پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

دبیر شورای نگهبان با حضور در تلویزیون به این پرسش که آیا با توجه به شرایط فعلی جامعه، دیدگاه این شورا در رد صلاحیت‌ها بازتر می‌شود، پاسخ روشنی داد و به مسائلی چون شیشه‌ای شدن صتدوق رأی در انتخابات واکنش نشان داد.

به گزارش ریواس، آیت‌الله احمد جنتی شب گذشته در یک برنامه زنده تلویزیونی در آستانه ۲۶ تیر سالروز تأسیس شورای نگهبان که بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی آن را بازتاب دادند، با اشاره به برخی اظهارنظرها درباره شیشه ای شدن صندوق های اخذ آرا گفت: شیشه ای بودن صندوق انتخابات برخلاف محرمانه و محفوظ بودن آرای مردم است بنابراین صندوق های اخذ آرا نمی‌تواند شیشه‌ای باشد، چون آرای مردم محرمانه است، بنابراین باید در این زمینه بررسی بیشتری انجام شود.

در مجلس ششم بیش از هر دوره‌ای تحت فشار بودیم

دبیر شورای نگهبان، افزود: صندوق‌ها باید شفاف باشد که به نظر ما حق هم همین است اما مشکلی که وجود دارد اینکه اگر صندوق‌ها شفاف باشد نباید آرایی که به داخل آنها ریخته می شود، خوانده شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش، با تاکید بر اینکه شورای نگهبان تحت تاثیر فشارها قرار نمی گیرد افزود: بیشترین فشارها در دوره ششم مجلس شورای اسلامی به این شورا وارد شد.

آیا دهانه فیلتر شورای نگهبان در انتخابات گشادتر می‌شود؟

جنتی در پاسخ به پرسشی مبنی براینکه گفته می‌شود فیلتر شورای نگهبان با توجه به شرایط فعلی جامعه برای انتخابات مجلس دهم بازتر است؟ توضیح داد: این جمله چه معنایی دارد یعنی ما خلاف قانون عمل کنیم، این جمله یعنی آنکه بخواهیم قانون را زیر پا بگذاریم، ما از ابتدا هم گفته‌ایم رفاقت‌ها و دوستی‌ها سرجای خودش و قانون هم سر جای خودش.

انتخابات الکترونیکی فعلا ممکن نیست

وی با بیان اینکه راجع‌ به الکترونیکی شدن انتخابات در روز گذشته شورای نگهبان به طور مفصل بحث شد، تصریح کرد: آنچه از جانب شورای نگبهان در این جلسه مطرح شد این بود که به نظر ما مقدمات برگزاری الکترونیکی انتخابات مجلس فراهم نیست، باید طوری انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار شود که امنیت آن محفوظ باشد و آرای مردم سالم به صندوق‌ها ریخته شود و سالم بیرون آید و نظارت کاملی بر همه مراحل انتخابات وجود داشته باشد.

آیت‌الله جنتی همچنین با اشاره به خط قرمز شورای نگهبان در تأیید صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس و خبرگان گفت: معیار ما همان قانون است چه یک انتخابات برگزار شود چه دو انتخابات.

شورای خبرگان برای این است که ببیند رهبر مملکت شرایط لازم برای رهبری را دارد یا نه

دبیر شورای نگهبان بر همین اساس با اشاره به ابراز نگرانی برخی افراد درباره انتخابات آینده مجلس خبرگان رهبری، گفت: گزارشاتی به شورای نگهبان می‌رسد که این گزارشات برای ما نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است به نظر می‌رسد عده‌‌ای می‌خواهند رنگ سیاسی به خبرگان بدهند در حالی که خبرگان رهبری هیچ بعد سیاسی ندارند و وظیفه آنها تعیین رهبر است و باید ببینند و بررسی کنند که آیا رهبر موجود شرایط لازم را دارد یا نه، شرایطی که در قانون برای رهبری آمده است مانند شجاع بودن، مدیر بودن و مدبر بودن، بنابراین رنگ سیاسی اصلاً در اینجا معنا و مفهومی ندارد.

استانی شدن انتخابات، مشارکت مردم را کم می‌کرد

جنتی با اشاره به رد طرح استانی شدن انتخابات مجلس، اظهار داشت: این طرح مشکلاتی را برای انتخابات به وجود می‌آورد از جمله ممکن بود مشارکت مردم در انتخابات را به حداقل برساند.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی براینکه چه تعداد رأی برای رد این طرح در شورای نگهبان داده شد؟ گفت: تعداد آن را نمی‌دانم اما برخی از اعضای شورای نگهبان مخالف تصویب این طرح نبودند ولی تعداد این افراد کم بود، بسیاری از نمایندگان دولت و مجلس با استانی شدن انتخابات مجلس مخالفند چون حضور مردم در انتخابات را باید در نظر گرفت،

شورای نگهبان خواسته‌های برخی را اجابت نمی‌کند

برخی چون شورای نگهبان خواسته‌های غیرقانونی آنها را تأمین نمی‌کنند شورا را زیر سؤال می‌برند، برخی شورای نگهبان را نمی‌شناسند.

در جریان مذاکرات هسته‌ای نبودم

آیت الله جنتی با اشاره به مذاکرات هسته ای و توافق وین گفت: بنده خیلی دورا دور مذاکرات هسته ای را پیگیری می کردم، حتی کارشناسان این موضوع هم نمی دانستند در مذاکرات چه می گذرد چرا که بسیاری از مسائل مذاکرات هسته ای محرمانه بود البته این موضوع طبیعی هم بود.

انتهای پیام/ ک