پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیرکل جدید امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد در دیدار با آیت‌الله ملک‌حسینی حرف‌های مهمی شنیده است که اگر آن‌ها را فهمیده و درک کرده باشد می‌تواند تا حدی در مسئولیت سنگینی که به او واگذار شده است، به کارش بیایند؛ این گزارش روی برخی از این موضوعات ریز شده است.

 

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، آذر صفایی اگر چه به رسم معمول و روزمرگی همه مدیران به دیدار نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد رفت اما آیت‌الله ملک‌حسینی همیشه تلاش کرده است برای این دیدارها حرف‌های تکراری و کلی نزند؛ او متناسب با مهمان و مدیری که با او دیدار می‌کند حرف می‌زند و راهکارها را از دریچه نگاه و تفکر خودش به مسائل بیان می‌کند.

رگه‌هایی از صراحت و شهامت مرحوم پدرش در خون و اخلاقش نیز همیشه به او کمک می‌کند تا حرف‌هایش بیشتر به دل بنشیند.

آیت‌الله ملک‌حسینی میزبان آذر صفایی بود که سوابق کاری‌اش در شهرداری و به تعبیر تلویحی آیت‌الله در یک حوزه سخت و بی‌روح و فیزیکی بود و اینک در یک مسئولیتی کاملا متفاوت از جنس نرم و متنوع و حساس قرار گرفته است.

صفایی در همه طول دیدارش با آیت‌الله سر به زیر بود اما امید است گوشش باز بوده و حرف‌های مهم نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد در مجلس خبرگان رهبری را شنیده و فهمیده باشد.

مطالعه کنید و از تجارب آنهایی که تجربه دارند کمک بگیرد/بحث روی کارنامه یک مدیر نیست کارنامه یک جامعه است

نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در این دیدار به آذر صفایی گفت که شما برای تطابق روحیه‌اتان با مسئولیت جدید در حوزه بانوان باید مطالعه و تلاش کنید و از تجارب بزرگان و کارشناسان امر نیز استفاده کنید چرا که فرصت کسب تجربه وجود ندارد.

او در مورد بازیچه قرار گرفتن جایگاه مهم امور بانوانو خانواده برای سیاست و سیاسیون گفت که  کاملا نکته ریز و به جایی بود و اگر خانم صفایی بر کارش مسلط نباشد هرگز نمی‌تواند از نخستین مهلکه مسئولیت جدیدش به سلامت عبور کند.

وجهه اجتماعی و فرهنگی دادن به مسئولیت امور بانوان و خانواده کار راحتی نیست و باید “گربه را جلوی حجله” بکشد و از همان ابتدا اجازه بازی سیاسی با بازیگران آن ندهد چرا که اگر این جایگاه به جای کمک به اعتلای زنان با هر کارکرد دیگری آسیب ببیند، فرقی ندارد در هر دولتی و با هر گرایش سیاسی که باشد، ضررش را فقط بانوان می‌بینند.

سختی‌های تعامل و وحدت در بین زنان

مسئولیت آذر صفایی فقط کارنامه یک مدیر را رقم نمی‌زند بلکه آنچه او در این مسئولیت بر جای بگذارد کارنامه نیمی از جمعیت استان کهگیلویه و بویراحمد یعنی جامعه زنان است.

نکته دیگری که در این دیدار به آن اشاره شد، حساسیت بالا و سختی‌های تعامل با بانوان بود؛ همان موضوعی که فریبا رحمان‌پور مدیرکل قبلی بانوان را به شدت آزار داد.

همه ما شاهد حساسیت‌ها و به تعبیری دیگر حسادت‌ها و عدم هماهنگی و وحدت در بین زنان شاخص و چهره‌های برتر زنی که خود را در عرصه‌های اجتماعی مدیریت عرضه کردند بودیم و این کار را برای تیم جدید در حوزه امور بانوان و خانواده استانداری کهگیلویه و بویراحمد سخت می‌کند.

