مديركل حفاظت محيط زيست فارس عنوان کرد: اختصاص بودجه آلودگی عسلویه به فارس/ سدهای فارس ارزیابی زیست محیطی ندارد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به تقسیم بودجه عوارض آلودگی بین استانی برای اولین بار در کشور، خاطرنشان کرد: یک چهارم از بودجه آلودگی ناشی از منطقه صنعتی عسلویه به شهرستانهای مهر و لامرد اختصاص مییابد .
به گزارش ریواس جنوب، به نقل از ایسنا، سعید محمودی چهارشنبه ٢۶ دی در یک کنفرانس خبری که به مناسبت هوای پاک برگزار شد، بیان کرد: برای اولین بار است که با پیگیری نماینده مردم شهرستانهای لامرد و مهر ٢۵ درصد سهم عوارض آلودگیهای استان بوشهر به دلیل موقعیت منطقه صنعتی عسلویه به شهرستانهای مهر و لامرد تخصیص مییابد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس به چگونگی فرآیند انتقال کارخانه سیمان هم اشاره و در این باره عنوان کرد: انتقال این کارخانه در موقعیت پیشبینی شده در جاده خرامه هماینک با پیشرفت فیزیکی ۴٠ درصدی مواجه است و مقرر شده تا پایان سال ٩٨ انجام شود .
**ارادهای برای انتقال شرکت پشم شیشه وجود ندارد
محمودی با تصریح اینکه ارادهای برای انتقال شرکت پشم شیشه به خارج از شیراز وجود ندارد، گفت: این واحد تولیدی تا پایان خرداد سال آینده باید منتقل شود اما مدیریت این شرکت ظاهرا تمایلی به انجام این مهم ندارد؛ برخورد چکشی با این واحد تولیدی در شرایط کنونی اقتصادی هم به صلاح نیست، اگرچه حفاظت محیط زیست فارس پیگیر موضوع است.
وی به مجوزهای زیست محیطی هم اشاره و با بیان اینکه همراه با تغییر سیاستهای دولت روند صدور هم تغییر میکند، اضافه کرد: به عنوان مثال در محور ابوالحیات هزاران درخت ارزشمند بلوط از بین رفت و هزاران تپه مدفون شد اما کسی نپرسید که چه کسی باید پاسخگوی خطر زیست محیطی این جاده باشد؟
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه این جاده تنها نمونهای از طرحهایی بوده که در استان بدون ارزیابی زیست محیطی اجرا شده، گفت: شاهد یک جنایت کلی در این جاده هستیم و در حالیکه باید مدیریت محیط زیست وقت مجوز میداد و الزام قانونی برای آن اعمال میکرد اما تنها افتخارش ندادن ارزیابی بوده است .
**هیچ کدام از سدهای فارس ارزیابی زیست محیطی ندارند
محمودی با بیان اینکه دو سد سیوند و نرگسی نیز فاقد ارزیابی زیست محیطی است، اظهار کرد: نه تنها این دو سد بلکه تمام سدهای استان فارس فاقد ارزیابی زیست محیطی است.اگر سازمان محیط زیست الزامها را مشخص میکرد بهتر از این بود که افتخارش عدم ارزیابی زیست محیطی باشد، چرا که در هر حال سازنده کار خود را میکرد .
وی با یادآوری این موضوع که امروز ارائه ارزیابی در دنیا پیشرفت چشمگیری داشته، ارزیابی را علم آینده نگری دانست و افزود: اگر در اجرای طرحها به ویژه صنایع شاهد ارزیابی زیست محیطی باشیم، بیشک آینده زیست محیطی با افق خوبی رو بهرو میشود .
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه وجود صنعت عوارضهایی دارد که انکارناپذیر است، گفت: باید پایشها به گونهای باشد که کمترین آسیبهای زیست محیطی در آینده حادث شود .
محمودی همچنین با بیان اینکه کسی نباید سازمان محیط زیست را از مجوز دادن بترساند، اظهار کرد: در واقع مجوز ندادن مشکلات بیشتری دارد بلکه باید ارزیابی همراه با الزمات قانونی در دستور کار قرار گیرد .
وی ادامه داد: اینکه امروز راهآهن در فارس فاقد ارزیابی است جای تقدیر از محیط زیست ندارد و امروز ضرر بیشهامتی این سازمان را چه کسی باید بر عهده بگیرد؟
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با بیان اینکه اگر محیط زیست به این پروژه ارزیابی زیست محیطی داده بود امروز شاهد تلفات خرس و گورخر نبودیم، اضافه کرد: قانونی برای جلوگیری از برخورد با طرحهای فاقد ارزیابی زیست محیطی نداریم .
محمودی با تاکید بر اینکه هیچ طرحی بدون دردسر برای محیط زیست نیست اما مسئله پایش است و در تمام دنیا نیز همینگونه است، افزود: بدون مردم، محیط زیست ارزشی ندارد پس حفظ محیط زیست و رونق اقتصادی از اولویتهایی است که باید در ارزیابیها مدنظر قرار گیرد .
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سهم ناچیز استان فارس در بودجه تالابها، گفت: مشکل تالابهای فارس کوچک دیدن آنهاست باید در مقیاس بزرگ دیده میشدند تا پا یا پای با تالاب ارومیه احیا شوند .
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: با پیگیری استاندار وقت مطالعه کامل و جامع تالابها با محوریت دانشگاه شیراز با اختصاص هفت میلیارد تومان اعتبار برای مطالعه در دستور کار قرر گرفت که هماینک بخشی از مطالعه انجام شده است.
محمودی همچنین عدم ساماندهی رودخانه خشک شیراز را یک نقطه ضعف بزرگ برای این کلانشهر دانست و گفت: ساماندهی آبراهههای شهری مربوط به شهرداری است و باید برای تمیزی آن تلاش شود .
*روزهای آلوده شیراز در سال کمتر از ۱۰ روز است
وی به فعالیت چهار ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شیراز اشاره و با بیان اینکه نگهداری این ایستگاهها هزینههای سنگینی دارد، گفت: روزهای آلوده شیراز در سال کمتر از ١٠ روز است .
مدیرکل حفاظت محیط زیست با بیان اینکه یکهزار اسلحه از شکارچیان طی چند ماه گذشته توسط محیط بانهای استان کشف و ضبط شده است، گفت: تمام پاسگاههای محیط بانی علیرغم محدویتهای مالی مجهز شدهاند .
محمودی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۲۳۰ محیط بان در مناطق تحت پوش محیط زیست فارس مشغول به فعالیت هستند که با توجه به گستردگی مناطق حفاطتی، نیاز به یکهزار محیط بان دیگر داریم؛ خوشبختانه در فارس محیط بان زندانی نداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست همچنین از افزایش ۲۵ تا ۳۰ درصدی جمعیت حیات وحش استان در آخرین سرشماری خبر داد و خواستار حساسیت بیشتر مسئولان نسبت به باغهای شیراز شد و گفت: در بسیاری موارد با طرح تغییر کاربری باغها مخالفت میکنیم اما از طریق دیگری تغییر کاربری انجام میشود.
انتهای پیام/ سولماز حسینی