پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار فارس در نخستین شورای برنامه‌ریزی و توسعه‌ی فارس، از مدیران این استان خواست با تحرک بیشتری به عملیاتی کردن شعارها بپردازند چرا که در غیر این‌صورت قادر به رفع نیازهای مردم نخواهند بود.

به گزارش ریواس جنوب، سید محمدعلی افشانی در این شورا که بعدازظهر امروز با محوریت تحقق شعار اقتصاد مقاومتی برگزار شد، با بیان اینکه یکی پیشروترین کشورها در داشتن برنامه‌ی اقتصادی کشور ماست، افزود: ۷۰ سال قبل نخستین برنامه تدوین شد و در سال ۱۳۲۸ نیز عملیاتی شد؛ پس از چندین برنامه ۷ ساله دیگر، بعد از انقلاب اسلامی نیز برنامه‌های توسعه در پیش گرفته شد و اکنون که برنامه ششم توسعه را در پیش داریم می‌توانیم ادعا کنیم که منهای کشورهای سوسیالیستی و چند کشور دیگر، قوی‌ترین برنامه‌های اقتصادی در کشور ما تدوین می‌شود.

وی با اشاره به این نکته که «اقتصاد مقاومتی» حاصل تجربه کشور ماست، اضافه کرد: با وجود قدرت برنامه‌های ما، اینکه هنوز تأکید ما بر مسائلی است که از برنامه‌های اولیه ما بود، جای سؤال و تأمل دارد.

افشانی ادامه داد: بنده بارها گفته‌ام که جسارت در عمل، حاصل بصیرت در نظر است و اکنون نیز معتقدم که جلسات و نشست‌ها لازم هست اما قابل پذیرش نیست که در سال اقدام و عمل، صرفاً به برگزاری جلسات و سمینارهای متعدد بپردازیم و عمل فراموش شود.

مدیران در تصمیمات خود شروط درون‌زایی و برون‌گرایی را لحاظ کنند

مقام ارشد اجرایی فارس، درون‌زا بودن را یکی از سرفصل‌های اقتصاد مقاومتی دانست و در ادامه خطاب به مدیران دستگاه‌های مختلف این استان، گفت: در حوزه استانی تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، هر مدیری از ابتدای سال تاکنون می‌بایست توانایی‌ها و مزایای درونی حوزه‌ی تحت مدیریت خود را در استان مشخص کرده باشد و اگر این اتفاق نیفتاده باید ظرف همین چند روز گزارشی در این زمینه تهیه کند؛ پس از تهیه این گزارش دقیق، لازم است که همه مدیران بر اساس آن بهبود بحث درون‌زا بودن را تحقق عملی بخشد.

افشانی سرفصل دیگر اقتصاد مقاومتی را برون‌گرا بودن عنوان کرد و افزود: یکی از فاکتورهای قیمت تمام شده هر محصول و کالایی در بازار، شرایط و ابزار تولید آن محصول است و بنابراین لازم است که در این زمینه از دانش و فناوری روز بشر در تمام دنیا استفاده کنیم.

مهمترین مشکل فعلی استان، اشتغال است

استاندار فارس مهمترین مشکل فعلی استان و کشور را اشتغال دانست و تأکید کرد: در سال جدید، پروژه‌هایی که امکان کارآفرینی و ایجاد اشتغال بالاتری دارند باید در اولویت قرار بگیرند.

وی همچنین صادراتی‌بود، بهره‌وری مطلوب، استفاده از سهم بازار، عدالت‌محوری، مدیریت مصرف و تشویق جذب  حمایت از سرمایه‌گذاری خارجی را از اولویت‌های دیگر در تحقق شعار اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.

نهادهای غیردولتی نیز در مقابل مردم مسئول‌اند

استاندار فارس در بخش دیگری از اظهارات خود، با اشاره به دیدار معاون اول رییس‌جمهور با رهبر انقلاب، خاطرنشان کرد: یقیناً دولت به‌تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و هر بخش از حاکمیت باید به همان میزان که در حاکمیت سهم دارد نسبت به جامعه و مردم مسئولیت دارد.

