اقتدار از نوع فرماندار کهگیلویه؛ استادی که آزمون را سخت گرفت و دانش آموزانی که از ارایه ی پاسخ به ساده ترین سوال عاجز ماندند!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نشست مدیریت بحران کهگیلویه با حضور فرماندار کهگیلویه، معاون فرماندار و دیگر مدیران در فرمانداری برگزار شد.
به گزارش ریواس جنوب این جلسه واژه ی اضطرار را در کنار خود نیز لمس می کرد تا در حالیکه حادثهِ ی خاصی در شهرستان نبوده است،مشخص شود که بیشتر تدبیری از سوی فرماندار کهگیلویه بوده تا مدیران فرصت تهیه آمار و گزارش صوری برای خود و آوردن به جلسه را نداشته باشند و وزن اصلی مدیران در بحران مشخص شود.
فرماندار کهگیلویه که قاطعانه و به نوعی با چهره ای مصمم جلسه را شروع کرد اولین مدیری که از او تکلیف خواست مدیر آموزش و پرورش دهدشت بوده که اولین صندلی نزدیک به فرماندار نشسته بود.
علی پورکپور خوش بیان در اظهاراتی گفته که با توجه به جنس جلسه و بحران هایی که هست معمولا ادارات مرتبط با بحران باید پیش قدم باشند اما ما هم با نیروی انسانی گسترده ای که داریم بیکار ننشستیم و شخصا نیز در برخی از این حوادث بوده ام.
اما فرماندار با رد اظهارات علی پورکپور که خود رییس کلاس های درس شهرستان کهگیلویه است به دیگر مدیران نشان داد که امروز کلاس سختی پیش رو دارند.
فقهی پور مدیر آب و فاضلاب شهری که از اعضای اصلی بحران شهرستان کهگیلویه بود اداره خود را بحرانی اعلام کرد و حتی از بردن آب هم هنگام حادثه ها نگفت و حرفی برای گفتن نداشت تا عصبانیت استاد درس امروز بیش از پیش شود.
نفر سوم یعنی آویزش در منابع طبیعی که قصد صحبت کردن داشت با تشویق فرماندار روبه رو شد تا دیگر دانش آموزانی که منتظر ارایه تکلیف خود بودند احساس کنند که فضا رو به آرامی است اما نفرات بعدی نیز چیزی برای گفتن نداشتند تا به جز منابع طبیعی، محیط زیست، هلال احمر، سپاه و نیروی انتظامی ،جهاد کشاورزی، شهرداران دهدشت و سوق و بخشداران که تشویق فرماندار را به همراه داشتند ،بقیه مدیران در این آزمون نمره تجدیدی و تحقیر آمیزی بگیرند.
تقریبا اکثر مدیران نبود دستگاه و نیروی انسانی خود را دلیل سکوت خود در بحران ها ابراز داشتند.
اما فرماندار کهگیلویه قاطعانه این بهانه ها را توجیه غیر منطقی دانست و با لحنی تند خطاب به آنها گفت: مدیریت فقط روی صندلی نشستن نیست، پیرزنی که تمام دارایی او قطعه گندمش بود و از بین رفت منتظر تدبیر ماها است و اینکه ما بیخیال شویم درست نیست.
جعفر نیکبخت گفت: جالب است برخی از مدیران گوشی های خود را هم جواب نمی دهند و البته گوشی ها نیز داستان خاص خود را دارند که این نیش فرماندار را از خنده های در گوشی دو تن از معاونان وی پیدا بود که فقط آن دو جریان داستان گوشی ها را می دانند.
نیکبخت ادامه داد: من بعنوان فرماندار در مواقع حوادث شخصا به مدیران مجبور می شوم که زنگ بزنم که از این به بعد با محوریت بحران فرمانداری این مسایل حل شود و نیاز به تلفن من و یا معاون نباشد.
