در نشست دانشجویان دانشگاههای استان با رئیس دانشگاه پیامنور چه گذشت؟ اظهار خوشحالی دانشجویان از انتصاب دقیقه نودی «سراج»! / مسیری دشوار، پیشروی رئیس جدید دانشگاه پیامنور (+گزارش تصویری)
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
پیش از خبر:
ریواس/ سجاد بنام: نشست فعالین دانشجویی دانشگاههای مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد با رئیس جدید دانشگاه پیامنور استان، در حالی برگزار شده بود که وی هنوز هم از یک جدال حاشیهای در جریان انتصاب خود در آخرین دقایق، رها نشدهاست. دکتر سید علی سراج، در روزهای اخیر، پس از کش و قوسهای فراوان، حکم ریاست بر مجموعهی دانشگاه پیامنور را دریافت کرده است. دانشگاهی که به روایت رئیس جدیدش، با انبوهی از مشکلات مواجه است و برای تغییرات بنیادین در آن، نیاز به زمان دارد.
حال تعدادی از دانشجویان اصلاحطلب دانشگاههای استان -اگرچه با درددلها و دلنگرانیهای فراوان- به دفتر رئیس جدید این دانشگاه رفتهاند اما با اعلام حمایت خود از وی، به او اطمینان خاطر دادهاند که تا وقتی که در مسیر مطالبات دانشجویان و توسعهی این دانشگاه و کمک به کاهش محرومیت در استان گام بردارد، قاطعانه پشتیبان او و سیاستهایاش خواهند بود.
بههر حال باید دید که رئیس جوان دانشگاه پیامنور، تا چه اندازه میتواند خواستههای دانشجویان فهیم دانشگاههای استان را برآورده کند.
در زیر گزیدهای از اظهارات دانشجویان دانشگاههای استان را در نشست با سید علی سراج، میخوانید.
محبوبیت رمضانی و اشکهای تودیع بوستانی، مسیر یک رئیس دانشگاه را روشن میکند/
شخصیت دانشگاهی سراج، احتمال موفقیتاش را بیشتر میکند
در ابتدای این نشست، حمزه بنام از فعالین دانشجویی این دانشگاه، با تبریک به رئیس جدید دانشگاه پیامنور استان کهگیلویه و بویراحمد و تقدیر از مسئولان استان برای انتخاب وی، گفت: یقیناً دانشجویان فعلی دانشگاههای استان شرایط و محدودیتهای مسئولان را میبینند و مطالبات خود را منتاسب با شرایط موجود، تعیین میکنند.
وی با اشاره به محبوبیت رؤسای سابق دانشگاه یاسوج و دانشگاه آزاد، اظهار داشت: محبوبیت دکتر رمضانی و اشکهای بسیاری از حاضران در روز تودیع دکتر بوستانی، نشاندهندهی این واقعیت است که اگر مسئولان دانشگاهی، خواستههای دانشجویان را معیار قرار دهند ماندگاری واقعی در دل همهی جامعهی فرهیخته پیدا میکنند حتی اگر فرصت ماندن بر صندلی قدرت را از دست بدهند.
وی خطاب به سراج، گفت: ما از شما هم انتظار داریم وامدار هیچ گروهی بهجز جامعهی دانشجویی نباشید و یقیناً با مشخصهی دانشگاهی بودن شما، این انتظار، دور از دسترس نیست.
حامیان دکتر سراج، تنها استاندار و نماینده مجلس نبود/ اختلاف سنی کم رئیس جدید و دانشجویان یک امتیاز است
ارجمند، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد یاسوج نیز با اشاره به نقش گروههای دانشجویی در انتصاب سید علی سراج، گفت: برخلاف آنچه که در انتصاب رئیس دانشگاه پیامنور، نگاهها به آقایان خادمی و تاجگردون محدود شده است اما تلاشهای دانشجویان استان حتی در دقایق پایانی انتخاب گزینهی نهایی، نقش کلیدی داشت.
وی با بیان اینکه بسیاری، انتخابِ یک گزینهی اصولگرا را در این سمت قطعی میدیدند، تصریح کرد: تلاشهای دانشجویان تا نیمههای شب قبل از انتصاب به عنوان آخرین تیر رها شده بود و خوشبختانه در اوج ناامیدی، ساعت ۷ صبح روز انتصاب، ورق برگشت.
ارجمند اختلاف سنی کم رئیس جدید دانشگاه پیامنور و دانشجویان را از زمینههای هموار برای پویایی و موفقیت در دانشگاه پیامنور عنوان کرد.
برخورد گازانبری در این دولت جایی ندارد/ برخی توقع داشتند ریاست دانشگاه را به گروه اقلیت بدهند!
