شهردار بافت تاریخی و فرهنگی شیراز مطرح کرد؛ استقبال انبوهسازان فارس برای سرمایهگذاری در بافت تاریخی فرهنگی شیراز/ بهرهبرداری از ۱۰۰ پروژه سرمایهگذاری تا قبل از سال ۱۴۰۰/ گردشگر خارجی برای خانههای گِلی به شهر ما میآید نه هتلهای لوکس!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
شهردار بافت تاریخی و فرهنگی شیراز با دعوت از انبوهسازان برای سرمایهگذاری در این منطقه گفت: با رویکردهای جدید ما، ورود انبوهسازان به بافت تاریخی و فرهنگی شیراز میتواند به منافع دوسویه و تحولات ماندگاری در این منطقه اصیل شهر شیراز منجر شود.
به گزارش ریواس جنوب، «هادی شهدوست شیرازی» پس از بازدید اعضای انجمن صنفی انبوهسازان فارس از بافت تاریخی فرهنگی شیراز که به دعوت وی صورت گرفت، اظهار داشت: اعتقاد ما این است که سرمایهگذاری در این منطقه، با سودآوری قابل توجه و منافع دوسویه همراه خواهد بود.
وی افزود: طی یکی دو سال اخیر یکی از اهداف و برنامههای جدی خود را در بافت تاریخی شیراز بحث سرمایهگذاری تعیین کردیم و خوشبختانه به نتایج خوبی هم رسیدهایم.
شهدوست تغییر در جهتگیری سرمایهها در سطح شهر را ضروری دانست و تصریح کرد: ما معتقدیم در حال حاضر سرمایهگذاری در محورهای شمال و شمال غرب شیراز خصوصاً در پروژههای آپارتمانی دیگر جوابگو نیست و شاهد آن نیز آپارتمانهایی است که در آن منطقه از شهر ساخته شده اما اکنون خالی ماندهاند.
* انبوهسازان از دعوت ما برای یک سرمایهگذاری سودآور، استقبال کردهاند
شهردار منطقه هشت شیراز با اشاره به نشست مشترک با انبوهسازان و بازدید از بافت تاریخی فرهنگی شیراز، گفت: بر پایه رویکردهای جدید ما نشستی را با حضور تعدادی از اعضای انجمن صنفی انبوهسازان برگزار کردیم و در آن نشست ظرفیتهای فراوان این منطقهی تاریخی فرهنگی را معرفی کردیم؛ پیرو همان نشست و با کمک دفتر تسهیلگری به اتفاق تعدادی از انبوهسازان فعال این انجمن صنفی از بافت تاریخی بازدید کردهایم.
وی ادامه داد: در این برنامه ضمن بازدید از پروژههای سرمایهگذراری در حال انجام، ظرفیتهای سرمایهگذاری را در قالب بستههای سرمایهگذاری از نزدیک معرفی و ارائه کردیم.
شهدوست از انبوهسازان بهعنوان یکی از اقشار کلیدی اقتصاد و اشتغالزایی و سرمایهگذاران مؤثر شهر یاد کرد و اذعان داشت: البته این رویکرد باید در سالهای گذشته بهوجود میآمد اما در عین حال گمان میکنم همین حالا هم دیر نشده و میتوانیم اقدامات خوبی را شروع و یا تکمیل کنیم.
وی افزود: حرف ما به این دوستان این بوده که برگردند و اینجا سرمایهگذاری کنند چرا که با این جهتگیری، هم به سودآوری بهتری دست مییابند و هم هویت تاریخی و فرهنگی شهرمان احیا میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه اعتبارات محدود دولت جوابگوی همه انتظارات نخواهد بود، گفت: برای احیای تمام بخشهای شهرمان باید از سرمایههای مردمی استفاده کنیم؛ تردید نکنیم که ارزش مادی و معنوی سرمایهگذاری در منطقهی بافت تاریخی و فرهنگی شهر شیراز بسیار فراتر از سودآوری پولهایی است که در بانکها راکد مانده و یا در زمینههای دیگر خاک میخورد.
* بهرهبرداری از ۱۰۰ پروژه سرمایهگذاری در بافت تاریخی فرهنگی شیراز برای استقبال از سال ۱۴۰۰
شهردار بافت تاریخی فرهنگی شیراز به جزئیات بیشتری از اقدامات و برنامههای این شهرداری در زمینه سرمایهگذاری اشاره کرد و گفت: بر پایه پیشبینیهای کارشناسی و رایزنیهای متعدد، ما یک برنامه زمانبندی برای پروژههای سرمایهگذاری تدوین کردهایم که مطابق آن برای سال جاری تعداد ۳۰ پروژهی سرمایهگذاری برای این منطقه هدفگذاری شده است؛ خوشبختانه تا امروز ۴ مورد از این پروژهها به بهرهبرداری رسیده و امیدواریم ۲۶ پروژه دیگر نیز تا پایان سال به مرحله بهرهبرداری برسند.
