پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

ریواس – سجاد بنام/

پس از کش و قوس‌های فراوان و با گذشت حدود ده ماه از ماجرای حمله به علی مطهری در شیراز، وکیل این چهره سرشناس کشور، از صدور احکام بدوی برای یازده تن از متهمان این پرونده خبر داد.

ماجرای «دوشنبه سیاه» شیراز

مطهری علی در شیراز2علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، بعدازظهر دوشنبه ۱۸ اسفندماه سال گذشته، در شیراز مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفته بود. وی که برای انجام یک سخنرانی در دانشگاه شیراز به این شهر سفر کرده بود، در فرودگاه شیراز با حمله حدود ۵۰ نفر افراد ناشناس مواجه شد؛ خودسرها از خانه بیرون آمدند. این‌بار با دست پر از گوجه‌فرنگی و سنگ و پاره‌آجر. سوار بر موتورهای سنگین. علی مطهری فرودگاه را به مقصد دانشگاه شیراز ترک کرده بود که به‌یکباره راه بر او بستند و سناریوی از پیش‌ طراحی‌شده شلیک سنگ و پاره‌آجر به سوی خودروی مطهری کلید خورد. این افراد با چوب و سنگ به خودروی وی حمله کردند و اجازه عبور به خودرو را نمی‌دادند. مهاجمان همچنین شیشه‌های خودروی این نماینده مجلس را شکستند. این افراد ناشناس که برخی از آنها سوار بر موتورسیکلت بودند، همچنین از اسپری گاز فلفل استفاده کردند که همین امر موجب اختلال تنفسی علی مطهری برای دقایقی شد. مطهری که اصرار داشت مراسم سخنرانی‌اش در دانشگاه شیراز لغو نشود، با حمله این افراد، به سمت یکی از کلانتری‌های شیراز رفت و چند ساعت در آنجا منتظر ماند تا جو ملتهب بیرون از کلانتری آرام شود اما این آرامش برقرار نشد و در ادامه، بنا به درخواست استاندار وقت فارس، مراسم سخنرانی لغو شد. بدین ترتیب، مطهری به فرودگاه شیراز رفت و به تهران بازگشت. علی مطهری در آن حمله، آسیب جدی ندیده اما از ناحیه چشم دچار آسیب جزئی شده بود.

واکنش رئیس‌جمهور؛ حمله اوباش به مطهری آن هم در شهر ادب و فرهنگ، تکان‌دهنده است

مدت کوتاه اما پرسر و صدایی گذشت و سرانجام رئیس‌جمهور در نامه‌ای خطاب به وزرای کشور و اطلاعات دستور پیگیری سوء قصد به علی مطهری در شیراز را صادر کرد. در پی‌نوشت حسن روحانی بر روی نامه رئیس دفتر خود، آمده بود: «گزارش پیوست از طرف جناب آقای دکتر علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که در دلسوزی، آزادی بیان و دفاع از منافع و مصالح کشور یکی از نمایندگان نمونه و مورد علاقه و حمایت شدید مردم است و ماجرای حمله به ایشان توسط اوباش آن هم در شهر شیراز که شهر ادب و فرهنگ و تمدن است، تکان‌دهنده و مایه تاسف شدید اینجانب گردید. این ماجرا نشان از برنامه‌ریزی جدید افراطیون منحرف و منفور علیه امنیت، آزادی، اخلاق محمدی و فرهنگ اسلامی است که برای ملت بزرگ ایران و دولت خدمتگزار قابل تحمل نمی‌باشد. فوراً دستور دهید هر دو وزارتخانه، عوامل شرور، ناقض قانون و دشمن‌شادکن و همچنین نیروهای حامی و آمر پشت پرده را شناسایی کنند و جهت اجرای عدالت به قوه قضائیه بسپرند. ضمنا مسئولین امنیتی استان که در این ماجرا قصور یا تقصیر داشته‌اند تحت تعقیب قانون قرار گیرند. هر چه سریع‌تر گزارش امر به اینجانب و هیات وزیران ارائه گردد.»

