پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اعضای شورای اسلامی استان فارس در بیست‌و‌هشتمین اجلاس این نهاد، با طرح دغدغه‌ها درباره وضعیت اشتغال، معیشت و رفاه شهروندان، با مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان فارس به گفت‌و‌گو نشستند.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب، رییس شورای اسلامی استان فارس ۲۵ دی‌ماه در بیست‌و‌هشتمین اجلاس شورای اسلامی استان فارس، این شورا را با ۸۵۰۰ عضو، بزرگترین تشکل شورایی در کل کشور دانست.

علی خرمی اظهار کرد: با آنکه ۱۰ اصل قانون اساسی به شوراها مربوط است، این نهاد از مظلوم‌ترین گروه‌هاست؛ زیرا با وجود این پشتوانه قانونی، مدیران استانی و ملی در بسیاری از مسائل توجه خاصی به آن‌ها ندارند.

رئیس شورای اسلامی استان فارس با بیان اینکه امروز مردم در هر زمینه‌ای به اعضای شورا مراجعه می‌کنند، از مسوولان تقاضا کرد با توجه به این اقبال عمومی، اختیارات شوراها را کاهش ندهند؛ زیرا این اقدام به ضرر نظام و جامعه است.

خرمی بیان داشت: خوشبختانه مجموعه استانداری و مدیران کل ارتباط خوبی با شورای استان فارس داشته‌اند و تاکنون در اتاق هیچ‌یک از مدیران کل استان، بر روی اعضای این شورا بسته نبوده و هر موضوعی مطرح شده، رسیدگی نیز صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: بسیاری از مسائل مهمی که مردم به‌خاطر آن به شوراها مراجعه می‌کنند، مربوط به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و از همین رو ایجاد تعامل با این اداره کل در دستور کار شورا بوده و محقق شده است.

** مسائل حوزه رفاه، اصلی‌ترین موضوع مراجعه شهروندان به شوراهاست

در ادامه این نشست، اعضای شورای اسلامی استان فارس از مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس که در این اجلاس حضور یافت، درباره وضعیت تعاونی‌ها به ویژه در شهر‌های کوچک، راهکار‌های به‌کارگیری نیروی بومی در شهرستان‌ها، تشکیل ادارات کار در شهرستان‌های تازه‌تاسیس، ایجاد زیرساخت‌های ورزشی، وضعیت زنان سرپرست خانوار و روستاییان و عشایر و همچنین وضعیت فارس در شاخص‌های مختلف تعاون، کار و رفاه پرسش کردند.

سهراب مختاری، ضمن تشریح وضعیت کلی فارس در این زمینه، به پرسش‌های اعضا پاسخ گفت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با بیان اینکه در زمینه رفع انحصار در حوزه اقتصادی طی سالیان گذشته تلاش‌های بسیاری صورت گرفته، ابراز کرد: با وجود این، همچنان در این زمینه به اهتمام بیشتری نیاز است.

وی تعاونی‌ها را بهترین جایگاه تولید ثروت دانست و بیان داشت: از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸، دوهزار و ۳۰۵ تعاونی در استان ایجاد شده و فارس مقام نخست کشور را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه استان فارس با بیان اینکه ۵۶۵ روستاتعاون در استان وجود دارد، اظهار کرد: افزون بر این، در حوزه فارس در زمینه تشکیل تعاونی بانوان مقام سوم کشور را به خود اختصاص داده و سه میلیارد و دویست میلیون تومان تسهیلات در سال ۱۳۹۸ در این زمینه پرداخت شده است.

** بیکاری مشکلی فرهنگی است

وی با بیان اینکه بیکاری بیش از آنکه مشکلی اقتصادی باشد، فرهنگی است، عنوان کرد: اگر مشکلات فرهنگ کار در جامعه حل نشود، گره‌های اقتصادی نیز باقی خواهند ماند.

مختاری ادامه داد: شغل به اندازه کافی در شهرها و روستاهای استان فارس وجود دارد؛ اما باید در نوع نگاه‌ها تحول ایجاد کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه فارس ایجاد اشتغال را نه وظیفه یک نهاد، که وظیفه‌ای همگانی برشمرد و گفت: مردم و حاکمیت باید در این خصوص مشارکت جدی داشته باشند.

** مصوبات شوراهای اسلامی استان پیوست اشتغال داشته باشد

مختاری با تاکید بر اینکه همه تصمیمات شوراهای اسلامی شهری و روستایی سراسر این استان باید پیوست اشتغال داشته باشد، ابراز داشت: بیش از ۹۰درصد کارگاه‌های این استان کمتر از ۵۰نفر کارگر و بیش از ۸۰درصد کارگاه‌ها نیز کمتر از پنج نفر کارگر دارند؛ بنابراین ضروری است در این زمینه فرصت‌سازی شود.

وی در ادامه تعداد تشکل‌های کارگری فارس را ۹۰۰ تشکل برشمرد و بیان کرد: ۱۳۹ شورای اسلامی کار در فارس وجود دارد که تمام این شوراها در سازمان بین‌المللی کار به ثبت رسیده‌اند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه فارس با اشاره به اینکه در اغلب شهرستان‌های این استان مجموعه رفاهی ورزشی ایجاد شده است، افزود: در حال حاضر بسیاری از مجموعه های ورزشی آماده بهره‌برداری است و ضروری است شوراهای شهرهای مختلف فارس در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند.

** افزایش کمک به زنان سرپرست خانوار نیازمند تصویب قانون جدید است

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع زنان سرپرست خانوار اشاره و اظهار کرد: باید به‌صورت خاص برای کمک به زنان سرپرست خانوار امکانات ویژه‌ حمایتی درنظر گرفت که این مهم نیازمند تصویب قوانین جدید است.

مختاری از لزوم توانمندسازی روستاییان نیز سخن گفت و افزود: بازآفرینی کار روستایی و توانمندسازی اهالی روستاها امری است که با هدایت شوراهای اسلامی محقق خواهد شد.

این مقام مسوول با بیان اینکه در خصوص به کارگیری نیروی بومی و غیربومی قانون خاصی وجود ندارد، بیان کرد: باید تلاش کرد تولید ثروت در عمل محقق و عملیاتی شود.

مختاری درباره استقرار اداره کار در شهرستان‌های تازه‌تاسیس فارس که یکی از مطالبات شوراییان بود، گفت: هم‌اکنون در ۶ شهرستان اداره کار تاسیس نشده و این مهم با ایجاد ساختارهای لازم عملیاتی خواهد شد.

گفتنی است شورای اسلامی استان فارس متشکل از نمایندگان شوراهای اسلامی ۳۶ شهرستان، بزرگترین تشکل شورایی کشور به حساب می‌آید.

پایان/ سمیرا متین‌نژاد