پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

نشست کمیته امور زیربنایی حاشیه‌های جالبی داشت؛ بذل و بخشش‌های اراضی ملی برای طرح‌هایی چون تیرچه بلوک، رد شدن از خطوط قرمز جنگل‌ها و صدور سندهای غیرقانونی برای آنها، مالکی که قبل از اثبات برادری‌اش تقاضای زمین دیگری کرد، اتهام تأیید یا رد چشم بسته طرح‌ها از سوی مدیران، نامه بی سر و ته دفتر فنی و مهمان‌پذیری غیر قانونی شرکت نفت و ضرر و زیان هتل‌داران بخش از این حواشی است.

به گزارش ریواس جنوب، در حاشیه نشست‌ها و جلسات رسمی، حاشیه‌هایی کاری وجود دارد که گاه از خود متن اثرگذاری بیشتری دارند؛ خبرنگار ما به مواردی از این دست اشاره می‌کند.

عمده درخواست‌ها و دستورکارهای کمیته امور زیربنایی و شهرسازی کهگیلویه و بویراحمد در این نشست مربوط به واگذاری زمین به طرح‌های ریز و درشتی بود که در بین آن‌ها از تیرچه بلوک تا صنایع پایین دستی پتروشیمی وجود داشت.

اراضی ملی متعلق به مردم است، بذل و بخشش نکنید

اراضی ملیموضوعی که برای معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و وبویراحمد مهم بود و در این مورد گفت: اراضی ملی متعلق به همه مردم است و این کمیته موظف است نهایت دقت و حساسیت را به خرج دهد نه اینکه بدون کار کارشناسی بخواهد بذل و بخشش کند.

پژمان نیک‌اقبال به عنوان مثال درخواست چندین طرح احداث تیرچه بلوک آن هم در اراضی زراعی را غیرضروری خواند و گفت که حیف است زمین‌های مرغوب کشاورزی و حتی غیر آنرا به این موضوع آن هم در سطح چند هزار هکتار اختصاص دهیم.

موافقت دیودیده با احداث واحدهای تیرچه بلوک در استان

موضوعی که البته داریوش دیودیده، مدیرکل صنعت و معدن نظر دیگری داشت و گفت: تیرچه بلوک هم لازم است و باید این اراضی واگذار شوند.

در نهایت علی‌رغم مخالفت چند عضو از جمله جهاد کشاورزی، چندین طرح تیرچه بلوک مجوز گرفتند تا در اراضی ۲ هزار متری احداث شوند.

متولیان، استانداردی از زمین مورد نیاز یک واحد را به منابع طبیعی نمی‌گویند

این در حالی است که در چند دهه اخیر هزاران هکتار زمین‌ ملی و زراعی به طرح‌هایی چون سیلندرپرکنی و تیرچه بلوک اختصاص یافت که یا نیاز استان در آن‌ها اشباع هست یا زمین‌هایی چندین برابر مساحت مورد نیاز به آن‌ها اختصاص می‌یافت.

احسان نعمتی، معاون حفاظت منابع طبیعی این استان در همین زمینه معتقد است که ادارات متولی خودشان یا میزان نیاز یک واحد تولیدی به میزان متراژ استاندارد زمین را نمی‌دانند یا به ما اعلام نمی‌کنند و بر این اساس مشکلاتی به وجود می‌آید.

برخی خط قرمز را هم رد کردند و تقاضای واگذاری جنگل را دارند

از دیگر حواشی این نشست درخواست واگذاری یک جنگل بکر در شهر سی‌سخت به شهرداری یاسوج بود که منجر به بحث‌های جدی در این ارتباط شد.

نعمتی احسانمعاون حفاظت اداره‌کل منابع طبیعی با واکنش تند به این درخواست گفت: برخی‌ها خطوط قرمز را هم رد کردند و تقاضای واگذاری جنگل را هم دارند که اگر ما بخواهیم جنگل را هم دو دستی واگذار کنیم، پس ما چکاره هستیم و کار ما چیست؟

برای جنگل انبوه بلوط، سند غیرقانونی صادر شده است/ ابطال می‌کنیم

مدیرکل راه و شهرسازی که اداره تحت مدیریتش سند این جنگل را در اختیار دارد، این توجیه نماینده منابع طبیعی را رد می‌کند و می‌گوید حتما آقای نعمتی تاکنون با هواپیما از بالای یاسوج عبور نکرده که ببیند وضعیت جنگل‌های ما بخاطر سهل‌انگاری او و همکارانش فاجعه است!

