آمپولی که در چاروسا و دیشموک مطالبه مردم است اما ترزیق نمی شود و توضیحات مدیر شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
دو مساله در ارتباط با مسائل پزشکی و درمانی در دو بخش چاروسا و دیشموک اتفاق می افتد که یکی از آنها مردم را به شدت نگران می کند و دیگری پزشکان و کادر درمان را.
مردم در تماس با ریواس جنوب از عدم ترزیق آمپولی پر استفاده می گویند و بر این باورند که عدم تزریق این آمپول مشکلات زیادی را برای آنها به بار آورده است.
این آمپول که سفتریاکسون نام دارد در دو بخش چاروسا و دیشموک به دلیل آنچه که دستور وزارتی عنوان شده است ترزیق نمیشود.
یکی از شهروندان گفت: من مکرر باید از این آمپول استفاده کنم اما هر چه به مراکز درمانی مراجعه میکنم میگویند مجوز نداریم و نمی توانیم ترزیق کنیم و باید بروید دهدشت.
یکی دیگر از بیماران گفت: من بیمار کرونایی هستم و هیچ جایی نمی توانم بروم این آمپول را هم در دیشموک نمی زنند پس چطور و کجا باید خودم را درمان کنم.
یکی دیگر از شهروندان گفت: درمورد این بیماران کرونایی بخش نگران هایی داریم؛ متاسفانه داروهایشان را کسی ترزیق نمی کند، حتی دکتر هم می گوید من مجور ندارم امپول گردی ترزیق کنم؛ مگر می شود هر بیمار برای یک امپول گردی هرروز با این همه مشکلات برود دهدشت؛ پس اینها اینجا درمرکز قلعه ریسی و جاورده برای چه هستند فقط قرص وشربت سرما خوردگی نسخه کنند؛ بیمار کرونایی رفت دهدشت دکتر یاری نسب برایش دارو نسخه کرد کمی هم ریه اش درگیر است بهش گفت همان منطقه هر روز ترزیق کن خوب اینجا ترزیق نمی کنند اگر این بیمار درگیری ریه اش بیشتر شد واز بین رفت کی باید جوابگو باشد؛ ریواس جنوب لطف کند در اسرع وقت گزارش بدهد.
اما محمد طاهر طیب زادگان رئیس شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه در این زمینه گفت: برخی از آمپول ها هستند که به دلیل حساسیت بالایی که دارند طبق دستور وزارت بهداشت در همه مراکز امکان تزریق آن وجود ندارد.
وی گفت: آمپول سفتریاکسون دقیقا جزء مواردی هست که تزریق آن میتواند باعث ایست قلبی تنفسی و در صورت عدم وجود مرکز مجهز منجر به مرگ شود و طبق دستورالعمل وزارتی تزریق آن در درمانگاه ممنوع است و باید جایی ترزیق شود که چنانچه شوکی به فرد وارد شد امکانات و تجهیزات مرکز بتواند فرد را نجات دهد.
اما مسئله دیگری که بالاخص در زمان کرونا موجب سردرگمی مردم و متعاقب آن خستگی و تکرار مکررات برای کادر درمان شده است موضوع مراجعه مردم به مراکز درمانی مشخص شده برای رسیدگی به وضع کرونایی آنها است.
جهت جلوگیری از انتقال کرونا تصمیم بر آن شد که در هر منطقه یک مرکز درمانی معین برای بیماران کرونایی در نظر گرفته شود و طبیعتاً با این شرایط مردم باید به آن مکان مراجعه کنند، اما در برخی از روستاها مردم برای مشکلات کرونایی خود به مراکز درمانی روستای خود مراجعه میکنند که مسئولان از پذیرش آنها امتناع میکنند و از طرف دیگر مردم این حق را برای خود متصور می شوند که به ما رسیدگی نمی شود.
در این زمینه باید فرهنگ سازی شود که مردم بدانند چنانچه کرونا گرفتند به مکان های معینی که از قبل مشخص شده است مراجعه کنند و از حضور در مکان های دیگر که امکان انتقال بیماری وجود دارد جهت سلامتی خود و دیگران خودداری کنند.
این مساله در دو منطفه دیشموک و چاروسا مختص دو شهر این دو بخش نیست و غالبا این دوگانگی در روستاهای این دو بخش روی می دهد.
محمد رسول برزگر مسول مرکز درمانی قلعهٔ رئیسی با تایید چنین اتفاقاتی تاکید کرد : در مرکز قلعه رئیسی مکانی مجهز و مشخص برای بیماران کرونایی لحاظ شده است.
وی گفت: اینطور نیست که قاطعانه از پذیرش بیماران امتناع شود اما بیماری که مشخص است کرونایی است و از قبل هم تست او مثبت اعلام شده است اگر به بقیه مراکز برود به او گفته می شود به قلعه رئیسی مراجعه کن.
برزگر از مردم خواست تا ضمن رعایت پروتکل ها در صورت مثبت شدن تست آنها و متعاقب ان داشتن دردهای احتمالی به شهر قلعه رئیسی مراجعه کنند.
به گزارش ریواس جنوب، لازم است مردم به این مهم توجه کنند و در صورتی که یقین دارند درد آنها ناشی از کروناست دوباره کاری نکنند و مستقیما به مراکز معین رجوع کنند.