به دنبال دستور رئیس‌جمهور، وزیر کشور نیز برای بررسی همه جانبه و برخورد قاطع با عاملین حادثه شیراز دستور ویژه صادر کرد. همچنین قائم مقام وزیر کشور نیز از تاکید دولت بر برخورد هرچه سریعتر با عوامل حادثه و مقصران احتمالی دولتی و نیز احضار استاندار فارس به تهران خبر داده بود؛ احضاری که برخی دلیل کنار رفتن احمدی از مسئولیت استانداری فارس را با آن مرتبط می‌دانند.

در همان حال، تعدادی از تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های استان فارس در اعتراض به حمله خودسرها به علی مطهری نامه سرگشاده‌ای به استاندار فارس نوشتند و در آن از سید محمد احمدی، استاندار وقت فارس پرسیده بودند که «آیا فکر نمی‌کنید زمان اعمال سیاستهای دوگانه و یک بام و دوهوا گذشته است؟»

واکنش نوه امام

نوه امام خمینی (ره) نیز با انتقاد از حمله عده‌ای به علی مطهری، گفته بود: «این روش و منش، بارها امتحان شده و متأسفانه به قدری تکرار شده که گوشمان به شنیدن این خبرها عادت کرده است. نفس اینکه نماینده‌ای نتواند صحبت کند، اصلاً قابل دفاع نیست. حالا کار به جایی رسیده که با نماینده‌ای که در دیانت او هیچ شبهه‌ای نیست و دوست و دشمن نسبت به این موضوع و سلامت و تقوای آقای مطهری اشتراک نظر دارند، اینگونه برخورد می‌شود.»

این اقدامات، زمینه‌سازی برای مولود شومی همچون داعش است

این ماجرا در مطبوعات و رسانه‌ها نیز بازتاب گسترده‌ای داشت؛ از جمله روزنامه جمهوری اسلامی که سرمقاله چهار روز بعد خود را به ماجرای حمله به علی مطهری در شیراز اختصاص داده بود و نوشت: «در جامعه‌ای که به نام حمایت از دین و نظام اسلامی، بی‌حرمتی به یکی از والاترین شخصیت‌های دینی که از مؤثرترین پایه‌گذاران نظام جمهوری اسلامی است به جایی می‌رسد که فرزند او را «حرام‌زاده» می‌نامند، چگونه می‌توان به نسل‌های آینده درس دین‌داری و حفاظت از حریم‌ها را داد؟ این، یعنی مسلط ساختن چماق بر جامعه و فراهم کردن زمینه برای اینکه جامعه آبستن مولود شومی همچون داعش شود.»

فیلم عجیب، ۹ روز پس از حادثه

البته ۲۸ اسفند فیلم عجیبی روی شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و بعدتر برخی خبرها با تیتر «سپاه پاسداران، ناجی علی مطهری در حادثه شیراز» روی سایت‌ها رفت. فیلم سه ‌دقیقه‌ای رنگی با دو دوربین از سمت چپ و راست که سوژه را دنبال می‌کند. جالب اینکه همین فیلم کوتاه، تدوین شده و کار خوش‌ساختی از کار درآمده. مردی جوان که ادعا می‌کند رزمدار است با ته‌لهجه شیرین شیرازی در تمام فیلم سخن می‌گوید. بعدتر او حادثه ۱۸ اسفند را به روایت خود پیش می‌برد. بر اساس این روایت، فردی که در فیلم سخن می‌گوید نقش اساسی در نجات دکتر علی مطهری داشته و همان ابتدای فیلم به ابلاغ مأموریت سازمانی برای رفتن به محل واقعه اشاره دارد.

اما پیگیری‌ها از سردار رمضان شریف، مسئول روابط‌ عمومی سپاه حاکی از آن بود که سپاه به طور رسمی هیچ‌گونه فیلمی در این زمینه منتشر نساخته بود. مدتی بعد وکیل علی مطهری از از ورود فرماندهی سپاه به عنوان یکی از شاکیان پرونده خبر داد.