نعمتی در پاسخ او گفت: راه و شهرسازی بدون استعلام و طی تشریفات قانونی، سند یک منطقه جنگلی را به نام خود کرده و اکنون هم می‌خواهد آن را به شهرداری بدهد در صورتی که باید بداند، جنگل خط قرمز ما است و این سند ر ابطال خواهیم کرد.

تعجب‌آور است که جنگل را حریم شهر اعلام کردند و سند هم صادر کردند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز از نعمتی خواست تا برای ابطال این سند، کمر همت ببندد چرا که جنگل قابل واگذرای نیست.

نعمتی اضافه کرد: جای تعجب است که جنگل بکر و دست نخورده بالای شهر سی‌سخت را حریم شهر اعلام کردند و با تخلف محرز برای آن سند صادر کردند که ما آن را باطل خواهیم کرد؛ موضوعی که فدایی در پاسخ به آن گفت: ما سند داریم اگر می‌توانید آ نرا باطل کنید.

به شرط عدم تخریب یک درخت در قالب پارک جنگلی در اختیار شهرداری قرار دهید

اما این دعوای کاری راه و شهرسازی و منابع طبیعی که گویا به شورای عالی شهرسازی هم رفته را معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد که در این نشست مدیریت خوبی داشت تا حدی به سرانجام رساند و گفت: اگر سند این منطقه به صورت قانونی صادر شده است بهترین استفاده آن، پارک جنگلی است ولی نه در قالب اعطای سند بلکه در قالب تفاهم و واگذاری موقت به شهرداری سیسخت به شرط عدم تخریب حتی یک درخت.

جنگل را بدهید، گل محمدی می‌کاریم!/ مزاح نیک اقبالی

نکته جالب اینکه، نماینده شهردار سیسخت، در این نشست درخواست کرد تا این منطقه جنگلی به آن‌ها داده شود و در ازای آن، گل محمدی در آن بکارند!

موضوعی که معاون عمرانی استاندار به مزاح گفت: شما هم روی نقطه مورد علاقه آقای گوهرگانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی یعنی علاقه به کاشت گل محمدی دست گذاشتید تا به این بهانه آن‌ها را راضی کنید.

مالکی که برادری‌اش ثابت نشد، درخواست مجدد داد

موضوع درخواست مجدد مالک پمپ گاز – CNG- شهر مارگون برای احداث یک جایگاه سوخت دیگر از حاشیه‌های دیگر این نشست بود؛ موضوعی که یکی از مدیران پیرامون آن گفت: نارضایتی مردم از جایگاه CNG مارگون هر روز بیشتر و بیشتر می‌شود ولی مالک آن که در کار اولش موفق نیست، می‌خواهد جایگاه دومی را احداث کند!

کمیته امور زیربنایی 2هوشنگ صیدالی، مدیرعامل شرکت گاز استان نیز در مورد این طرح گفت که اگر زمین آن هم حل شود، گازرسانی به نقطه موردنطر این درخواست عملیاتی نیست.

در نهایت این طرح رد شد.

وقتی متولی و درخواست‌کننده هم با طرح خودش موافق نیست

موضوع دیگری که در این نشست حاشیه داشت، بحث درخواست الحاق یکجای هشت هزار متر زمین به روستای دلی اولاد علی مومن در اطراف منطقه دشتروم یاسوج بود که در عین تعجب با مخالفت اعضا مواجه شد.

وقتی این درخواست مطرح شد، حتی متولی و پیشنهاد دهنده آن هم دست خود را به نشانه موافقت بالا نبرد!