صفایی اگر می‌خواهد موفق باشد باید به لایه‌های جامعه بانوی این استان برود و با آنها رابطه نزدیکی برقرار کند و حرف و دیدگاه آنان را به دیگر لایه‌های مدیریتی این استان برساند.

اگر جامعه زنان کهگیلویه و بویراحمد به او اعتماد نکنند او اگر قوی‌ترین مدیر هم باشد، در این مسئولیت ناموفق است و فرصتی دیگر از عرض اندام مدیران زن در این استان را هدر داده است.

خطر یاسوج‌زدگی صفایی و غفلت از زنان روستایی

در این دیدار همچنین از نگاه صرف به مرکز استان به عنوان نگاهی زشت یاد شد و از صفایی خواسته شده تا مسئولیت خود را در مقابل همه زنان در همه شهرها و روستاها به نحو احسن انجام دهد؛ او باید به میان روستائیان ساده‌دل و کم‌توقع برود و با نشستن در کنار آنان به حرف‌ها و درددل‌هایشان گوش دهد و برای رفع آن‌ها از هر قدرتی که در اختیار دارد، کمک بگیرد.

صفایی باید به دل روستاها و شهرهای دورتر از یاسوج برود و با شناسایی استعدادهای زنان، برای اعتلای جایگاه این جماعت پرشمار و ایجاد اشتغال و پویایی در مناطق مختلف این استان، کاری بکند.

پویایی که این روزها بیش از اشتغال و کار برای زنان نیاز است و اگر به آن بی‌توجهی شود، جامعه خواهد مرد چه زن و چه مرد!

این یک موضوع روشنی است که زنان توانمند و تحصیل‌کرده بسیاری در این استان وجود دارد ولی تعداد اندکی از آنان توانستند سدها و موانع متعدد را بشکنند و فعالیت اجتماعی داشته باشند، بنابرین تیم امور بانوان استانداری می‌بایست این گونه زنان را شناسایی و زمینه ورود آنها به عرصه‌های مختلف اجتماعی را متناسب با شرایط آنان، فراهم کنند.

نیاز جامعه زنان فقط اشتغال نیست؛ در همین شهر یاسوج که از هر جای دیگری دسترسی بیشتری دارد، زنان توانمند و اهل تخصصی وجود دارد که یا تمایل به مشارکت‌های اجتماعی ندارد یا شرایط برایشان فراهم نیست؛ نباید چهره‌های شاخص زنان را محدود به چند نفر خاص بکنیم بلکه باید حداقل در دوران مدیریت فعلی ۱۰ چهره جدید و توانمند در سطوح مختلف مدیریت را به مردم معرفی کنیم.

جامعه زن ما در کهگیلویه و بویراحمد باید از خمودگی و تنبلی فعلی نجات یاد و به این استان سرزندگی و نشاط دهند.

مدیرکل جدید امور بانوان باید بداند خطر تغییر سبک زندگی از تغذیه تا رفتار و ساعات خواب و بیداری خطر بزرگی برای خانواده‌های ما و در رأس انها مادران و دختران است و نباید بی‌تفاوت باشد.

طبیعی است اگر شغل برای بانوان، زنانه و متناسب با آنها نباشد نه تنها این اشتغال سودی به جامعه نمی‌رساند بلکه آسیب هم می‌رساند؛ این حرص و ولع برای اشتغال بانوان در حالی که مردان ما بیکار هستند، قبل از آنکه برابری حقوق زن و مرد باشد، بی‌توجهی به جایگاه خانواده است.

نماینده ولی‌فقیه در کهگیلویه و بویراحمد در همین زمینه از صفایی خواست تا یک تعریف مناسب و مورد پذیرش جامعه از کار و شغل برای بانوان تعریف و آن را در شهر و روستا اجرایی کند؛ همچنین او خواستار تعریف خانه‌داری به عنوان یک شغل و کار شد.

همه این نکات مهم که بسیاری از آنان در توصیه‌های آیت‌الله ملک‌حسینی هم بودند اگر درک شده باشند، در کار این مدیر زن بسیار به کار می‌آیند.

————————–

گزارش از کریم بنام

————————–

انتهای پیام/ ک-ب