پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اتاق بازرگانی، دست روی مهمترین دلیل توسعه‌نیافتگی کهگیلویه و بویراحمد گذاشت/ کار خوب قبادی و همکارانش

اتاق بازرگانی یاسوج در یک رویکرد درست مدیریتی، به مقوله مهم آموزش و تربیت بازرگانان و سرمایه‌گذاران آینده این استان ورود کرد و در چندین کارگاه کاربردی عملیاتی با زبان تخصصی کودک به دنبال تقویت تفکر سرمایه‌گذاری و تجارت در سنین پایین جامعه است.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، اگر بخواهیم فقط یک دلیل مهم از مجموعه دلایل توسعه‌نیافتگی استان کهگیلویه و بویراحمد را نام ببریم، بدون شک آن دلیل، عدم توجه به مقوله آموزش و آموزش دیدن است؛ فرقی هم نمی‌کند بخش دولتی باشد یا بخش خصوصی، تقریبا هیچ‌کس برای کاری که به او محول شده، آموزش لازم را ندیده است.

در کنار این خلأ بزرگ مشکل مهمتری به نام، عدم آموزش‌پذیری و مقاومت در مقابل یادگرفتن در این استان محسوس است که کمتر از خلأ «آموزش» نیست.

باید بپذیریم که نظام آموزش و پرورش و دانشگاه‌های ما بیشتر به سمت مدرک‌محوری و قالب‌های سنتی درس و مشق و تکلیف رفتند و فرزندان ما در مدارس برای آنچه در آینده به آن نیاز دارند، آموزش نمی‌بینند و سرشان به نمره و آزمون گرم است.

در زمینه پرورش انسان‌ها برای مسئولیت‌های مختلف نیز تقریبا دستمان خالیست و اگر هم اندک توجهی به موضوع پرورش در مدارس شود، صرف حفظ آیات قرآن و احکام می‌شود و در همین زمینه نیز مفاهیم عمیق قرآن و درس‌های زندگی را به بچه‌ها یاد ندادیم و نمی‌دهیم.

بازرگانان نسل فردا

از طرفی همه ما می‌دانیم که بهترین سنین برای یادگرفتن و آموزش‌پذیری سنین کودکی از بدو تولد تا ۱۸ سالگیست و بعد از آن، محیط و فرهنگ غالب خانواده و جامعه هر فرد را آنگونه که خودش دلش می‌خواهد بار می‌آورد.

در دل این همه خبر منفی و بد، نصب چند بنر و اطلاعیه در میادین و خیابان‌های شهر یاسوج، نظرم را جلب کرد؛ ابتدا با همان بدبینی از صوری بودن و نمایشی و همایشی بودن این‌برنامه‌ها در ادارات استان، بی‌تفاوت از کنار این بنر عبور کردم اما یک عنوان من را وادار به یک دنده عقب و تمرکز بیشتر روی این برنامه کرد.

عنوان آن اطلاعیه این بود؛ «بازرگانان نسل فردا».

اینکه مجری این برنامه، ادارات دولتی نبودند، تمرکزم را روی آن زیادتر کرد و به محل این همایش در اتاق بازرگانی یاسوج رفتم.

اتاق بازرگانی یاسوج با مدیر جوانش، عبدالله قبادی، دست روی یک خلأ بزرگ در این استان و راز سر به مهر توسعه‌نیافتگی کهگیلویه و بویراحمد گذاشت.

برایم مهم بود که آیا این هم همایشی مثل بقیه همایش‌هاست یا واقعا کار جدیست و قرار است حرکت مهمی زده شود؛ موضوعی که عبدالله قبادی به آنها پاسخ می‌دهد.

او  به ریواس جنوب گفت که بدون تردید این ایده حاصل ساعت‌ها کار فکری و کارشناسیست و اتاق بازرگانی برای تقویت سرمایه‌گذاری در استان، نگاه‌های بنیادین و زیربنایی دارد که مهمترین آن آموزش و فرهنگ‌سازی است.
رییس اتاق بازرگانی یاسوج گفت که باید بپذیریم که فرهنگ تجارت و بازرگانی در استان ما ضعیف است و برای رفع این نقیصه، راهی جز آموزش نداریم و این کار را از کودکان آغاز کردیم.

