پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس با تاکید بر اینکه احیای تالاب‌های این استان با یک مصوبه امکانپذیر نیست، تصریح کرد: تالابی که در یک پروسه پنجاه ساله خشک شده، با یک مصوبه و در کوتاه مدت احیاء نمی‌شود.

 

به گزارش ریواس جنوب، سعید محمودی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه برای احیای تالاب‌ها با اعمال همه فاکتورهای احیا کننده در بهترین حالت ۲۵ تا ۳۰ سال زمان نیاز است، افزود: برنامه‌های محیط زیست بلند مدت است و هیچ زیستگاهی هم یک شبه و یک ساله از بین نمی‌رود بلکه مدیریت غلط آنها را از بین خواهد برد .

وی با تصریح بر اینکه در کنار مدیریت غلط، خشکسالی از مهمترین مولفه‌های خشک شدن تالاب‌ها محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: برای احیای یک تالاب ابتدا شرایط جوی باید تغییر کند .

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با تاکید بر اینکه احیای تالاب‌ها یک کار بین بخشی است و کسی احیای آنها را تنها از محیط زیست طلب نکند، گفت: اعتبارات استانی ضعیفی در مسئله احیای تالاب‌ها داریم و معمولا بودجه‌ای که اختصاص می‌دهند به طور کامل تخصیص پیدا نمی‌کند .

محمودی همچنین در پاسخ به این سوال که بالاخره قرار است به ساخت تنگ سرخ ارزیابی زیست محیطی داده شود یا نه؟ عنوان کرد: هر سدی برای ساخت به ارزیابی زیست محیطی نیاز دارد.وقتی ارزیابی نشود ساخت آن تخلف محسوب می‌شود و غیر مجاز است

محمودی با انتقاد از اینکه چرا کسی از دیگران چیزی نمی‌پرسد؟ اظهار کرد: اگر این اداره‌کل ارزیابی کند مراحل بررسی را هم طی می‌کند اما سوال اینجاست که چه کسی سد احدث می‌کند؟ محیط زیست یا فردی که اعتقادی به قانون ندارد؟

وی با تصریح بر اینکه روش‌های بررسی‌ در ارائه ارزیابی‌های زیست محیطی غلط است، گفت: قانون کشور برای همه است نه تنها محیط زیست و این در حالی است که محیط زیست قانونی برای جلوگیری از طرحی که فاقد ارزیابی است،‌ ندارد .

**هیچ کسی مدرک و طرحی برای ارزیابی سد تنگ سرخ تحویل نداده است

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه برای انجام ارزیابی زیست محیطی سد تنگ سرخ هیچ کسی مدرک و طرحی برای انجام این کار تحویل نداده است، خاطرنشان کرد: اگر ارزش وجود یک سد به نفع مردم باشد قطعا این کار را خواهیم کرد و اگر ضرری برای مردم و اکوسیستم ایجاد کند، ارزیابی هم تعلق نخواهد گرفت .

محمودی همچنین در خصوص برداشت از آب‌های زیر زمینی که اخیرا در بعضی از استان‌ها انجام شده هم اشاره و با تاکید بر اینکه در فارس موردی مبنی بر برداشت از منابع زیر زمینی تحت عنوان آب‌های ژرف گزارش نشده است، گفت تنها در سیستان و بلوچستان مطالعاتی در این باره انجام شده است .

وی به علت مرگ عقا‌ب‌هایی که دسته جمعی کشته شدند هم اشاره و با بیان اینکه مصرف مرغ‌های آلوده دلیل اصلی مرگ تعدادی عقاب بود، گفت: هنوز نتیجه ازمایش سم را به ما نداده‌اند اما چیزی که محرز شده این است که مرغ‌ها آلوده به مواد سمی ضد قارچ بودند که پس از رها شدن و مصرف موجب مرگ عقاب‌ها شد .

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس همچنین با رد مسئله بروز پدیده فرونشست‌ها در پارک‌های تحت حفاظت محیط زیست نیز گفت:‌ معمولا فرونشست در نقاطی اتفاق می‌افتد که دشت و زمین‌های کشاورزی وجود دارد که خوشبختانه این شرایط در مجاورت پارک‌های تحت پوشش محیط زیست وجود ندارد .

محمودی به کمبود محیط بان در این اداره‌کل هم اشاره و خاطرنشان کرد: در دنیا به ازای هر یک هزار هکتار یک محیط بان وجود دارد که در فارس با وجود تنها ۲۰۰ محیط بان با نرم جهانی و استاندارد فاصله زیادی داریم .

**گونه‌ در حال انقراض نداریم

وی همچنین با تصریح بر اینکه در ایران و به تبع‌ آن استان فارس گونه‌های در حال انقراض وجود ندارد، گفت: گونه‌های در معرض انقراض تعریف خاصی دارند و در مقابل نیازمند اقدمات اصلاحی برای گونه‌های در حال تهدید هستیم .

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: هیچ گونه ‎ ای از بین نرفته است که این مهم نشان از جدیت سازمان حفاظت محیط زیست و تعصب محیط بان‌ها دارد .

محمودی با تصریح اینکه مشکل ما از بین رفتن زیستگاه است نه گونه، استقرار نادرست صنایع و سیاست‌های غلط کشاورزی را موجب از بین رفتن زیستگاه‌ها عنوان کرد .

انتهای پیام/ سولماز حسینی