پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پایگاهخبری تحلیلی ریواس/
بر اساس نتایج رسمی اعلام شده از سوی وزارت کشور، هر یک از طیف های سیاسی بخشی از کرسی سبز بهارستان را در انتخابات از آن خود کرده اند.
شناسایی گرایش منتخبان بر اساس لیست هایی است که از نامزدی آنها حمایت کرده اند. با این حال، ممکن است گرایش سیاسی و فکری این افراد متفاوت از لیست هایی باشد که در آن حضور دارند. کما اینکه عمده نامزدهای اصولگرا که در لیست ائتلاف اصولگرایان جای نگرفتند، در دیگر لیست ها قرار گرفتند.
گرایش سیاسی نمایندگان راه یافته به مجلس دهم (که تاکنون ۱۵۷ کرسی است) را می توان به صورت کلی این گونه دسته بندی کرد:
اصلاح طلب و لیست امید: ۲۴ درصد
اصولگرا: ۲۲ درصد
مستقل:۲۴درصد
صدای ملت: ۴ درصد
مشترک ۳ لیست: یک درصد
مرحله دوم: ۲۵ درصد
شاید یکی از مهمترین نکاتی که در مورد ترکیب مجلس  آینده باید مورد توجه قرار بگیرد عدم راهیابی  نزدیک به ۷۰ درصد از نمایندگان فعلی مجلس به ساختان سبز بهارستان است. از ۲۹۰  نماینده فعلی، نزدیک به هفتاد درصد از ورود مجدد به پارلمان بازمانده اند.
به طور دقیق تر،  از میان ۲۹۰ نماینده که در سال ۹۰ توانستند به مجلس نهم راه یافته و بر کرسی خانه ملت تکیه بزنند، تا این لحظه، ۱۹۱ نماینده مجلس نهم به طور قطعی از ورود دوباره به مجلس بازماندند که این رقم شامل ۶۶ درصد از مجموع نمایندگان مجلس خواهد بود.
البته پس از برگزاری مرحله دوم انتخابات، احتمال افزایش تعداد نمایندگان مجلس نهم که از راهیابی به مجلس دهم بازماندند وجود دارد.
همچنین از بین ۹ نماینده زن مجلس نهم، ۸ نماینده به طور قطعی از ورود به مجلس دهم بازمانده و یک نماینده زن از حوزه ساوه و زرندیه برای رقابت دوباره راهی مرحله دوم انتخابات شد.
براساس این گزارش بیشترین «تعداد» تغییرات در حوزه های انتخابیه استان اصفهان صورت گرفته که از بین ۱۵ حوزه انتخابیه ۱۲ حوزه با تغییر نمایندگان نهم مواجه شده است.
اما از حیث «درصد» در حوزه های انتخابیه استان های اردبیل، بوشهر، چهارمحال و بختیاری و قزوین تمامی نمایندگان(۱۰۰%) حوزه های انتخابیه تغییر کرده و چهره های جدید بر کرسی های مجلس دهم تکیه خواهند زد.
همچنین از بین ۲۹۰ نماینده مجلس، سید جلال یحیی زاده نماینده تفت و میبد و علی اکبر آقایی نماینده سلماس در دوران حضور خود در مجلس نهم دارفانی را وداع گفتند و علیرضا مرندی نماینده مردم تهران هم به دلیل محدودیت سنی( بیش از ۷۵ سال) امکان ثبت نام و حضور در رقابت های انتخاباتی را نداشت.
حضور پررنگ زنان
علاوه بر ۸ زنی که در لیست امید تهران موفق به کسب رای اکثریت مردم تهران شده اند چندین زن دیگر هم از سراسر کشور به عنوان نماینده وارد مجلس شده اند. از جمله زهره سالاری از حوزه انتخابیه کرمان، سیده حمیده زرآبادی از حوزه انتخابیه قزوین، هاجر چنارانی از حوزه انتخابیه نیشابور، سکینه الماسی از حوزه انتخابیه کنگان و زهرا سعیدی از حوزه انتخابیه مبارکه موفق به کسب اعتماد مردم و راهیابی به مجلس شورای اسلامی شده‌اند. این امر نشان از حضور پررنگ تر زنان در عرصه قانون گذاری و مجلس نسبت به دوره قبل دارد.