قبادی در پاسخ به این سوال که آیا این کار با یک همایش تمام می‌شود یا نه، توضیح داد که کار تازه شروع شده و دست کم در هر سال دوبار این آموزش‌ها به کودکان سنین ۷ تا ۱۸ سال در کارگاه های چند روزه داده می‌شود.

قبادی، هدف از برگزاری کارگاه‌های آموزشی بازرگانان نسل فردا را آموزش فرهنگ بازرگانی و سرمایه‌گذاری برشمرد و بر استمرار این برنامه و جدیت اتاق بازرگانی برای تأثیرگذاری در تربیت سرمایه‌گذار و تقویت فرهنگ تجارت در استان تاکید کرد.

قبادی گفت: اعضای هیئت رییسه اتاق بازرگانی و همه کارکنان این بخش با تمام وجود به اهمیت نقش آموزش در ساختن آینده این استان اعتقاد دارند و این یک رویکرد دائمی و جدی در اتاق بازرگانیست‌.

قبادی در توضیح جزئیات این کارگاه‌های آموزشی هم گفت که این برنامه در دو گروه بازرگانان کوچک و بازرگانان نسل فردا در رده‌های سنی مختلف و در کارگاه‌های چند نفره با کمک مجرب‌ترین اساتید تخصصی کودک به مدت سه روز در حال برگزاری است.

وی افزود: در کارگاههای بازرگانان کوچک ۵۰ کودک در رده سنی هفت تا ۱۳ سال و در کارگاه بازرگانان نسل فردا نیز ۵۰ کودک ۱۳ تا ۱۸ سال شرکت دارند که به مدت سه روز با جدیدترین تکنولوژی‌ها با مفاهیم تحارت، بازرگانی و سرمایه‌گذاری آشنا خواهند شد.

رییس اتاق بازرگانی یاسوج کیفیت را اولویت اصلی این کارگاه‌های آموزشی دانست و تصریح کرد: با وجود رایگان بودن این کارگاه‌ها اما با همکاری آموزش و پرورش از هر مدرسه چند نفر را انتخاب کردیم که اثربخشی این آموزش‌ها بیشتر و هدفمندتر شود.

قبادی این را هم گفت که برای خروجی بهتر این کارگاه‌های آموزشی به یه ایده و پروژه برتر شرکت‌کنندگان نیز جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.

در ادامه، محسن محقق، مدیر آموزش اتاق بازرگانی یاسوج نیز توضیح داد که این همایش آموزشی در فصل تابستان و فصل تحصیل دانش‌آموزان همراه با برنامه‌های متنوع و جذاب با زبان کودک برگزار خواهد شد.

محقق افزود: واقعیت این است که در استانی زندگی می‌کنیم‌ که بسیاری از خانواده‌ها بدون در نظر گرفتن توانایی و علایق فرزندانشان، تلاش می‌کنند تا آنها را به سمت مشاعچغلی چون پزشکی هدایت کنند در صورتی که این استان وقتی ساخته می‌شود که برای همه سنگرها، انسان‌های متخصص و توانمندی پرورش دهیم.

وی گفت که اتاق بازرگانی در راستای ماموریت‌هایش تلاش می‌کند که برای فردای این استان، سرمایه‌گذارانی را پرورش دهد که تفکر سرمایه‌گذاری و بازرگانی دارند و آموزشی که امروز در این کارگاه‌های کاربردی می‌بینند را به اطرافیان خود منتقل می‌کنند و با استمرار این برنامه‌ها، فرهنگ تجارت و کار گروهی و اقتصادی در استان تقویت خواهد شد.

مدیر آموزش اتاق بازرگانی یاسوج همچنین از برنامه جدید این اتاق برای برگزاری کلاس‌های آموزشی در زمینه فرهنگ سرمایه‌گذاری و تجارت در مدارس هم خبر داد و تاکید کرد: کار را محدود به یک یا دو همایش نمی‌کنیم و با همکاری آموزش و پرورش، این کارگاه‌ها را به طور مستمر به کلاس‌های درس خواهیم برد.

محقق این را هم گفت که با حمایت رسانه‌ها و استمرار چنین برنامه‌هایی در اتاق بازرگانی به تربیت بازرگانان و سرمایه‌گذاران آینده این مرز و بوم امیدوارم و با همه ظرفیت و توان برای موفق بودن این رویکرد مدیریتی در اتاق بازرگانی تلاش خواهیم کرد.

انتهای پیام/ بنام