پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

انتخاب گزینه جدید راه و شهرسازی بعد از انتخاب سه معاون استانداری، یکی از روشن‌ترین نشانه‌ها برای ترسیم خط و خطوط مدیریتی علی‌محمد احمدی در کهگیلویه و بویراحمد و تعیین کننده کارنامه او در روز خداحافظی از این استان خواهد بود؛ مسائل پیرامونی این انتخاب را در این گزارش دنبال کنید.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، علی‌محمد احمدی در نخستین‌روزهایی که به کهگیلویه و بویراحمد آمد سیاستش در مورد تغییر و انتخاب مدیران را اعلام کرد؛ او گفت که برای تغییر مدیران عجله‌ای نیست و تغییر برخی از آن‌ها حتی به سال آینده هم کشیده می‌شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که جز در موارد نادر، مدیر غیربومی به این استان نمی‌آید و برنامه من این است که برای هر دستگاه مدیرانی انتخاب کنم که یا در همان دستگاه باشند، یا در آن حوزه صاحب تجربه و سابقه  و همسو با دولت باشد.

احمدی ادامه داد در مواردی از مدیرغیربومی استفاده می‌کنم که مدیر غیربومی یک سر و گردن از گزینه بومی قوی‌تر باشد و توان مدیریتی او در حد معاون وزیر باشد.

او این سیاست را در مورد معاون عمرانی خود به کار برد و عزیز فیلی را با کارنامه قابل توجهش در حوزه عمرانی از استان ایلام آورد.

تا الان چند مدیر در این استان تغییر کردند که همگی بومی بودند و به جز معاون عمرانی که کاری معقول به نظر می‌رسید و آمدن او می‌تواند رودربایستی‌های نظارتی و سهل‌انگاری‌ پیمانکاری را کمتر کند، هنوز اصول احمدی در انتخاب مدیران نقض نشد.

حالا نوبت به تغییر در حوزه راه و شهرسازی که مهمترین سرشاخه حوزه عمرانی است رسیده و احمدی باید انتخاب کند.

توجیه او برای استفاده از مدیران غیربومی در این اداره‌کل هم صادق است چرا که کار این دستگاه با پروژه است و پیمانکار و نظارت!؛ اما استفاده از مدیرغیربومی برای این اداره‌کل هم سختی‌های خاص خود را دارد.

در راه و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در این ۱۰ سال گذشته نزدیک به ۱۰ مدیرکل آمد و رفت تا ناپایداری مدیریتی در این دستگاه اجرایی و عمرانی مهم آسیب‌های زیادی ببیند.

این دستگاه تخصصی و عمرانی از همه دستگاه‌های دیگر سیاست‌زده‌تر است و پیمانکاران در تصمیمات آن نقش اساسی دارند.

دخالت نمایندگانی که روزی از پیمانکاران، رسمی یا غیررسمی، مستقیم یا غیرمستقیم، کمک‌های مالی گرفتند یا چنین انتظاری دارند، نیز در این اداره‌کل به مثابه یک زهر سمی در رگ و خون بخش راه این استان است.

در این شرایط و مضاف بر آن وضعیت بسیار نگران‌کننده راه‌ها و مسیرهای مواصلاتی انتخاب مدیر این دستگاه بسیار حیاتی است و نقش مهمی در کارنامه استاندار این استان دارد.

مدیران غیربومی در کهگیلویه و بویراحمد با همه دشواری‌های مدیریتی و عدم شفافیت‌ها، حداقل یکسال نیاز دارند تا بر امورات مسلط شوند و بعد از ان هم باید همه انرژی خود را صرف مدیریت حواشی کنند.

اما این دشواری‌ها برای مدیران بومی توانمند، آرام و غیرسیاسی بسیار کمتر است و آنها در این مسئولیت موفق‌تر هستند.

تنها ایراد اساسی که به انتخاب مدیران بومی در این مسئولیت گرفته می‌شود، رودربایستی‌ها در نارت و زد و بند با پیمانکاران آنا و فامیل است که این هم راهکار دارد.

بسیارند مدیران بومی پاک‌دستی که به هیچ عنوان اهل رفاقت و محفل و باند نیستند و با پدر خود هم رودربایستی و پشت پرده ندارند؛ مدیرانی که سیاسی نیستند و به هیچ جایی وابسته نیستند.

از سوی دیگر بعد از انتخاب هر سه معاون استانداری و ادامه بی‌توجهی‌ها به نیروهای توانمند منطقه کهگیلویه بزرگ که شایستگی‌های انان اثبات شده است، ضرورت استفاده از نیروی بومی برای اداره‌کل راه و شهرسازی بیشتر می‌شود.

سهیم کردن مدیران کهگیلویه در مدیریت‌ها اگر با شاخص شایستگی صورت گیرد به هیچ عنوان سهمیه‌بندی تلقی نمی‌شود و صلاح این استان در این است که مدیریت ادارات مهمی چون راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به مدیران توانمند این خطه از استان سپرده شود.

اما این نیروها هرگز نباید افراد وابسته به سیاسیون و نمایندگان باشند و عدل هاشمی هم باید به مدیران توانمند حوزه انتخابیه‌اش حتی اگر طرفدار او هم نباشند، تن دهد و مطالبه غیرمنتظره از دولتی که با آن همسو نیست، نداشته باشد.

این کار علاوه بر پویایی یک مجموعه، موجب آرامش در این استان و همدلی میان نمایندگان و خواص خواهد شد.

افراد کاربلد و پاک‌دستی در بدنه اداره‌کل راه و شهرسازی و مرتبط با آن هستند که به طور کامل بر مجموعه مسلط هستند، متر به متر راه‌های این استان را می‌شناسند و انگل‌ها و فرصت‌طلبان را هم به خوبی می‌شناسند و چون پاک هستند و اصیل در دام این‌ها نمی‌افتند.

حوزه راه این استان دیگر توان آزمون و خطا و فرصت لازم برای مسلط شدن یک مدیر غیربومی را ندارد.

——————-

گزارش از کریم بنام

———————-

انتهای پیام/ک-ب