پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اعلام کرد: ۵۷ درصد زایمان‌ها در مراکز تحت پوشش این دانشگاه با احتساب زایمان‌های قبلی به روش سزارین انجام می‌شود.

 به گزارش ریواس جنوب، به نقل از ایسنا؛ ثریا شفیعی با بیان اینکه یکی از اهداف اجرای طرح تحول سلامت، ترویج زایمان طبیعی برای کاهش هزینه‌ها از جیب مردم بود، گفت: برای تحقق این مهم زایمان‌های طبیعی در تمام مراکز دولتی تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی رایگان شد که همچنان هم دنبال می‌شود.

وی شاخص نرخ سزارین در سال ۹۲ در استان فارس و مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز را ۶۴٫۷۵ درصد اعلام کرد و افزود: این نرخ در شش ماهه اول امسال به ۵۷ درصد رسید.

رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین شاخص سزارین در نخستین زایمان در سال ۹۳ را ۳۳ درصد اعلام کرد و گفت: این نرخ در شش ماهه اول سال ۹۷ به ۲۶ درصد رسیده است.

شفیعی برگزاری کارگاه برای گیرندگان خدمات زایمان، افزایش آگاهی مادران باردار و تلاش برای فرهنگ سازی انجام زایمان طبیعی به جای سزارین را از عواملی برشمرد که در کاهش سزارین موثر بوده است.

وی خاطرنشان کرد: تمهیداتی فراهم شده که در خود مطب‌های متخصصین زنان و ماماها کلاس‌هایی برای مادران باردار و آمادگی آنها برای انجام زایمان طبیعی برگزار شود.

رئیس اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز خونریزی و بستری طولانی مدت، افزایش مدت شیردهی و چسبندگی رحم به ویژه در زایمان‌های بعدی را از عوارض سزارین نسبت به زایمان طبیعی دانست و اظهار کرد: اگر شرایط ایجاب کند که مادر سزارین شود این مهم انجام می‌شود، چرا که هدف ما تحویل سالم مادر و نوازد به خانواده است.

شفیعی همچنین گفت: برای خوشایندسازی حال مادران در بیمارستان‌ها واحدهای تخصصی تحت عنوان اتاق‌های تک نفره پیش‌بینی شده که مادر احساس راحتی پیش و پس از زایمان داشته باشد.

این مقام مسئول در علوم پزشکی شیراز خاطرنشان کرد: معمولا بهترین حالت انجام عمل سزارین برای مادران پرخطر در بیمارستان‌های سطح ۳ باید بین ۲۵ تا ۳۰ درصد و در بیمارستان‌های سطح ۱ و ۲ بین ۱۵ تا ۲۰ درصد باشد.

انتهای پیام/ سولماز حسینی