وی گفت: کسی که مسولیت می گیرد باید تمام هم و غم خود را کار برای مردم بگذارد و من هم هیچوقت نمی گویم کسی نخوابد اما گوشی خود را خاموش یا سایلنت کردن خصیصه ی مدیر پای کار نیست و لازم است که حداقل از اعضای خانواده یکی مسوولیت گوشی را به عهده بگیرد.
نیکبخت از رسانه ها به سبب پوشش خبری رویدادهای مختلف قدردانی کرد و گفت: اگر رسانه ها نباشند برخی از مدیران حتی بعد از حادثه هم متوجه نمی شوند.
فرماندار کهگیلویه تاکید کرد: وقتی هنوز خبری از حادثه ها نبود در اولین جلسه خودم با مدیران گفتم که درسال جاری به خاطر نزولات اسمانی و رویش گیاهان احتمال آتش سوزی بسیارزیاد است و مدیران باید احساس مسوولیت بیشتری کنند.
فرماندار کهگیلویه تشر آخر را اینطور زد و گفت: به جز مدیرانی که خوب عمل کردند برای دیگر مدیران تذکر خواهم نوشت و بدون شک برای مدیران کل آنها خواهم فرستاد و البته اگر این رویه ادامه پیدا کند دست به قلم خواهم شد.
نیکبخت در پایان از آویزش در منابع طبیعی و عزیزی در محیط زیست به شکل خاص تر تشکر کرد و گفت که این دو در حوادث تا صبح منتظر یک لیوان آب بودند اما دیگر مدیران ککشان هم نمی گزید.
دستور غیر منتظره دیگری که می رفت جلسه بحران را به یک بحران تبدیل کند ورود کاروان سایه خورشید در روزهای آینده به شهرستان کهگیلویه و بحث تقسیم ادارات به کمک برای تهیه غذا، خوابگاه و پذیرایی از آنها بوده است.
برخی از مدیران با ابراز ناتوانی خود از تخصیص کمک به این کاروان معتقد بودند که این کاروان هیچ دستاوردی برای شهرستان ندارد.
دمساز رییس اداره منابع آب دهدشت مدیری بود که البته با تحریک و ایما و اشاره برخی دیگر از مدیران بیشتر به خود شجاعت داد و عملا اعلام کرد که این کاروان دستاوردی برای شهرستان ندارد و ما کمکی نمی توانیم کنیم گرچه در نهایت هم جز سه مدیری بود که برای پرداخت هزینه و کمک به این کاروان مشخص و ملزم شد.
سه نکته که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد:
۱٫مدیران که معمولا در تمام مزایای مدیریتی در زمان صدارت خود نزدیکان و بستگان خود را سهیم می کنند در مواقع بحران هم به جای توجیه نداشتن امکانات و نیروی انسانی از بستگان و دوستان خود به صورت داوطلبانه و برای رضای خدا و کمک به هموطنان بهره ببرند.
۲٫نباید تر و خشک را با هم سوزاند.هر کاری در دستور سازمانی یک اداره قرار دارد و درست است که در مواقع بحران باید همه چه مدیر چه مردم احساس مسوولیت کنند و بحث وظیفه را کنار بگذارند اما برای تنبیه کردن باید اول مدیران مرتبط با موضوع تنبیه شوند.
۳٫در جلسه امروز هنگامی که نوبت به مدیر مخابرات رسید تقریبا فضای جلسه طوری شده که گویا حضور این مدیر را در جلسه بی ربط و در واقع اظهارات او را بی دلیل می دانستند و در نهایت هم صحبتی از طرف او نشده است اما باید به این نکته توجه کرد که در صورت بروز اتفاقی در مکانی که آنتن دهی ضعیف باشد قطعا حادثه دو چندان می شود و تا همین جای کار هم و با این وضعیتی که خطوط تلفن در مناطق مختلف شهرستان داشته است این نقیصه کم در نرسیدن امکانات به موقع به گرفتار شدگان بی تاثیر نبوده است و باید به پهنای باند خطوط تلفن و اینترنت توجه بیشتری شود.
انتهای پیام: عظیم بنام