پاسخی به یک مطالبه در افکار عمومی آیا طلای خاکستری در کهگیلویه و بویراحمد به کمک کمآبی میآید؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
عدم استفاده از پساب تصفیهخانههای فاضلاب در استان کهگیلویه و بویراحمد همواره یکی ازدغدغههای دلسوزان آب و محیطزیست بوده که شرکت آب و فاضلاب شهری در این روزهای کمآبی برای این طلای خاکستری، فکرهایی در ذهن دارد تا بلکه با استفاده آن در کشاورزی و فضای سبز، مصرف آب را کاهش دهد.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، یکی از خلأهایی که همواره در شهر یاسوج وجود داشت، عدم برنامهریزی و توجه متولیان امر به استفاده بهینه از منابع آبی و همچنین استفاده از پساب فاضلابها و کود انسانی باقیمانده در این تصفیهخانهها بود.
در مورد جداسازی منابع آب شرب از آب آبیاری فضای سبز اقدامات قابل توجهی از سوی شرکت آبفای شهری انجام شد و تا حد زیادی این حساسیت ایجاد شد و مدیران و مردم آن را جدی گرفتند.
اما در حوزه استفاده از آب برگشتی در فرایند تصفیه فاضلاب، فرهنگ لازم ایجاد نشده است و جای کار بسیاری وجود دارد.
علی لدنینژاد و همکارانش در یکسال اخیر به ویژه در روزهای کمآب تابستان تلاش کرده است تا حداقل شهرداریها را مجاب به استفاده از پساب تصفیه شده فاضلاب در آبیاری فضای سبز کند؛ او همچنین تلاش کرده است تا کشاورزان را ترغیب به استفاده از این پساب و همچنین کود انسانی استاندارد در مزارع کشاورزی کند اما واقعیت این است که هنوز در ابتدای راه هستیم و حالا حالاها باید در این زمینه فرهنگسازی شود.
در همین زمینه محمود دمیا به روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: اجرای شبکه فاضلاب نقش بسزایی در حفظ محیط زیست و ارتقاء بهداشت عمومی دارد.
مدیر دفتر بهرهبرداری از تاسیسات فاضلاب آبفای کهگیلویه و بویراحمد افزود: هم اکنون روزانه بیش از بیش از ۱۴ هزار مترمکعب فاضلاب در سه تصفیه خانه فاضلاب فعال و در مدار شهرهای یاسوج، دهدشت و دوگنبدان تصفیه میشود.
دمیا عنوان کرد: با توجه به کاهش نزولات آسمانی و محدودیت منابع تامین آب، استفاده مجدد از پساب خروجی تصفیه خانهها در مصارف کشاورزی و آبیاری فضای سبز ضروری است.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز و پیشرفت روشهای تصفیه فاضلاب، از فاضلاب به عنوان طلای خاکستری یاد میشود، تصریح کرد: فاضلاب در دنیای امروز ماده زائد و بدون استفاده محسوب نمیشود.
دمیا یادآور شد: پساب تصفیه شده فاضلاب دارای مواد مغذی متعدد و مفیدی برای گیاهان است و استفاده از آن در کشاورزی باعث بهرهدهی بیشتر محصولات کشاورزی میشود.
وی با بیان اینکه پساب تصفیه خانههای فاضلاب در سه شهر استان دارای استاندارد های لازم است، گفت: استفاده از پساب تصفیه خانههای فاضلاب در استان هنوز جا نیفتاده و در واقع از این ظرفیت هنوز استفاده بهینه نشده است.
وی از آمادگی آبفای کهگیلویه و بویراحمد برای همکاری با کشاورزان و نیز شهرداریها برای استفاده از پساب خروجی تصفیه خانه فاضلاب شهرهای استان خبر داد.
نکته ضروری در این بین این است که اگر چه این حساسیت شرکت آب و فاضلاب شهری و شروع این موضوع قابل تحسین است اما با توجه به مشقتهای کار کشاورزی و دردسرهای حوزه تولید، لازم است با سماجت و وقت گذاشتن بیشتر با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، کلاسهای ترویجی برای کشاورزان هم آنان را نسبت به فواید استفاده از پساب تصفیهخانهها توجیه کنند و هم این ذهنیت منفی مبنی بر آلوده بودن پساب فاضلاب را رفع و در این زمینه فرهنگسازی کنند.
به امید روزی که کشاورزان ما برای استفاده از پساب مغذی تصفیه خانههای فاضلاب و فضولات آنها صف بکشند.
انتهای پیام/ک-ب
بازیافت زباله برابری میکند با نصف سرمایه ملی یک کشور کجای کار هستیم