پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مردم منطقه پیچاب در شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد هنوز حق خودشان را در ابتدایی‌ترین نیازهای بشری از انقلاب اسلامی ایران نگرفتند و برای یک مکالمه ساده باید یا به نوک قله بروند یا پیغام خود را به روش‌های سنتی به مخاطبشان برسانند؛ تصاویر آویختن موبایل‌ها در یک نقطه خاص که کورسویی از آنتن هست، ماجرای دردآور جالبی را به دنیا مخابره می‌کند.

 

قاسم خشت‌زر- منطقه محروم و دورافتاده پیچاب از توابع شهرستان باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد متشکل از ۱۳ پاره ده با ۱۵۰ خانوار  و جمعیتی افزون بر ۸۵۰ نفر است.

منطقه‌ای که نام آن با محرومیت گره خورده ولی مردمان سختکوش آن به رغم همه محرومیت ها دست از تولید و پیشه آبا و اجدادی خود یعنی دامداری بر نداشته و در خط مقدم تولید دام و فراورده های دامی قرار دارند.

اهالی پیچاب اما این روزها نه توقع جاده آسفالته و نه طرح هادی و گازرسانی دارند آنها دغدغه اصلی خود را برقراری ارتباط تلفنی خود با سایر مناطق استان می‌دانند تا شاید نصب دکل مخابراتی پلی باشد برای برقراری ارتباط اهالی تولیدگر پیچاب با دنیای بیرون پیچاب!

آن‌ها باید مسافت چند ساعته رفت و برگشت بر فراز قله اشکر برای تماس با خانواده را به جان بخرند تصویر گوشی‌های آویخته به تکه چوب که تنها نقطه آنتن‌دهی کوه اشکر بوده خود گویای عمق این درد است.تصویر اهالی روستا بر فراز کوه اشکر برای رسیدن به نقطه آنتن‌دهی روستا خود گواهی از درد و رنجی است که مردمان این خطه برای یک تماس تلفنی به خود می دهند.

تا زمانی که امکانات اولیه را به روستاها نبریم حرف زدن از کاهش مهاجرت از روستا به شهر، حمایت از تولیدات روستایی و ایجاد اشتغال و رفاه در معیشت شعاری توخالی خواهد بود.

انتظار است در سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها شاهد تقویت زیرساخت‌های ارتباطی اهالی سختکوش و تولیدگر پیچاب باشیم به طوری که نه بافت روستایی تغییر کند و نه هم کمر روستانشینان زیر بار تامین نیازها و امکانات اولیه خم شود و نای ماندن نباشد و به ناچار با پای لنگان به شهر بیایند.

انتهای پیام/