پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اعضای شورای اسلامی فارس در دیدار با استاندار جدید این استان بر لزوم تغییر در رویکردهای مدیریتی در این استان، تأکید کردند.

 به گزارش ریواس جنوب، «علی خرمی» رئیس شورای اسلامی فارس در ابتدای این دیدار با بیان اینکه استاندار جدید فارس پس از تجربه‌ی سلسله مراتب و مدارج مختلف علمی و کاری به سطح عالی مدیریت استان پهناور فارس رسیده است، گفت: خوشبختانه انتخاب آقای دکتر رحیمی امیدهای زیادی را در دل مردم فارس ایجاد کرده که بتواند با مدیریتی متفاوت منشأ خدمات و تحولات گسترده‌ای در استان شود.

وی افزود: امروز ما از استاندار فارس انتظار داریم که همانند گذشته شایستگی خود را نشان دهد و با مدیریت علمی و هوشمندانه، به کاهش مشکلات عمیق استان کمک کند.

خرمی، شورای اسلامی فارس را چکیده‌ی آرای بیش از ۵ میلیون نفر جمعیت این استان توصیف کرد و اظهار داشت: نمایندگان دولت در استان فارس می‌توانند از ظرفیت‌های شورای اسلامی به‌عنوان مردمی‌ترین نهاد مدنی و حلقه‌ی واسط بین مردم و مسؤلین در راستای اهداف ارزشمند خود ازجمله احیای اعتماد مردم کمک بگیرد.

رئیس شورای اسلامی فارس خاطرنشان کرد: به نمایندگی از خانواده‌ی بزرگ بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ نفری شوراهای اسلامی شهر و روستا، آمادگی خود را برای حمایت از برنامه‌های استاندار فارس اعلام می‌دارم.

** ضرورت تغییر الگوی کشت در کشاورزی‌خیز ترین استان کشور

 «علی قاسمی» یکی از سه نماینده‌ی استان فارس در شورای عالی استان‌ها نیز فارس را کشاورزی‌خیز ترین استان کشور عنوان کرد و گفت: با این حال به دلیل مشکلاتی ازجمله خشکسالی، چاره‌ای جز تغییر الگوی کشت و حرکت به سمت محصولاتی با بهره‌وری بیشتر ازجمله تولید گوشت و کشت‌های گلخانه‌ای نداریم.

نماینده‌ی شهرستان ارسنجان در شورای اسلامی استان با اشاره به برخی مشکلات کشاورزان استان ازجمله موضوع حریم‌ها درباره کشت‌های گلخانه‌ای، تصریح کرد: این مشکلات موجب شده کشاورزان نه بتوانند به سمت کشت‌های گلخانه‌ای بروند و نه دامداری‌های سنتی.

* پیشنهاد ایجاد میز تسهیل در صدور پروانه‌های کشاورزان

قاسمی زمان زیاد در صدور پروانه‌های کشاورزی و سرگردانی بسیاری از کشاورزان در ادارات مختلف استان را از دیگر مشکلات کشاورزان عنوان کرد و اذعان داشت: روندِ -به‌طور میانگین- سه‌ماهه‌ی صدور پروانه کشاورزی در استان فارس در حالی است که گفته می‌شود در استانی همچون یزد این روند طی تنها سه روز به نتیجه می‌رسد.

وی اضافه کرد: برای حل این مشکل ما پیشنهاد کرده‌ایم که با ایجاد یک میز تسهیل، تمامی نهادهایی که در روند صدور پروانه ازجمله استعلامات آن دخیل هستند روی یک میز بنشینند و تمامی امورات از آغاز تا پایان در یک مکان و به‌صورت هماهنگ انجام شود.

* از دامداران سنتی حمایت کافی نمی‌شود

قاسمی با این ادعا که جهاد کشاورزی استان در بحث تأمین آب و اعتبار برای دامداری‌های سنتی به عنوان مشاغل خُرد، حمایت کافی انجام نداده است، تأکید کرد: برخی از دامداران سنتی ما ناگزیرند که تسهیلاتی با درصد سود بالای ۱۸ درصد دریافت کنند که این موضوع آن‌ها را دچار مشکلاتی کرده است؛ این در حالی است که آمارها نشان‌دهنده‌ی سهم قابل توجه دامداری سنتی از مجموع ۱۲ هزار تُن گوشت قرمز تولید شده در استان فارس طی سال گذشته است.

* مغایرت مصوبه‌ی دولت با قانون در خصوص تسهیلات کشاورزان

نماینده‌ی ارسنجان در شورای اسلامی فارس در پایان با اشاره به مصوبه‌ی اخیر دولت در خصوص قانون بخشودگی سود و جرائم کشاورزان هیأت وزیران، تصریح کرد: مصوبه‌ی هیأت وزیران دست‌کم در چهار مورد با بند «خ» ماده ۳۳ قانون برنامه توسعه مغایرت آشکار دارد و ما از طریق دولت و نمایندگان مجلس، در حال پیگیری جدی این موضوع هستیم.

** بهارستان‌نشین‌ها ما را هَووی خود می‌دانند!

 در ادامه‌ی این دیدار، «ایلوش شریفی» عضو شورای اسلامی استان فارس، فلسفه‌ی تشکیل شوراها را ایجاد پل ارتباطی بین مردم و مسؤولین دانست و با انتقاد از رفتار برخی نمایندگان مجلس، تصریح کرد: متأسفانه عزیزان بهارستان‌نشین، ما را هَووی خود می‌دانند و هر روز حلقه‌ی محاصره را بر شوراییان تنگ‌تر می‌کنند اما تردید نکنید که اعضای شوراهای اسلامی تمام توان خود را در راه خدمت به مردم خواهند گذاشت.

