پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

آمار مبتلایان به بیماری تب مالت در کهگیلویه و بویراحمد افزایشی سه برابری داشته است، که اگر اقدامات لازم از سوی متولیان بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی و دامپزشکی صورت نگیرد، به یک بحران تبدیل می‌شود.

به گزارش ریواس، تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که از راه خون، گوشت، شیر و ترشحات حیوان، به روش‌های پوستی، تنفسی و خوراکی به انسان منتقل می‌شود.

اگر چه در بیشتر موارد با پختن گوشت و جوشاندن کامل شیر به مدت ۲۰ دقیقه این باکتری از بین می‌رود ولی مصرف به ویژه شیر بز و گوسفند از جاهای غیرمطمئن و دام‌های آلوده و مصرف جگر نیم‌پز موجب ابتلا به این بیماری می‌شود.

مصرف بستنی و خامه سنتی که از شیر آلوده تهیه می‌شوند نیز در انتقال این بیماری موثر هستند.

سلامت مردم اسیر بی‌پولی

اعتبارات ناچیز سازمان دامپزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد و راکد شدن واکسیناسیون دام‌ها در این استان در این سالها، خطر انتقال بیماری‌های مشترک دام و انسان را دوچندان کرده است.

به تازگی از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان به امر واکسیناسیون اختصاص داده شده که امیدواریم با جنب و جوش مدیریتی در سازمان دامپزشکی شاهد به حداقل رساندن این مشکلات باشیم.

تب مالت

چرا که وجود چنین خطراتی موجب ناامنی روانی در جامعه شده که بی‌توجهی به آن می‌تواند به یک بحران بزرگ در استانی تبدیل شود که دامداری سنتی، شغل عمده ساکنان است و از سوی دیگر با چندین استان عشایری و سنتی دیگر نیز همجوار است.

این بیماری اگر چه بسیار خطرناک است ولی راه‌های پیشگیری بسیار ساده‌ای دارد که واکسیناسیون دام‌ها، رعایت نکات بهداشتی در کشتارگاه‌ها، جلوگیری از ذبح غیربهداشتی و تولید لبنیات از دام‌های آلوده از جمله این راه‌ها است.

استفاده از دستکش توسط قصابان و کارکنان کشارگاه‌ها نیز ضروری است.

 میزان مبتلایان به تب مالت سه برابر شده است

معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد در همین زمینه از شناسایی ۱۹۶ نفر مبتلایان به بیماری تب مالت در این استان خبرداد.

محمد رضا گلابی افزود: میزان مبتلایان به بیماری تب مالت در این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته سه برابر شده است.

وی بیان کرد: تعداد مبتلایان به بیماری تب مالت سال گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد ۶۹ مورد بود که این تعداد هم اکنون به ۱۹۶ مورد رسیده است.

معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: همجواری با استانهای چهارمحال و بختیاری و لرستان که کانون بیماری تب مالت هستند علت افزایش این بیماری در استان کهگیلویه و بویراحمد است.

فراورده‌های لبنی سنتی عامل انتقال بیماری هستند

گلابی تصریح کرد: به علت بافت سنتی و عشایری استان رغبت مردم به تهیه فرآورده های دامی سنتی بیشتر است و این عامل موجب شیوع بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله تب مالت شده است.

وی ادامه داد: میزان ابتلا به بیماری تب مالت در فرآورده های دامی که به صورت سنتی تولید می شوند، بسیار بالاست.

معاون فنی مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد از عموم مردم خواست تا گوشت مورد نیاز خود را از کشتارگاهها و مراکز معتبر خریداری کنند.

گلابی اظهارکرد: تب مالت یکی از مهمترین بیماری های مشترک انسان و دام بوده که عامل این بیماری در پستاندارانی همچون بز، گوسفند و شتر است.

علائم بیماری تب مالت

به گزارش ریواس، تب، لرز، تعریق و دردهای استخوانی علائم شایع تب مالت است و باتوجه به این که این بیماری با تب و لرز همراه است معمولا بیماران با بروز علامت به پزشک مراجعه می‌کنند.
اما دربرخی موارد با علائم مبهمی مانند: بی‌اشتهایی، کاهش وزن، تغییرات روانپزشکی( افسردگی) و یا سردرد همراه باشد، ممکن است با بیماریهای دیگراشتباه شود به عنوان مثال مواردی که با دردهای مفصلی بروز می‌کند با بیماریهای روماتیسمی، یا کاهش وزن با بیماریهای سرطانی و علائم روانی با بیماریهای روانپزشکی اشتباه شود همچنین ممکن است مواردی که با علائم درد کمر بروز می‌کند با دردهای کمر که معمولا هم شایع است، اشتباه شود بنابراین بیمارانی که سابقه مسافرت به روستا یا تماس با لاشه آلوده دام داشته‌اند و یا لبنیات غیرپاستوریزه مصرف کرده‌اند باید به این موارد توجه داشته باشند.

دام‌های آلوده به این بیماری دچار سقط جنین می‌شوند.

انتهای پیام/ ک