وی تصریح کرد: نهادهای اقتصادی بزرگی خارج از دولت داریم که باید رفع نیازهای مردم از آنها نیز مطالبه شود چرا که برای کاهش مشکلات، حضور تلاش تمام بخش‌ها ضروری است.

شخصاً نظارت بر عملکرد دستگاه‌ها را در زمینه اقتصاد مقاومتی بر عهده می‌گیرم

استاندار فارس از مدیران دستگاه‌های مختلف استان خواست که از پیشرفت در زمینه اجرای بندهای مختلف اقتصاد مقاومتی، گزارش‌های هفتگی ارائه کنند و تأکید کرد: البته من از برنامه‌ها و نتایج عملی شما گزارش می‌خواهم نه سمینارها و گزارشات شعارگونه؛ به عنوان مثال هر دستگاه باید هر هفته به استانداری گزارش کند که در این بازه چند روزه چند شغل توانسته ایجاد کند یا مثلا در زمینه تولید اعلام کند که مشکلات چند واحد و کدام واحدهای تولیدی را حل کرده است.

اجرای برنامه‌های رفع موانع تولید و جذب سرمایه‌گذاران را پی می‌گیریم

افشانی با بیان اینکه شخص وی، سرپرستی مجموعه‌ی نظارت و کنترل بر عملکرد مسئولان را در این زمینه بر عهده خواهد داشت، افزود: باید همه ما دنبال عملیاتی کردن شعارها باشیم؛ مثلاً در سال گذشته تعداد ۱۵۰ واحد تولیدی رفع مشکل شده و تعداد ۱۰۰ واحد دیگر نیز در دست بررسی است که این برنامه باید با قدرت ادامه پیدا کند.

وی افزود: به عنوان مثالی دیگر سال گذشته یک بازه زمانی دو هفته‌ای برای حداکثر مهلت پاسخگویی به متقاضیان سرمایه‌گذاری تعیین شد که این قرار نیز امسال باید عملیاتی و اجرایی شود.

به گزارش ریواس جنوب، استاندار فارس همچنین در زمینه جذب اعتبارات در حوزه صنایع استان، گفت: اعتقاد دولت این است که اغلب صنایع بزرگ توانایی حل مشکلات خود را دارند و یا می‌توانند پیگیری‌های لازم را انجام دهند و بر این اساس اعتبارات بیشتر برای صنایع کوچک و متوسط تعریف می‌شود؛ از این رو نهادهای مختلف استان فارس نیز لازم است تمرکز خود را بیش از پیش بر روی این صنایع کوچک یا متوسط بگذارند.

اعتبار پروژه‌هایی که دو دهه است به آخر نرسیده‌اند، زیر خاک می‌ماند!

مسئول ارشد استان فارس در ادامه واگذاری پروژه‌های عمرانی را یکی از معیارهای ارزیابی استان‌های مختلف عنوان کرد و یادآور شد: هر دستگاهی که بتواند با واگذاری پروژه‌های بیشتر، انگیزه بخش خصوصی را بیشتر و فعالیت آن را تسهیل کند، امتیاز بیشتری کسب خواهد کرد.

افشانی، از ناتمام ماندن پروژه‌هایی پرده برداشت که حدود دو دهه پیش کلنگ‌زنی شد و گفت: در چنین پروژه‌هایی عملاً بخش زیادی از اعتبارات متعلق به مردم زیر خاک نگه داشته شده است؛ هر طور که باشد باید به کمک بخش خصوصی این پروژه‌ها را برای بهره‌برداری مردم به اتمام برسانیم.

مسئولان فارس در سال جدید باید با تحرک جدی‌تری عمل کنند

استاندار فارس در بخش پایانی اظهارات خود خطاب به مسئولان ارشد نهادهای دولتی این استان گفت: در سال جاری باید از حالت معمول خارج شوید و به تحرک جدی‌تری عمل کنید چرا که در غیر این صورت یقیناً قادر به پاسخگویی به نیازهای پرشمار امروز مردم استان نخواهیم بود.

گزارش از سجاد بنام

انتهای پیام/