وی افزود: ۳۵ پروژه برای سال ۹۷، ۱۷ پروژه برای سال ۹۸ و ۱۵ پروژه برای سال ۹۹ به پروژههای امسال اضافه خواهد شد و بدین ترتیب میتوان گفت تا پایان سال ۹۹، حدود ۱۰۰ پروژه سرمایهگذاری را پیشبینی کردیم که روال اجرا و وضعیت پیشرفت پروژهها را بهصورت کارشناسی و مستند آماده کردهایم.
* علاقهمندی انبوهسازان برای ورود به بافت تاریخی فرهنگی، مؤید رویکردهای صحیح جدید است
شهردار منطقه ۸ شیراز در دفاع از رویکردهای فعلی در این منطقه، تصریح کرد: من و همهی مجموعهی شهرداری بافت، از دو سال پیش تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا آنقدر فضا را برای ورود سرمایهگذاران ازجمله انبوهسازان به این منطقه مهیا کنیم که خود این عزیزان به شروع فعالیتهای مؤثر راغب شوند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه نتیجهی این تلاشها را در ابراز علاقهی تعدادی از اعضای انجمن صنفی انبوهسازان دیدهایم؛ وقتی چند نفر از انبوهسازان پرآوازهی شهر در جریان بازدید از بافت، از من و همکارانام در مورد چگونگی سرمایهگذاری سؤال میکنند یعنی اینکه که من به هدفام در این زمینه رسیدهام و از این بابت خوشحالم.
شهدوست اظهار امیدواری کرد که با رویکرد فعلی شهرداری بافت تاریخی فرهنگی شیراز و انجمن صنفی انبوهسازان، به زودی شاهد حضور انبوهسازان در این منطقه از شیراز باشیم.
* فضا برای حضور انبوهسازان در بافت تاریخی شیراز مهیاست
شهردار منطقه هشت شیراز در پاسخ به سؤال خبرنگار ریواس جنوب که آیا فضا برای حضور انبوهسازانی که به بافت تاریخی فرهنگی شیراز دعوت شدهاند مهیا شده یا خیر، تصریح کرد: فضای عمومی این منطقه در حال حاضر کاملاً مهیا شده است. البته این یک بحث نسبی است و بهتر است بگوییم نسبت به گذشته فضا بسیار مساعد شده است؛ شاهد این ادعا نیز همین پروژههایی است که برای امسال و چهار سال پیش رو تعریف کردهایم و تاکنون چند مورد نیز به بهرهبرداری رسیده است.
شهدوست در ادامه گفت: در مجموع من فکر میکنم در حال حاضر در دوران گذاری هستیم که از یک وضعیت نهچندان مطلوب به سمت شرایط خوب و امیدوار کننده حرکت میکنیم و من بسیار امیدوار هستم که تا یک سال آینده به نتایج خیلی بهتری نیز دست یابیم.
* گردشگر خارجی برای اقامت در هتلهای لوکس به شیراز نمیآید
شهردار منطقه بافت تاریخی و فرهنگی شیراز در بخش دیگری از اظهارات خود، گفت: گمان میکنید یک گردشگر خارجی با هدف اقامت در هتل چند طبقهی لوکس وارد شیراز میشود؟ قطعاً خیر؛ او در کشور خود خیلی بهتر از این امکانات را دارد. او قطعاً میآید تا با فرهنگ ما آشنا شود، خانههای قدیمی، کوچه پس کوچهها، کوچهی قهر و آشتی و کوچهی هفتپیچ ما را ببیند نه چیزهایی که در کشور خود بهترشان را دارد.
شهدوست، احیای بافتهای تاریخی را رویکرد شهرهای پیشرو در کشور و تمام کشورهای توسعهیافته دانست و ادامه داد: جالب است که حتی برخی کشورهایی که چنین هویت تاریخی و فرهنگی ندارند برای همان تاریخِ کمتر از صد سالهی خود ایجاد هویت میکنند ولی ما که در این بافت هویت تاریخی هزار و اندی ساله داریم، قدر آن را بهخوبی نمیدانیم.
شهردار بافت تاریخی و فرهنگی شیراز اظهار داشت: البته ۳۰ پروژه فعلی در سال جاری نشاندهنده این است که اتفاقات خوبی در این منطقه افتاده است؛ مردم هم باید برگردند و دست به دست هم دهیم تا در مسیر مهم احیای بافت تاریخی شهرمان سریعتر از گذشته پیش برویم.
انتهای پیام/ سجاد بنام
به نظر من آقای هادی شه دوست باید شدیدأ مورد تشویق قرار گیرد که پیشروی همچه طرحی است ومی خواهد بافت تاریخی مرده وخاموش شیراز دوباره زنده کند وحتی اجرای این برنامه گذشته از اینکه بسیار طرحی سود ده بوده باعث پایین آمدن ترافیک ودر صدرت زمین لرزه در این بافت که جعیت ۴۰۰هزار نفری آن جا داده که امکان تلفات بسیار بالایی را دارد وامکان آوار برداری هم مشکل ایجاد میکند لذا زودتر این کار عملی کنید.