انتقاد استاندار کهگیلویه و بویراحمد از سازمان جهاد کشاورزی آمار نادرست همه را گمراه و مردم را بیاعتماد میکند/جهاد کشاورزی آمار خود را اصلاح کند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
آمار رؤیایی و نادرست سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در نشست گفتوگوی بخش خصوصی و دولت، انتقاد صریح استاندار این استان را در پی داشت؛ وی گفت: آمار نادرست، همه را گمراه و مردم را بیاعتماد میکند و این سازمان باید نسبت به اصلاح آمار صادرات محصولات کشاورزی اقدام کند.
به گزارش ریواس به نقل از فارس، هفدهمین نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی به ریاست سید موسی خادمی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، مدیران دستگاههای استان و با دو دستور کار بررسی وضعیت صادرات محصولات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد و وضعیت سیمان یاسوج برگزار شد.
در این نشست دو دستگاه جهادکشاورزی و صنایع دستی استان به ارائه آماری از وضعیت تولید و میزان صادرات غیر نفتی پرداختند که آمار هر دو دستگاهها تا حدودی متناقض بود.
در ابتدا جبار کیانیپور بر توسعه صادرات غیرنفتی در استان تأکید کرد و گفت: کهگیلویه و بویراحمد توانایی خوبی در زمینه صادرات محصولات غیر نفتی به خارج از کشور دارد.
رئیس اتاق بارزگانی، صنایع و معادن یاسوج حضور در نمایشگاههای بینالمللی را از جمله راههای افزایش توسعه صادرات غیرنفتی در استان دانست و افزود: تلاش میشود تا زمینه حضور تجار هیئتهای خارجی برای معرفی توانمندیهای استان و توسعه صادرات فراهم شود.
وی از تدوین سند توسعه صادرات کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و اظهار کرد: این سند دی ماه سال جاری تدوین و آماده میشود.
* صادرات ۴۱ درصد محصولات صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد
در ادامه این نشست محمود باقری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه صادرات صنایع دستی میتواند در توسعه صادرات غیرنفتی استان مؤثر باشد، گفت: سالانه ۴۸ متر مربع انواع صنایع دستی در استان بافته میشود.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۸۸ انواع صنایع دستی در استان تولید میشود، تصریح کرد: در صورت فراهم شدن زیرساختهای لازم ۴۱ درصد صنایع دستی به بازارهای هدف کشورهای چین، هند، امارات، برزیل و آفریقای جنوبی ارسال میشود.
باقری تصریح کرد: استان ظرفیت صادرات ۱۰ میلیون دلار صنایع دستی به خارج کشور را دارد.
* توانایی کهگیلویه و بویراحمد در صادرات محصولات کشاورزی
در ادامه ابوالحسن صداقتکیش قائم مقام سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به توانایی استان در صادرات محصولات سیب درختی، گردو، عسل، لیمو، گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی و ماهی اشاره کرد و افزود: به جزء گندم، برنج، تخممرغ و گوشت مرغ که از سایر استانها و حتی خارج از کشور به استان وارد میشود در سایر محصولات مازاد بر نیاز تولید میشود و ظرفیت صادرات نیز وجود دارد.
وی تصریح کرد: در صورت فراهم شدن زیرساختهای لازم در استان ظرفیت صادرات ۴۴ میلیون دلار در استان وجود دارد.
این مسئول تصریح کرد: پیشبینی میشود سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در سال آینده ۲۶/۵ میلیون دلار انواع محصولات کشاورزی به خارج از کشور صادر کند.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: در سال گذشته ۱۲ میلیون دلار از محصولات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به خارج کشور ارسال شد که در شش ماه نخست سال جاری میزان صادرات محصولات کشاورزی شش میلیون دلار بوده است.
وی همچنین تصریح کرد: استان در تولید گوشت قرمز خودکفا شده و از واردات گوشت قرمز به استان جلوگیری میشود.
* صادرات گوشت قرمز توسط عشایر کهگیلویه و بویراحمد
مجید علیپور مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: دو میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام سبک در استان وجود دارد که یک میلیون و ۲۰۰ راس آن در اختیار جامعه عشایری استان است، این قشر از جامعه در تولید گوشت قرمز نقش بسزایی در استان دارند.
وی با بیان اینکه ۴۰ هزار راس دام سنگین در استان وجود دارد اضافه کرد: روزانه ۱۶۰۰ راس دام سبک و ۱۰۰ راس دام سنگین در یاسوج کشتار میشود.
این مسئول با بیان اینکه سرانه مصرف گوشت قرمز در استان ۱۲ کیلوگرم است، افزود: گوشت قرمز تولید کهگیلویه و بویراحمد به خارج استان صادر میشود.
* ظرفیت خوب کهگیلویه و بویراحمد در صادرات محصولات غیرنفتی به خارج کشور/انتقاد از سازمان جهاد کشاورزی
در پایان این نشست سید موسی خادمی بر تدوین سند توسعه صادرات غیرنفتی کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد و افزود: تهیه این در توسعه صادرات غیرنفتی استان نقش مهم و تأثیرگذاری دارد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت خوبی در صادرات محصولات غیرنفتی دارد که این ظرفیت و پتانسیل مورد توجه دستگاهها و متولیان صادرات استان قرار داشته باشد.
وی با انتقاد از آمار جهاد کشاورزی در زمینه توسعه صادارت، عنوان کرد: جامعه آماری نادرست و متناقض همه را گمراه میکند و مانع توسعه و بیاعتمادی مردم میشود.
خادمی بابیان اینکه ارائه راهکاری افزایش صادارت در استان نیازمند آمار صحیح است،تصریح کرد: جهاد کشاورزی نسبت به ارائه آمار صحیح و سازماندهی شده در زمینه صادرات اقدام کند.