پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استان کوچک کهگیلویه و بویراحمد، میزبان همایشی بزرگ با حضور نخبگان و محققین کشاورزی منطقه ۲ کشور بود تا کشاورزی این منطقه مهم در کشور با انرژی علم و تحقیقات علمی، جان بگیرد.

 

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، این روزها بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در هیاهوی بعد از دهه فجر و همچنین هیجانات انتخاب متولی این بخش، با مدیریت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی پذیرای ۶۰۰ محقق معین و مروج از استان‌های اصفهان، فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، هرمزگان بود تا تلاش شود دستاوردهای علمی به کشاورزی این منطقه راه پیدا کنند.

منطقه ۲ کشور در بخش کشاورزی با تولید ۱۷ درصد محصولات زراعی کشور و ۲۰ درصد محصولات باغی، نقش بسزایی در تولیدات کشاورزی دارد و عباس صلاحی اردکانی با مدیریت این منطقه به ویژه با برگزاری این همایش توانسته حداقل در گام نخست اهمیت موضوع را به همه ثابت کند و حساسیت‌های لازم را در بخش کشاورزی و آسیب‌های آن ایجاد کند.

همایشی که اسکندر زند، معاون وزیر کشاورزی می‌گوید به بهترین وجه ممکن برگزار شد؛ او که مهمان ویژه این همایش علمی بود در پایان به خبرنگاران گفت که از مدیریت استان کهگیلویه و بویراحمد راضی هستم و به زودی نقش برگزاری چنین همایش‌هایی در کشاورزی کشور مشهودتر می‌شود.

او در مزاحی جدی و معنادار گفت که پیگیری‌های صلاحی اردکانی و سمج بودنش در امورات کشاورزی این استان همه را “ذله” و بیچاره کرده و این ویژگی مدیریتی توجه‌ها را به سمت مشکلات کشاورزی منطقه ۲ بیشتر می‌کند.

همایش محققان معین منطقه ۲ کشور در یاسوج که با نظم و کلاس کاری خوبی برگزار شد بیش از آنکه نقطه روشن در کارنامه عباس صلاحی اردکانی باشد، آبرویی برای استان کهگیلویه و بویراحمد و تقویت خودباوری و توان بالای  فرزندان این استان در برداشتن گام‌های بزرگ‌تر بوده است.

واقعیت این است که استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود توسعه نیافتگی در بسیاری از حوزه‌ها اما در بخش آموزش و تحقیقات با داشتن ظرفیت‌های خوب و مراکز علمی باسابقه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

همه تلاش‌ها برای این است که نیازهای کشاورزی و کشاورزان به تحقیقات علمی برآورده شود و دستاوردهای علمی ناشی از تحقیقات و پژوهش‌ها نیز اقتصادی شود و به مزرعه برسد؛ موضوعی که برای رسیدن به آن فاصله زیادی داریم.

کیفیت و کمیت محصولات غذایی، برندسازی و بازار تولیدات کشاورزی، صادرات‌محوری، بیماری‌ها و آفات، معرفی رقم‌های سازگار با مناطق و پرمحصول بخشی از دغدغه‌های بخش کشاورزی است که محققین مروج و معین در پهنه‌ها و مراکز کشاورزی و اعضای هیئت علمی مراکز تحقیقاتی برای کاهش این دغدغه‌ها تلاش می‌کنند.

در این روزهای پرکار مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد همچنین هنرستانی راه‌اندازی شد که در دو رشته کشاورزی با مزیت‌ها و بازار مناسب، افرادی را تربیت می‌کند تا بتوانند علاوه بر ایجاد شغل، درآمدهای قابل توجهی نیز کسب می‌کنند.

این رشته‌ها شامل گیاهان دارویی و شیلات است که اسکندرزند، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور آنها را پرپول‌ترین رشته‌ها می‌داند و می‌گوید که کهگیلویه و بویراحمد در هر دو رشته شیلات و گیاهان دارویی حرف برای گفتن دارد و افرادی که در این مراکز تحصیل می‌کنند می‌توانند از متخصص‌ترین کشاورزان این مرز و بوم شوند.

انتهای پیام/ک-ب