پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ارائه‌ی آمارهایی نگران‌کننده، از افزایش آمار تعداد زندانیان، اعتیاد، کودک‌آزاری، خشونت و اکثر مؤلفه‌های آسیب‌های اجتماعی خبر داد.

کردونی روزبهبه گزارش خبرنگار ریواس از شیراز، همایش سراسری شبکه‌های مجازی، فرصت‌ها و تهدیدها، گفت: حدود دو ماه پیش مسئولین عالی‌رتبه کشور در نشستی در حضور رهبر انقلاب حاضر بر نامطلوب بودن وضعیت در حوزه آسیب‌های اجتماعی تأکید کردند.

وی با اشاره به افزایش شدید آمار زندانیان کشور در دهه‌های اخیر، اظهار داشت: مطابق آمار سال ۱۳۵۸ آمار زندانیان به‌طور میانگین ۲۳ نفر در یکصد هزار نفر بود اما این آمار در سال ۶۸ به ۱۲۳ نفر در یکصد هزار نفر و در حال حاضر به بیش از ۲۷۰ نفر در یکصد هزار نفر افزایش یافته است.

کردونی افزود: این آمار کشور ما را در شاخص تعداد زندانیان به یکی از ۱۰ کشور اول دنیا بدل کرده است.

این مدیر ارشد در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وضعیت را در شاخص اعتیاد نیز نامطلوب توصیف کرد و گفت: از سال ۸۵ که سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر توسط رهبری ابلاغ شد مطابق آمار رسمی روزانه بین ۷۰ تا یکصد نفر به جمعیت معتادین افزوده می‌شود؛ ضمن اینکه برخی از کارشناسان و فعالین مدنی، آمار واقعی را نگران‌کننده‌تر از آمار رسمی می‌دانند.

وی با بیان اینکه سن اعتیاد در گذشته بین ۲۲ تا ۲۴ سال اعلام می‌شد، تصریح کرد: متأسفانه امروز سن اعتیاد به بازه‌ی سنی ۱۵ تا ۱۸ سال کاهش یافت.

وی کردونی اضافه کرد: مقایسه قیمت کنونی برخی از مواد مخدر با قیمت آن در سال ۸۲ حکایت از کاهش قیمت برخی از مواد مخدر دارد.

کردونی وضعیت خودکشی را در ایران به نسبت سایر کشورهای جهان مطلوب ارزیابی کرد و تصریح کرد: آمار جهانی خودکشی در جهان نسبت ۱۲ نفر در یکصد هزار نفر است اما در ایران به‌طور میانگین بین ۵ تا ۷ نفر در میان یکصد هزار نفر با خودکشی از بین رفته‌اند.

وی در عین حال اذعان کرد: متأسفانه در برخی مناطق ایران این آمار با افزایش نسبت به میانگین کشوری، به ۷۰ نفر در یکصد هزار نفر و در برخی شهرستان‌ها حتی به ۲۵۰ نفر در یکصد هزار نفر می‌رسد که این مناطق کانون بحران محسوب می‌شوند.

کردونی با اشاره به نظرسنجی هفته گذشته درگاه ملی آمار در خصوص اوقات فراغت ایرانی‌ها، یادآور شد: مطابق این نظرسنجی، در حالیکه هر ایرانی روزانه ۱۲ ساعت را صرف امور شخصی می‌کند، به‌طور میانگین زیر دو دقیقه را صرف فعالیت‌های خیریه‌ای می‌کنند.

وی همچنین از افزایش تصاعدی کودک‌آزاری در سه سال گذشته و افزایش میزان خشونت در سطح کشور سخن گفت.

کردونی همچنین پیرامون برخی اقدامات دولت تدبیر و امید در زمینه آسیب‌های اجتماعی، تأکید کرد: ما موفق شدیم با تهیه‌ی اطلس آسیب‌های اجتماعی، دست‌کم در زمینه ارزیابی‌ها و گزارش‌گیری صحیح‌تر معضلات اجتماعی گام مهمی برداریم که بر این اساس در پانزده شاخص اجتماعی، به تفکیک شهرستان می‌توانیم اعلام وضعیت کنیم.

مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان با اعلام اینکه مطابق آمار ۸۷ درصد از جوانان بین ۱۸ تا ۳۰ ساله تهرانی، دست‌کم عضو یکی از شبکه‌های اجتماعی هستند، خاطرنشان کرد: از چهار ماه پیش با همکاران‌مان در سازمان بهزیستی استان فارس برای هم‌اندیشی هماهنگی کردیم و امیدوار هستم امروز شروع یک جریانی برای برخورد درست و علمی با مسئله شبکه‌های اجتماعی باشد.

انتهای پیام/ سجاد بنام