«سه‌شنبه»، روزی برای جبران «دوشنبه»

مطهری علی در شیرازبالاخره دو کار نیمه‌تمام علی مطهری در شیراز به سرانجام رسید. ١٩ آبان برای شیراز روز «جبران» بود. فرزند شهید مطهری که آخرین‌بار با یک خاطره تلخ شیراز را ترک کرده بود دوباره وارد این فرودگاه شد. این‌بار به استقبالش آمده بودند و خبری از آن استقبال تلخ پارسال نبود تا دوشنبه‌ای که شیرازی‌ها به «دوشنبه سیاه» آن را می‌شناسند، در یک سه‌شنبه جبران شود. علی مطهری این‌بار به درخواست رییس دادگاه به شیراز آمده بود تا آنهایی را که سال گذشته به او حمله کرده بودند به چشم ببیند. چشم در چشمشان شد و اما به آن‌ها رضایت نداد. یک خواسته داشت و آن هم روشن شدن هویت دستور‌دهندگان به حمله بود؛ حمله‌ای که همه را وادار به واکنش کرده بود و حتی کار را تا آنجا پیش برده بود که استاندار هم تغییر کند.

اما علی مطهری هنوز یک کار نیمه‌تمام دیگر هم داشت؛ سخنرانی‌ای که هشت ماه پیش برای ایراد آن به شیراز دعوت شده بود و مجال ایرادش را نیافته بود؛ سخنرانی‌ای که تندروها همان را هدف گرفته و در تلاش بودند تا نشان دهند که همه دانشجویان و مردم شیراز با سخنرانی نماینده تهران در دانشگاه شیراز مخالف هستند. شیراز اما این‌بار یک غایب بزرگ دید. خبری از تندروها نبود. مطهری بار دیگر روانه دانشگاه شد و سخنرانی‌اش در سالن هرچند کوچک دانشگاه پرشور بود. استاندار فارس هم این‌بار با استانداری که سال گذشته علی مطهری به چشم دیده بود، متفاوت بود. خلاصه سخنرانی نماینده تهران تمام شد تا دو کار نیمه‌تمام فرزند شهید مطهری به پایان برسد. حالا شیراز دیگر در ذهن نماینده تهران آن شیراز سال گذشته نیست.

و سرانجام حکم دادگاه صادر شد

انتظارها به سرانجام رسید و در حالیکه بسیاری در انتظار سرنوشت دادگاه رسیدگی به حمله به علی مطهری و صدور حکم قضایی بودند، در دومین روز هفته جاری، وکیل مدافع این نماینده مجلس، از صدور احکام بدوی متهمان پرونده خبر داده است. بر اساس گفته‌ی مصطفی ترک همدانی، برای شش نفر از حمله‌کنندگان ۱۰  ضربه شلاق و دو ماه حبس و برای دو نفر دیگر از حمله‌کنندگان چهار ماه و نیم حبس و ۳۷ ضربه شلاق اعلام شده که البته هر دو حکم فوق به‌ترتیب به مدت دو و یک سال جنبه تعلیقی خواهد داشت. وکیل مدافع علی مطهری همچنین احکام سه نفر از دعوت کنندگان و مسئولان دانشگاه شیراز را نیز اعلام کرده و گفته است: «برای یک نفر از مسئولان دانشگاه در این پرونده دو سال انفصال از خدمت تعیین شده که این حکم دو سال جنبه تعلیقی دارد و برای یک نفر دیگر از مسئولان دانشگاه دو سال انفصال از خدمات حکم گردیده که این حکم قطعی است.» ترک همدانی همچنین حکم یکی از دانشجویان که از متهمان این پرونده به‌شمار می‌رود را پرداخت ۱۰میلیون ریال جزای نقدی اعلام کرد. وی با بیان اینکه احکام صادره بدوی است احتمال صدور تجدید نظر خواهی را منوط به نظر شخصی موکلش علی مطهری دانست.

 

حالا باید دید در حالی که علی مطهری، در پیگیری مصرانه‌ی پرونده خود، همواره تأکیدش را ردیابی از عوامل پشت پرده و آمران این ماجرا اعلام کرده بود، آیا به هدف خود رسیده است یا خیر؟

انتهای پیام/ ماه رویان