مدیران چشم بسته طرح‌ها را رد یا تأیید می‌کنند

این طرح که سه بار به این کمیته آمد و رأی نیاورد در حالی است که مدیرکل بحران استانداری با انتقاد از این نوع نگاه مدیران گفت: واقعیت این است که برخی مدیران چشم بسته طرح‌ها را رد یا تأیید می‌کنند!

وفایی گفت: این طرح در جلسه قبل با مخالفت یک عضو غیررسمی رد شد و خواهش من این است که این طرح را که مورد تقاضای تعدادی از جوانان این روستا است را تأیید کنید.

از حاشیه‌نشینی می‌نالند و با توسعه روستاها مخالفت می‌کنند

او گفت: مدیران در حالی اجازه توسعه این روستا را نمی‌دهند که از حاشیه‌نشینی در اطراف یاسوج گله‌مند هستند ولی نمی‌دانند که وقتی در روستا اجازه ساخت و ساز نمی‌دهیم، مردم راهی ندارند جز اینکه به حاشیه شهرها بیایند.

مدیرکل بحران گفت که خدمات آب و برق نیز در یک متری این منطقه مورد درخواست است ولی مدیران بهانه می‌آورند.

مخالفین این طرح نیز عدم کار کارشناسی و طرح و برنامه را علت رد آن مطرح کردند و گفتند حتی جمعیت این روستا هم معلوم نیست و چگونه باید به آن رأی داد؛ اگر طرح توجیهی آماده نشود، شاهد توسعه بدون برنامه این روستا خواهیم بود و به مردم به مشکلات زیادی بر می‌خورند.

تلاش‌هایی که به روضه‌خوانی تعبیر شد

هرچند وفایی چندین بار وقت گرفت و با طرح مجدد موضوع از اعضا خواست که به این طرح رأی بدهند ولی تلاش‌های او بی‌نتیجه ماند و به روضه‌خوانی تعبیر شد.

نامه بی سر و ته دفتر فنی

نامه بی سر و ته دفتر فنی استانداری در مورد بازدید میدانی از این روستا نیز مورد انتقاد برخی اعضا قرار گرفت.

ضرر و زیان هتل داران گچسارانی و صدور مجوز احداث هتل جدید

یکی دیگر از طرح‌هایی که در این کمیته درخواست شد، احداث هتل در گچساران بود که مدیرکل راه و شهرسازی از فرصت استفاده کرد و درددل‌های مالک هتل پاسارگاد را مطرح کرد.کمیته امور زیربنایی

او گفت: درخواست احداث هتل جدید در حالی است که سرمایه‌گذار هتل پاسارگاد ضرر و زیان دیده و مشتری ندارد حالا چگونه می‌خواهیم مجددا به هتل دیگری در آن محدوده مجوز دهیم!

مهمان‌پذیری‌های غیرقانونی شرکت نفت عامل ضرر و زیان هتل‌داران است

علی رغم مخالفت چندتن از اعضا، این درخواست رأی آورد تا هتل دیگری در گچساران ساخته شود.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان در هیمن مورد گفت که مهمان‌پذیری‌های غیرقانونی تالار شرکت نفت عامل اصلی ضررو زیان هتل‌داران گچسارانی است.

وقتی در چند مورد نتیجه رأی‌گیری بر خلاف مواضع مخالف یا موافق حسن فدایی بود، پژمان نیک‌اقبالی به شوخی گفت که امروز انگار اعضا برخلاف آقای فدایی رأی می‌دهند!

به متقاضیان نگویید کدام مدیر مخالف کدام طرح بود

از دیگر حواشی این نشست طرح این موضوع از سوی معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد بود که گفت یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که برخی اطلاعات این نشست به بیرون درج می‌کند و به متقاضیان می‌گویند فلان مدیر با فلان طرح مخالف بوده در حالی که مخالفت با یک طرح مخالفت کمیته امور زیربنایی است نه یک یا دو مدیر؛ بنابراین انتظار می‌رود که برای جلوگیری از بدبینی‌ها طرح نشود کدام مدیر موافق و کدام مخالف بوده است.

————————————

حاشیه‌نگاری از کریم بنام

———————————–

انتهای پیام/ ک-ب