد خانوارها ۸۵۸ هزار و ۹۴۴ خانوار بوده است.
بر پایه همین اطلاعات، تعداد جمعیت ساکن در نقاط روستایی، ۱ میلیون و ۴۳۲ هزار و ۳۵۵ نفر اعلام شده حال آنکه در سال ۹۰ این تعداد ۱ میلیون و ۴۷۵ هزار و ۳۵۰ نفر بوده است؛ در تعداد خانوار هم آمار سال ۹۵ بر حضور ۴۱۵ هزار و ۸۵ خانوار و آمار سال ۹۰ بر وجود ۳۸۸ هزار و ۶۸۰ خانوار روستایی دلالت دارد.
معاون برنامه و بودجه استان فارس با بیان اینکه یکی از شاخصهای مهم آماری، نرخ رشد جمعیتی است، گفت: براساس اطلاعات اولیه ارائه شده، نرخ رشد جمعیت در کل کشور ۱٫۲۴ درصد و در استان فارس ۱٫۰۸ درصد است.
سنگی با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت ساکن در نقاط شهری کشور ۱٫۹۷ و استان فارس ۱٫۸۳ عنوان شده است، گفت: در حالیکه نرخ رشد جمعیت در نقاط شهری سراسر کشور مثبت است، این نرخ در مورد شاخص ساکن در نقاط روستایی منفی است.
او گفت: براساس آمارها، نرخ رشد جمعیت ساکن در نقاط روستایی کشور منفی ۰٫۶۸ و برای فارس منفی ۰٫۵۹ بوده و البته در بحث تعداد خانوار، نرخ رشد در نقاط روستایی هنوز مثبت است.
سنگی یکی از شاخصهای آماری قابل توجه در فارس را بالا بودن نرخ رشد جمعیت غیرساکن در مقایسه با میانگین کشوری دانست و با یادآوری اینکه بخش قابل توجهی از جمعیت عشایری ایران در فارس حضور دارند، گفت: نرخ رشد جمعیت غیرساکن در میانگین کشوری منفی ۲٫۷۹ و برای فارس مثبت ۳٫۴۲ برآورد شده است.
او با اشاره به عدد ۱۰٫۰۲ درصدی نرخ رشد خانوار در جمعیت غیرساکن استان فارس گفت، گفت: توزیع جمعیت غیر ساکن استان فارس تقریبا در اکثر شهرستانها دیده میشود اگرچه نرخ رشد در بعضی از شهرستانها برای جمعیت غیرساکن هم منفی است.
همچنین به گزارش ایسنا نرخ رشد جمعیت و خانوار در شهرستان و بهویژه کلانشهر شیراز، در مقایسه با سایر شهرهای بزرگ کشور، قابل توجه بوده و نیازمند نگاهی دقیق است.
معاون برنامه و بودجه فارس گفت: براساس آمارها، جمعیت شهرستان شیراز طی سالهای ۹۰ تا ۹۵، از یک میلیون و ۷۰۰ هزار و ۶۸۷ نفر به یک میلیون و ۸۶۹ هزار و یک نفر افزایش یافته است.
سنگی با بیان اینکه روند رشد جمعیت در ۵ سال بین دو سرشماری در کلانشهر شیراز نیز زیاد بوده است، گفت: شیراز در سال ۹۰ حدود یک میلیون و ۴۶۱ هزار نفر جمعیت داشت؛ براساس سرشماری سال ۹۵ این آمار به ۱ میلیون و ۵۶۷ هزار و ۵۷۲ نفر افزایش یافته است.
معاون برنامه و بودجه فارس همچنین یادآور شد: نرخ رشد جمعیت در شهرستان شیراز، ۱٫۹ و در کلانشهر شیراز ۱٫۴ درصد است.
بررسی نرخ رشد جمعیت ساکن شیراز در مقایسه با میانگین ۱٫۹۷ درصدی این شاخص در کشور، پائینتر است؛ همانگونه که عدد جمعیت ساکن در نقاط روستایی و نرخ رشد این جمعیت نیز عددها در عین منفی بودن، از میانگین کشوری نرخ کمتری را نشان میدهد.
این آمارها حکایت از آن دارد که اگرچه روند مهاجرت روستاییان به شهر در استان فارس نیز ادامه دادر، اما روند این مهاجرت در فارس نسبت به میانگین کشوری، با سرعت کمتری در حال پیشروی است.
انتهای پیام/