پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

معاون اول رئیس جمهوری که درجمع جوانان سخن می گفت خواستار ارج گذاری به جوانان به عنوان عقبه دولت شد و بیان کرد که یک عده چون خودشان کوچک هستند،ایران را کوچک نشان می دهند، ایران بزرگ است و فرصت های بسیار کم نظیری همچون جوانان دارد.

اسحاق جهانگیری شنبه در آیین اختتامیه نخستین همایش مجمع ملی سازمان های مردم نهاد جوانان در شیراز افزود: در اینکه خواسته جوانان ما این است که بیشتر دیده و کمتر تحقیر شوند، اینکه خواسته جوانان امروز ما این باشد که آینده ای مطمئن تر از امروز داشته باشند و دغدغه زندگی شرافتمندانه و اشتغال داشته باشند، به میزان مشارکت سیاسی که انجام می دهند نتیجه مشارکت آن ها عامل دیدن باشد باید بپذیریم که دولت به تنهایی نمی تواند همه مشکلات کشور را حل کند، به خصوص اگر در مراحلی حتی همین اختیارات دولت هم محدود شود.

وی با تاکید بر اینکه دولت می تواند با کمک سایر نهادها و ارگان ها مشکلات کشور را حل کند، اظهارکرد: ایران را یک عده چون خودشان کوچک هستند، کوچک نشان می دهند، ایران بزرگ است و فرصت های بسیار کم نظیری دارد.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: همین نسل جوانی که عده ای از آن ترسیده اند بزرگترین فرصت پیشرفت ایران است، یک کشوری با این موقعیت جغرافیایی و معادن و منابع متعدد و امکانات، هیچ گره ای نیست که نتوان آن را با تکیه بر این امکانات باز کرد.

**همدیگر را تحمل کنیم

جهانگیری افزود: مهم این است که همدیگر را تحمل کنیم و یکدیگر را طرد نکنیم، گفت و گوی ملی را بپیذیریم و بپذیریم که همه در یک کشتی نشسته ایم و باید دست به دست هم دهیم تا از موانع بگذریم.

وی ادامه داد: اگر این ها پذیرفته شود و به یک انسجام و وحدت برسیم مشکلات حل خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: دولت از تمام ظرفیت خودش استفاده خواهد کرد که زندگی بهتری برای مردم و خصوصا نسل جوان تامین کند.

** ایجاد۷۹۰ هزار شغل در ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۶

جهانگیری بیان کرد: به عنوان یک ایرانی برخی مواقع دلم می سوزد که چرا باید در مقطعی که کار می شود منفی بگوییم و در مقطعی که کار نمی شود یا سکوت کنیم یا مثبت بگوییم.

وی افزود: ۱۰ سال میزان اشتغال سالانه درکشور صفر بود، سال ۱۳۸۴ تعداد شاغلان کشور ۲۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بوده که در سال ۱۳۹۱ بازهم مشاهده می کنیم تعداد شاغلان ۲۲ میلیون ۶۰۰ هزار نفر است.

وی ادامه داد: این همه پول هزینه شد هیچ تغییری حاصل نشد، در ۲ سه سال گذشته سالانه ۶۵۰ هزار شغل جدید در کشور اضافه کردیم.

معاون اول رئیس جمهوری یادآور شد: در ۶ ماهه نخست سال جاری ۷۹۰ هزار شغل ایجاد شده است البته این با مطالبات مردم و نیازهای جامعه فاصله دارد.

جهانگیری افزود: جامعه بیش از سه میلیون بیکار دارد، باید اقتصاد کشور را بزرگ کرد، باید کاری کرد که ظرف اقتصاد کشور گنجایش بیشتری داشته باشد، باید بخش خصوصی و سرمایه گذار خارجی بیاید.

**شرکت های دانش بنیان و اقتصاد مجازی مهمترین زمینه اشتغال

معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: یکی از مهمترین زمینه های ایجاد شغل شرکت های دانش بنیان و اقتصاد فضای مجازی است.

جهانگیری خاطرنشان کرد: از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ از پنج شرکت اقتصادی بزرگ دنیا هر پنج کشور نفتی بوده اما در سال ۲۰۱۶ هر پنج شرکت بزرگ دنیا متعلق به ICT است.

وی ادامه داد: اقتصاد دنیا یک چنین فرصت بزرگی دارد و در این شرایط نباید یک کشور بزرگی مانند ایران را از این فرصت محروم کنیم و بگوییم که هرچه نفت داریم استخراج کنیم و مصرف کنیم.

**اقتصادهای موفق متکی به مغز جوانان است

معاون اول رئیس جمهوری گفت: دوران اقتصاد متکی به منابع طبیعی پایان یافته، اقتصادهای موفق می شوند که متکی به مغز جوانانشان باشند.

جهانگیری افزود: شرکت هایی را باید مورد توجه قرار دهیم که دانش بنیان باشند، امروز در کنار هر دانشگاه یک پارک علوم و فناوری باید درست شود که کارهای خوبی در این زمینه شده است.

