پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

طرح ساماندهی سواحل بوشهر در چند سال اخیر و برای مقاطعی بر سر زبان‌ها می‌آمد و در حد یک خبر از سوی رسانه‌ها به آن بسنده می‌شد. کسی نیست که طرح جامع ساماندهی سواحل و نقش پر رنگ آن در مزیت گردشگری استان بوشهر را انکار کند، اما تحقق آن مساله‌ای غیر از شعار را می‌طلبد.
این گزارش به بهانه خبر ابلاغ دستورالعمل ساماندهی سواحل بوشهر به فرمانداران این استان مختصری از سابقه این طرح را آورده است؛
۲۴ساحل بوشهر خرداد ۹۳ بود که معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در بازدید از ساحل بوشهر با بیان اینکه این ساحل از زیباترین سواحل خلیج فارس است، گفت: باید ساماندهی سواحل در طرح تفصیلی شهر بوشهر دیده شود و اکنون عمران سواحل بوشهر ناقص است. این موضوع می‌توانست بهانه خوبی برای مسئولان استانی باشد تا از همین بیان معاون رئیس جمهور یعنی “زیباترین ساحل خلیج فارس” استفاده کنند و امتیاز لازم را بگیرند که گویا اینگونه نشد.

۱۹ مرداد ۹۴  طرح ساماندهی سواحل مجددا کلید خورد  اما همچنان روی کاغذ بود. در این زمان اداره کل روابط عمومی استانداری بوشهر گزارش داد؛ «فتح الله حقیقی در نشست ستاد  ساماندهی سواحل استان بوشهر با بیان اینکه کمیته ۹ گانه ای برای ساماندهی سواحل تشکیل شده است اظهار داشت: استان بوشهر دارای طولانی‌ترین ساحل در حوزه خلیج فارس است که در این راستا  برای توفیق باید نقشه راه عملیاتی جامع تدوین شود که قابلیت اجرا داشته باشد.

وی افزود: برای ساماندهی سواحل استان بوشهر پس از بررسی کارشناسی وضعیت موجود و مطلوب و راه رسیدن از وضعیت فعلی به برنامه ترسیم شده باید با عزم عمومی با اولویت‌های مشخص اقدام کرد.

معاون استاندار بوشهر با تاکید بر احصاء وضعیت سواحل استان  تصریح کرد: کمیته‌های ۹ گانه طرح‌های خود را برای اجرای آنها اعلام کنند تا پس از بررسی‌های  کارشناسانه اجرایی شود.

حقیقی افزود: برای ساماندهی سواحل باید علاوه بر استفاده از ظرفیت استان بوشهر زمینه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری  داخلی و خارجی با برنامه و چارچوب مشخص فراهم کرد».

در ۱۳ آبان ۹۴ تابناک بوشهر گزارش داد؛ «مدیرکل امور اجتماعی بوشهر در نشست ساماندهی سواحل استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر دارای ظرفیت‌های بسیار مهمی است که دریا و ساحل یکی از این ظرفیت‌ها است.
حجه الاسلام حسین رزمجو ادامه داد: سواحل استان بوشهر می‌تواند نقش مهمی در توسعه اجتماعی داشته باشد و با ساماندهی سواحلی و ایجاد بسترهای فرهنگی در آن، زمینه ایجاد نشاط و شادی در جامعه و ایجاد اعتماد عمومی فراهم شود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بوشهر خاطرنشان کرد: به منظور ساماندهی سواحل استان بوشهر، یک تفاهم‌نامه بین بسیج مستضعفین و وزارت کشور منعقد شد.
وی با بیان اینکه این ساماندهی در عرصه فرهنگی و اجتماعی صورت می‌گیرد، اضافه کرد: سازمان بسیج مستضعفان نقاط پیشنهادی در سواحل استان بوشهر را برای بهسازی به استانداری ارائه کرده تا با توجه به شاخص‌های هشت‌گانه ابلاغی وزارت کشور تفاهم‌نامه بهسازی سواحل استان اجرا شود.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری بوشهر افزود: در حالی که دشمنان توجه ویژه‌ای به موضوعات فرهنگی دارند و تلاش می‌کنند که از این طریق به ما ضربه بزنند، باید در این زمینه بیشتر مراقب باشیم».

تا این موقع بیشتر از لزوم ساماندهی سواحل بوشهر گفته شد.

و اما ۲۲ اردیبهشت۹۴ یعنی روز چهارشنبه و تنها یک روز قبل خبرگزاری مهر نوشت؛  «دستورالعمل ساماندهی سواحل استان بوشهر به فرمانداران ابلاغ شد».

به گزارش این خبرگزاری که به نقل از روابط عمومی استانداری بوشهر نگاشته شد، فتح الله حقیقی معاون سیاسی امنیتی استانداری بوشهر در جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی و فرهنگی استان گفت: دستورالعمل ستاد ساماندهی سواحل به فرمانداران اعلام شده که با برنامه ریزی لازم این موضوع در شهرستان‌های ساحلی استان پیگیری و اقدام شود.

حال باید منتظر ماند و دید کارکرد عملیاتی این دستورالعمل چه و چگونه خواهد بود و آیا طرح ساماندهی سواحل بوشهر به عنوان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر بالاخره از روی کاغذ بیرون می‌آید یا خیر؟

انتهای گزارش/رحیم بنام