* نمایندگان حتی در عزل و نصب یک کارمند ساده روستا هم دخالت می‌کنند!

وی با اذعان به اینکه وظایف مصرح در قانون اساسی به درستی رعایت نمی‌شود؛ گفت: به عنوان نمونه وظایف اصلی نمایندگان مجلس طبق قانون اساسی، حول قانون‌گذاری است در حالیکه ما می‌دانیم این نمایندگان در کوچکترین امورات هر شهرستان ازجمله عزل و نصب تا پایین‌ترین رده‌های کارمندی هم دخالت می‌کنند.

نماینده‌ی شهرستان ممسنی در شورای اسلامی استان فارس با اشاره به محدودیت شدید اختیارات نمایندگان دولت در سطوح استانی و شهرستانی، بیان داشت: ضمن احترام به همه فرمانداران استان فارس، متأسفانه باید بگویم فرمانداران عملاً با فشارهای نمایندگان مجلس انتخاب می‌شوند و مدیران کل نیز کمترین اختیار را در انتخاب مدیران زیرمجموعه‌ی خود دارند.

* استاندار عذر مدیران ضعیف را بخواهد

شریفی مردم فارس را زخم‌خورده‌هایی توصیف کرد که از زخم‌های خود آه هم نمی‌گویند و افزود: توقع ما از استاندار جدید و توانمند استان این است که با قاطعیت تغییرات خوب خود را ادامه دهد؛ عذر مدیران کم‌کار و ضعیف را بخواهد و مدیران و فرمانداران قاطعی را انتخاب کند که عاشق کار و مردم باشند.

** فرمانداران همسو با نهادهای مردمی انتخاب شود

 «فرج‌الله شکری»، عضو دیگر شورای اسلامی استان فارس هم با اشاره به اهمیت عملکرد فرمانداران ۲۹ شهرستان فارس، گفت: انتظار داریم و امیدوار هستیم که استاندار جدید فرماندارهایی انتخاب کند که با نمایندگان مردم در شوراها و مجلس تعامل خوبی داشته باشند.

وی به استاندار پیشنهاد کرد که از اعضای شورای اسلامی استان مشاورینی را برای خود انتخاب کنند تا از این طریق هم مشکلات مردم به مقام ارشد استان منعکس شود و هم زمینه‌ی ایجاد رابطه‌ی خوب بین مردم، نمایندگان مردم و نمایندگان دولت در استان فارس، فراهم شود.

* می‌دانیم وضعیت بودجه خوب نیست اما…

نماینده‌ی شهرستان پاسارگاد در شورای اسلامی فارس با بیان اینکه می‌دانیم وضعیت بودجه‌ی استان خوب نیست، اظهار امیدواری کرد که در وضعیت بحرانی کشور، از خروجی تیم استاندار جدید فارس، کاهش مشکلات و توسعه‌ی استان باشد.

** استاندار جدید مدیران را فارغ از جنسیت آن‌ها انتخاب کند

 همچنین «الهه پاینده»، تنها بانوی عضوی شورای اسلامی استان فارس هم در این دیدار گفت: متأسف هستم که مرتباً عناوینی همچون اولین یا تنها بانوی عضو شورای اسلامی استان را می‌شنویم که حکایت از حضور بسیار کم‌رنگ نیمی از جمعیت استان در سطوح بالادستی دارد.

وی افزود: با این حال ما امیدوار هستیم که سکاندار جدید استان فارس در حوزه‌های مدیریتی برنامه‌هایی ارائه کند که چنین عناوینی جای خود را به حضور پررنگ زنان توانمند در رده‌های مختلف مدیریتی استان و بر مبنای شایستگی و فارغ از جنسیت آن‌ها بدهد.

* تسهیلات ناچیز با سود بالا برای زنان کارساز نیست

نماینده شهرستان داراب در شورای اسلامی فارس در ادامه مهمترین مشکل زنان فارس را موضوع بیکاری دانست و گفت: باید گفت زنانِ بسیاری در استان ما سرپرستی خانواده‌های خود را بر عهده دارند و از همین رو نیاز بسیار جدی به اشتغال مؤثر و دائم دارند.

پاینده تسهیلات بانکی ناچیز آن هم با شرایط سخت به زنان را ناکارآمد توصیف کرد و تأکید کرد: ما می‌دانیم که این وام‌های ناچیز و مقطعی هرگز نمی‌تواند برای یک بانوی سرپرست خانوار کفایت کند.

* زنان برای بیماری‌های ساده‌ی زنانه ناچارند عازم مرکز استان شوند

این عضو شورای اسلامی فارس با اشاره به کمبود زیرساخت‌های درمانی و بهداشتی برای بیماری‌ها ویژه‌ی زنان، بیان داشت: ما در شهرهای کوچک و حتی برخی مراکز شهرستان‌ها امکانات اولیه برای زنان در اختیار نداریم و زنانِ بسیاری ناچار هستند برای یک بیماری ساده‌ی زنانه، عازم مرکز استان شوند.

پاینده همچنین بر عدم ایجاد زیرساخت‌های ورزشی و تفریحی برای زنان حتی برای قهرمانان زن در سطوح ملی تأکید کرد و خواست که مقامات استانی ورزش زنان را بیش از پیش دریابند.

گفتنی است در این دیدار استاندار فارس نیز بر لزوم تقویت جایگاه شوراها تأکید کرد و به بیان برخی اولویت‌های خود و همچنین برخی از خدمات نظام جمهوری اسلامی در سطح استان فارس پرداخت. (مشروح اظهارات عنایت‌الله رحیمی استاندار فارس)

گزارش تصویری دیدار استاندار فارس و اعضای شورای اسلامی استان

انتهای پیام/ سجاد بنام