وی ادامه داد: از سه هزاز و ۳۰۰ شرکت دانش بنیان بیش از یک هزار و ۷۰۰ مورد آن از نوپاهایی است که شکل گرفته و رشد کرده اند و در مراکز تولیدی به شرکت تبدیل شده اند.

**مکلفیم از جوانان به عنوان عقبه دولت حفاظت و حراست کنیم

معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: مدیریت کشور باید حتما به این سمت رود که نسل جوان احساس کند که فرصت برای حضورش در هر سطحی از مدیریت برای آن ها فراهم است که باید بکوشیم که مرحله به مرحله این کار انجام شود.

جهانگیری یادآور شد: در ابتدای دولت امسال تصویب کردیم که در برنامه ششم توسعه سن مدیریت کشور نسبت به شرایط فعلی چند سال جوانتر شود، تصویب کردیم که ۳۰ درصد از زنان کشور باید در مدیریت ها حضور داشته باشند و سهم زنان در مدیریت کشور به این میان افزایش پیدا کند. وی تاکید کرد: دولت نمی تواند نسبت به عقبه خود بی تفاوت باشد، جوانانی که به امید فراهم شدن شرایط از دولت در انتخابات حمایت کردند و ما مکلف هستیم که از عقبه دولت حفاظت و حراست کنیم.

** نباید اجازه دهیم تفکر منفی جوانان نسبت به آینده شکل گیرد

معاون اول رئیس جمهوری در بخش دیگری از این سخنان خود گفت: مساله جوان و جوانی امروز نه فقط برای جامعه ما بلکه برای کل جهان از اهمیت و اولویت ویژه برخوردار است و جهان به این مطلب رسیده است که در این موضوع و نسل یک انرژی نهفته وجود دارد که نمی توان آن را نایده گرفت.

جهانگیری افزود: شاید مهمترین موضوعی که باعث شده که این جایگاه را پیدا کند این است که جوان و جوانی نیروی محرکه تغییر و تحول در جامعه است.

وی ادامه داد: برای آینده بهتر نیاز به تغییر و تحول است و اگر تغییر و تحول را به رسمیت نشناسیم نمی توانیم به آینده بهتر فکر کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: به همین دلیل است که کسانی که آینده برای آن ها مهم است به جوانی و جوانان خوشبین هستند و آن ها را فرصتی بزرگ برای جامعه و کشور می دانند.

جهانگیری گفت: جوامع و کشورهایی که ساختارهای بسته ای دارند و به دنبال بهبود نیستند، نیروی جوان را یک تهدید می دانند که چگونه می توان آن را محدود و مهار کرد.

وی ادامه داد: در دین اسلام و در فرهنگ و تمدن ایرانی و در انقلاب اسلامی و اندیشه های امام راحل و رهبر معظم انقلاب مشاهده می کنیم که جوان و جوانی پایگاهی بسیار والایی دارد.

جهانگیری بیان کرد: البته موضوع جوانی می تواند از نسل و سن جوان هم فراتر برود و ما فهم و سیاست و برنامه های جوان و رفتارها و رویکردهای جوان را هم می خواهیم و به آن نیاز داریم.

وی ادامه داد: به میزانی که بتوانیم در پاسخگویی به نسل جوان و نیازهای واقعی آنها عمل کنیم و برای او، نگرش و ساختار مانعی ایجاد نکنیم طبیعی است که می توانیم به رضایت جوان و نسل جوان کمک کنیم.

جهانگیری اضافه کرد: به هر میزان که جوان با مانع ایجاد شود به نارضایتی و اعتراض نسل جوان و کل جامعه منتهی می شود.

معاون اول رئیس جمهوری گفت: یک واقعیت وجود دارد و آن این است که امروز با یک روند رو به فزاینده انتظارات و مطالبات مواجه هستیم، دولت امکاناتش به همین میزان افزایش پیدا نمی کند و یک فاصله بین مطالبات و واقعیت ها وجود دارد و اگر این موضوع را به طور دقیق مورد توجه قرار ندهیم ممکن است منجر به نارضایتی شود.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: اگر انتظارات افزایش داده شود و دستاوردها کم شود نارضایتی ایجاد می شود، حال اگر در مقطعی هم قرار گیریم که بی جهت در مطالبات دمیده شود و بی جهت دستاوردها کوچک نشان داده شود شرایطی به مراتب بدتر خواهد بود و نارضایتی تشدید می شود.

وی ادامه داد: معتقدیم که همه ما چه در سطح دولت و چه نهادهای حاکمیتی و چه بخش خصوصی و نهادهای مدنی نباید اجازه دهیم که این فکر در مردم ما به خصوص نسل جوان به وجود آید که آینده خوبی نداریم.

معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه این کشور چه چیز نیاز دارد داشته باشد که ندارد که ما دغدغه پیشرفت آن را داشته باشیم گفت: دولت کارهای مهمی در رابطه با جوانان انجام داده است و این دولت، دولتی است که نسل جوان آن را سر کار آورد.

انتهای پیام/ ایرنا- سارنگ عبداللهی