پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

نطق پیش از دستور مهدی حاجتی عضو شورای شهر شیراز، یک بار دیگر در برگیرنده اظهارات صریح و پیشنهادات شفافی بود که مورد توجه شمار زیادی از شهروندان قرار گرفت.

بخش‌هایی از اظهارات حاجتی در ادامه تشریح می‌شود.

مهدی حاجتی- عضو شورای اسلامی شهر شیراز (دوره پنجم)

 مهدی حاجتی عصر دوشنبه ۲۵ دی در نطق پیش از دستور جلسه علنی شورای اسلامی شهر شیراز گفت: آنانی که در واژگونی اتوبوس دختران، آنانی که در زلزله کرمانشاه، آنانی که در اعتراضات اجتماعی و آنانی که در کشتی سانچی جان باختند همگی فرزندان ایران‌زمین‌اند.

حاجتی ادامه داد: اینجاست که باید گفت نفرین به نفت که جان فرزندان ایران را در دریا می‌گیرد و نفرین به اقتصاد نفتی که مردمان را از سر استیصال به خیابان‌ها می‌کشاند و جانشان را می‌گیرد و نفرین به ما مدیرانی که آینه آلام مردمانی که زیر فشار اقتصاد نفتی له شدند را ندیدیم.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: اگرچه پاسخِ اولیه به‌تمامی این آلام، سوگواری است، اما بخش عظیمی از این افراد، قربانیان بی مدیریتی ما هستند و راهی نیست جز پاسخی درست و در شان این مردمان، پاسخی نه از جنس گزارش‌های تحقیرآمیز و سیاست زدۀ صداوسیما، بلکه نخستین پاسخ می‌تواند برخورد با مدیران فاسد در سیستم اداری باشد. کاری که در سالهای گذشته به‌درستی انجام‌نشده و حتی گاها مدیرانِ فاسد، پس از افشایِ فساد نیز به‌جای اخراج، جابجا شده‌اند .

حاجتی در توضیح اینکه فساد چیست؟ گفت: فساد یعنی بی‌سوادیِ مدیرانی که ثروت این مملکت را از سر نادانی هزینۀ کارهای نمایشی می‌کنند و مدیران ارشد آن‌ها نیز در قبال گزارش‌هایِ پوشالی آنان احسنت می‌گویند. فساد یعنی شهوت ساختن‌های غیرعلمی و غیراصولی. فساد یعنی در سالهای بحرانِ آب و خشک‌سالی ثروت مردم را قربانی کارهای نمایشی و غیرعلمی چون سد تنگ سرخ، پتروشیمی به عنوان صنعتی نیازمند آب کردن، آن هم در یکی از بحرانی ترین استان ها از نظر منابع آب. فساد یعنی کارمندان شریف و درستکار و متخصصی که به دلیل تنگ‌نظریِ برخی و یا به دلیل نداشتن روابط رانتی به حاشیه رانده‌شده‌اند و این بیچارگی نظام اداری است که فرد سالم و متخصص را نمی‌بیند اما فرد سفارشی را می‌بیند …

او خطاب به شهردار شیراز گفت: برای مبارزه با چنین فسادی که منافع مردم را به خطر انداخته و فقرا را فقیرتر کرده است، از شهردار محترم می‌خواهم ابتدا دو نهاد مهم چون حراست و بازرسی پالایش‌شود؛ حراست چنان‌که رئیس‌جمهور محترم نیز به آن اشاره کردند، به زیرمجموعه خود تذکر داده که در حوزه خصوصی مردم و کارمندان ورود نکنند و رسالت خود را مبارزه با فساد و ردیابی مدیران و کارمندان فاسد مالی بگذارند.

این عضو شورای شیراز با بیان اینکه شهردار باید قدر مدیران و کارمندان شریف و سالمی را که تعدادشان در شهرداری شیراز کم نیست بدانند و صدایشان را بشنود و برای ترمیم سیستم شهرداری از آن‌ها مدد بجوید و اضافه کرد: از شهردار محترم درخواست دارم تا زمانی که حقوق کارگران شهرداری که غالباً از قشر آسیب‌پذیر جامعه هستند پرداخت‌نشده حقوق هیچ مدیری از مدیران شهرداری حتی اعضای شورای شهر پرداخت نشود.

حاجتی پیشنهاد داد که حقوق مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر برای جامعه شفاف‌سازی شود و مبنای محاسبه و پرداختی آنان به اطلاع عموم رسیده و قراردادهای شهرداری اعم از خرید، فروش، مزایده و مناقصه به اطلاع‌رسانی شود.

او گفت: در صدور پروانه‌های ساختمانی از گستردگی تفاسیر قانونی و محاسباتی کاسته شود تا این رویه که خود منشأ فساد و رانت بوده است پایان یابد. همچنین طرح‌های تفصیلی و مراحل تدوین آن به‌صورت عمومی‌تر اطلاع‌رسانی شده تا شهروندان از بی‌اطلاعی نسبت به تغییرات ضابطه‌ای متضرر نشوند .

حاجتی از رییس شورای شیراز درخواست کرد که لیست مشاوران شورا که در پروژه‌های شهرداری ذینفع هستند را بیرون کشیده و از مشورت آنان ممانعت شود و شهرداری نیز راه بر ذینفعان ورود به ساختار این مجموعه ببندد.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز همچنین از مدیران درخواست کرد که دست از اقدامات نمایشی بردارند و بدانند که مردم فهیم‌تر از آن هستند که کار نمایشی را از خدمت صادقانه تمیز ندهند.

او در بیان نمونه‌ی کارهای نمایشی به محیط پیرامونی شورای شهر شیراز اشاره و اضافه کرد: شورای چهارم بودجه‌ای را برای محوطه‌سازی پیرامون شورا مصوب کرده و پیاده‌روها سنگفرش و دیوارهایی که در معرض دید مدیران قرار دارد را به شکلی نمایش گونه آرایش‌کرده است. درصورتی‌که پشت همین دیوارها مردمانی فراموش‌شده‌اند، فراموش‌شدگانی که فقر، اعتیاد و فضای نامناسب زندگی روزگار را بر آنان تلخ کرده؛ آیا این رفتار ما و تصمیمات ما پنهان‌کاری دردهای آنان نیست؟ آیا تصور می‌کنیم آنان متوجه نیستند؟ آیا این نادیده گرفتن، تحقیر یک جامعه نیست؟

حاجتی گفت: بهتر نبود در هفته‌ای که گذشت به‌جای آنکه مدیران را به اجتماعات نمادین فرابخوانیم، آن‌ها را به مناطق حاشیه‌نشین این شهر دعوت می‌کردیم تا با چشم خودت ببینند کدامین بخش جامعه فراموش‌شده است؟ آیا بهتر نیست سفرهای داخلی و خارجی مدیران را که هرگز نه به سواد مدیریتی آنان افزوده و نه کارکردی برای مردم داشته، کم کرده و آنان را به سفر درون شهرهای تحت مدیریتشان فرابخوانیم تا از پشت میزهایی که دید آنان را محدود کرده است بیرون بیایند و ببینند مردمان این شهرها چگونه چون کشتی سانچی دارند غرق می‌شوند؟ و حتی کسی نیست که بر آنان سوگواری کند …همین‌جا از نهادهای امنیتی و رئیس‌کل محترم دادگستری که در تنها دیداری داشته‌ایم ایشان را منصف یافتم درخواست دارم نسبت به آزادی افراد بازداشتی احتمالی در اعتراضات اخیر حداکثر همراهی را با خانواده‌های آنان داشته باشند .

انتهای پیام/ سجاد بنام