توانا، از فعالین دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در این نشست با ابراز خوشحالی از انتصاب سراج در آخرین لحظات، اظهار داشت: البته واقعیت این است که صحبتهای متناقضی از خط مشی حامیان آقای دکتر سراج شنیدهایم اما توقع داریم خود وی خط مشی خود را آشکارتر کند.
وی افزود: اینکه برخی بهدنبال این هستند که در این دولت هم گروه اقلیت را برای مسئولیت در مقابل اکثریت، به قدرت برسانند، رفتاری عجیب بهنظر میرسد.
توانا با اشاره به برخوردهای حذفی در دوران ۸ سالهی اصولگرایان، گفت: یقیناً رفتار سیاسی ما باید متفاوت باشد و سیاستِ برخورد «گاز انبری» در دولت فعلی نباید جایگاهی داشته باشد.
این فعال دانشجویی از رئیس جدید دانشگاه پیامنور خواست میزان حمایت خود از دانشجویان را در فعالیتهای مختلف، اعلام کند.
رئیس جدید دانشگاه پیامنور باید به مطالبات اکثریت جامعه و حامیان خود پاسخگو باشد
به گزارش ریواس، اظهارات وهاب محمدیان، دانشجوی دانشگاه آزاد، فضای این نشست را تغییر داد. وی با اشاره به ابهام در نگرشهای سید علی سراج، گفت: آنگونه که ما میدانیم هم پیشینهی آقای دکتر سراج و هم عملکرد وی، اصولگرایانه بوده است.
محمدیان افزود: با این وجود باید این را هم در نظر بگیریم حتی اصلاحطلبانی داشتهایم که عملکرد آنها اصولگرایانه بوده و بنابراین توقع ما نهتنها برچسب گرایشها بلکه عمل آنها نیز هست.
وی با تأکید بر اینکه در هر صورت مسئولان جدید، منصوب و وامدار دولت فعلی با پشتوانهی اصلاحطلبان هستند، اذعان کرد: باید دید آقای دکتر سراج با وجود این موضوع، آیا به اصلاحطلبان و مطالبات اکثریت جامعهی مرتبط پاسخگو خواهد بود یا خیر.
انتصاب سراج، از معدود انتصاباتی بود که با حمایت قاطع دانشجویان همراه بود/
مقایسه مسئولیتهای چند ماههی رمضانی و چندسالهی ارژنگ
پویا وکیلی نیز در واکنش به اظهارات همتای خود در دانشگاه آزاد، گفت: انتصاب آقای دکتر سراج از معدود انتصابهایی بود که حمایت قاطبهی دانشجویان همراه بود و از این رو بعید است که وی رفتار آشکاری در راستای مطالبات آنها از خود بروز ندهد.
وی با تأکید بر رسالتهایی که رئیس جدید دانشگاه پیامنور دارد، تصریح کرد: بههرحال اگر ایشان حتی عضو جبههی پایداری هم باشد بهتر است از همین ابتدا موضع خود را آشکارا اعلام کند تا شبههای برای دانشجویان باقی نماند.
وکیلی با اشاره به بدرقهی رؤسای دانشگاههای یاسوج و آزاد، اظهار داشت: اینکه با وجود آنکه آقای دکتر نجیبزاده از نیروهای اصلاحطلب بود اما اکنون صحبتی از او در میان نیست، نشان از تفاوتهای فضای کاری در دانشگاه پیامنور استان دارد.
این فعال رسانهای و دانشجویی، در پایان خطاب به سراج، گفت: موانع شما، بیش از آقایان دکتر رمضانی و دکتر بوستانی است اما توقع ما انتخاب راه موفقتری مانند مسیر چند ماههی دکتر رمضانی در قیاس با شیوهی ۱۰ سالهی مدیری مانند دکتر ارژنگ در این دانشگاه است.
نقش افراد دانشگاهی همچون سراج در جدا کردن استان از قعر جدول توسعه، کلیدی است
ارجمند، فعال دانشجویی دانشگاه آزاد نیز، تلاش دانشجویان دانشگاه آزاد را در سالهای اخیر مورد ستایش قرار داد و گفت: هنگامی که عملاً تمامی فعالیتهای سیاسی در دولت مهرورز و پاکدست، ممنوع بود دانشگاه آزاد همچنان در این زمینه هم فعال بود.
وی با اشاره به توسعهنیافتگی استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: یقیناً افراد دانشگاهی همچون رئیس دانشگاه پیامنور استان در جدا کردن این استان از قعر جدول توسعهیافتگی، نقش کلیدی دارند.
