پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: به منظور کم کردن تقاضای جابه جایی معلمان در استان باید استخدام معلمان در مناطق محروم به صورت بومی و منطقه‌ای انجام شود.

به گزارش ریواس جنوب، قاسم سلیمانی ظهر امروز در شورای آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری اظهارداشت: استفاده از نیروهای آموزشی بومی در مناطق محروم استان سبب می‌شود که ماندگاری معلمان در این مناطق زیادتر شود چرا که اکنون برخی افراد آن‌قدر در این مناطق مانده‌اند که دیگر انگیزه کافی برای تدریس و آموزش دانش‌آموزان ندارند.

وی عملکرد آموزش و پرورش استان برای جابه‌جایی معلمان در سال گذشته را خوب ارزیابی کرد و افزود: به جای اینکه کمیسیون پزشکی نَقل و انتقالات حذف شود باید برای افرادی که مشکل خاص یا فرزند، همسر و پدر و مادر بیمار دارند با اقدامات تخصصی و حساب‌ شده راهکار مناسب ارائه شود چرا که با حذف این کمیسیون معیارها از دست می‌روند.

استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: باید برای رفع این مشکل و کم‌کردن تعداد افراد متقاضی جابه‌جایی از مناطق محروم استان به دولت و وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد قرار دادن مشوق و حقوق بالاتر برای معلمان مناطق محروم استان و استفاده از افراد بومی آن مناطق برای استخدام ارائه شود.

سلیمانی با بیان اینکه نقل و انتقالات با هدف تأمین نیروی انسانی مورد نیاز مناطق آموزشی استان انجام می‌شود، تصریح کرد: در صورتی که در برخی مناطق کمبود معلم در یک رشته خاص وجود داشته باشد باید همپوشانی معلمان صورت گیرد.

۲۶۰۰ فرهنگی در چهارمحال و بختیاری متقاضی نقل و انتقال هستند

بیات سلطانی هم در شورای آموزش و پرورش استان اظهار داشت: ۳۵۲ معلم تقاضای جابه‌جایی در کمیسیون پزشکی نَقل و انتقالات استان را داشته‌اند که در بین آن‌ها دیسک کمر با ۳۵ درصد، بیماری فرزند و همسر با ۱۳ درصد و متفرقه با ۱۲ درصد بیشترین متقاضی را داشته‌اند.

وی با بیان اینکه ۸۵ درصد متقاضیان جابه جایی از طریق کمیسیون پزشکی خانم‌ها هستند، افزود: ۳۵ درصد متقاضیان در این کمیسیون از شهرستان لردگان بوده‌اند که ۱۰۰ نفر آن‌ها خانم و ۱۷ نفر آقا هستند.

معاون پشتیبانی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: عدم جایگاه قانونی کمیسیون پزشکی و عدم انگیزه پزشکان متخصص در بررسی پرونده‌های پزشکی نَقل و انتقالات به دلیل تبعات آن یکی از مهم‌ترین مسائل و مشکلات این کمیسیون است.

سلطانی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلات این کمیسیون صدور گواهی دال بر لزوم انتقال توسط پزشکان معالج برای بیمارانشان و در نتیجه ایجاد حق برای بیماران و انتقال فرهنگیان با سابقه کم است.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۶ درصد متقاضیان نقل و انتقال در استان جابه جا شدند، گفت: امسال بیش از ۴۰ درصد متقاضیان جابه‌جایی از مناطق محروم استان به ویژه در بین خانم‌ها و آموزش ابتدایی جابه‌جا می‌شوند.

معاون پشتیبانی آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری با اشاره به تقاضای ۲ هزار و ۶۷۴ برای جابه جایی درون استان تصریح کرد: از این تعداد ۶۷ درصد خانم و ۳۳ درصد آقایان هستند که شهرستان لردگان با ۲۰ درصد، عشایری با ۱۱ درصد و شهرستان کوهرنگ با ۱۰ درصد بیشترین تعداد متقاضی را دارند.

سلطانی ادامه داد: تاکنون با جابجایی ۴۹ درصد این تعداد متقاضی که ۲۹ درصد آن‌ها خانم‌ها هستند موافقت شد، بیشترین تعداد جابجایی با ۵۱ درصد برای معلمان دوره ابتدایی انجام می‌شود.

وی با اشاره به وجود ۵۸۳ متقاضی برای خروج از استان و ۲۴۵ نفر برای ورود به استان، افزود: با جابجایی ۱۶۸ نفر برای خروج از استان و ۹۸ نفر برای ورود به استان موافقت شده است