این فعال با سابقهی دانشگاه آزاد یاسوج، روحیهی اصولگرایی را مغایر با قاموس طبیعت توصیف کرد و بیان داشت: تردیدی نداریم که پیروز تمامی مناقشات سیاسی در نهایت اصلاحات و اصلاحطلبی است.
تفاوت اصلی شیوهی رؤسای مختلف دانشگاهها، در میزان پاسخگویی به مطالبات دانشجویان است
جعفری، دانشجوی دانشگاه یاسوج نیز با اشاره به روحیهی مطالبهگری دانشجویان، گفت: مدتی پیش در ملاقات با آقای دکتر رمضانی به او گفتیم تفاوت شما با آقای دکتر ارژنگ در پاسخگو بودن شما به مطالبات دانشجویان است و اکنون نیز همین موضوع را به رئیس جدید دانشگاه پیام نور میگوییم.
وی دانشجویان را یکی از پایگاههای اصلی حامیان کاروان تدبیر و امید در انتخابات ریاستجمهوری عنوان کرد و ابراز داشت: ما از آن جهت که رئیس دانشگاه را زبان گویای دانشجویان میدانیم لازم میدانیم که حامی و پشتیبان آقای دکتر سراج باشیم.
این دانشجو خاطرنشان کرد: البته همهی ما بهخوبی میدانیم که آقای دکتر سراج و مدیران فعلی دولت تدبیر و امید، چه آوارهای را تحویل گرفتهاند و چه مسیر سختی را پیشرو دارند.
نباید اشتباهات ۸ سالهی احمدینژاد تکرار شود
داورپناه، دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز در این نشست به خطر احتمالی تکرار اشتباهات ۸ سالهی دولت اصولگرایان پرداخت و گفت: عمل ما باید متفاوت از آنها باشد و از این رو شایستهتر بود که دوستان غیرهمفکر هم در این نشست، حضور پیدا میکردند.
وی افزود: اعتقاد من این است که از آنجایی که آمارها معیار توفیق هر مسئولی است آقای دکتر سراج هم بیش از مسائل سیاسی، مسائل عمرانی دانشگاه را مورد توجه خود قرار دهد.
سراج، مسیر دشواری را پیشرو دارد
محمودی، فعال سیاسی دانشگاه آزاد واحد یاسوج، جامعهی فعلی را متوقعتر از جامعهی سالهای گذشته توصیف کرد و گفت: توقعات از دولت جدید و مدیران و مسئولان آن بسیار بیشتر است و از این حیث آقای دکتر سراج، مسیر دشواری را پیشرو دارد.
وی اضافه کرد: همگان شاهد بودند که در دولت گذشته، قانون، بهصورت آشکاری نقض میشد در حالیکه یقیناً هر جامعهای به مرور زمان بهسوی قانونمحوری حرکت میکند و توقع اجرای دقیق قانون بیشتر نیز میشود.
قدرت حمایتی دانشجویان از نمایندگان مجلس بیشتر است
یکی از دانشجویان دختر حاضر در این نشست نیز به لزوم همفکری در تیم مدیریتی دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: معتقدم اگر تیم مدیریتی یکدست و معتقد به سیاستهای مشترک نباشند نمیتوانند از پس مشکلات برآیند.
مرادیان ادامه داد: امیدواریم که آقای دکتر سراج، بیش از هر کس دیگری بر قدرت دانشجویان تکیه کند چرا که یقیناً قدرت حمایتی دانشجویان از وی نسبت به نمایندگان مجلس و امثال آنها بیشتر است.
برخی مشکلات در دانشگاه پیامنور، ریشهای است/ در اصولگرایان هم افراد لایقی برای همکاری وجود دارد
یکی دیگر از دانشجویان دختر دانشگاه پیام نور در واکنش به اظهارات مرادی، گفت: واقعیت این است که دانشگاه پیامنور از مشکل ریشهای دارد چرا که از ابتدا این دانشگاه بهنحوری شکل گرفته است که هم اصلاحطلب و هم اصولگرا در آن توقعِ قدرت داشتهاند.
وکیلی در عین حال تأکید کرد: به عقیدهی ما در اصولگرایان هم افراد لایقی وجود دارد که میتوانند بهخوبی به مدیریت قدرتمندانهی دانشگاه و توسعهی آن کمک کنند.
به گزارش ریواس، در پایان صحبتهای دانشجویان، رئیس جدید دانشگاه به آنها واکنشهای جالبی نشان داد. اظهارات سید علی سراج، درباره مسائل مختلف دانشگاهی و نیز حواشی روزهای اخیر، نکات جالبی را در برداشت که مشروح آن بهزودی در پایگاه خبری تحلیلی ریواس، منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/ س