پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

افشاگری تکان‌دهنده یک مدیر/ آیا دولت سیزدهم مردم را سرکار گذاشته بود؟

مردم مستضعف لیراب دیشموک که حتی از امکانات اولیه یک جاده معمولی محروم هستند، چندین سال است به امید وجود معدن نیترات، خواب‌های خوش می‌دیدند اما امروز و با افشاگری رییس خانه معدن استان معلوم شده که این امیدها، ناامید شده و همه ما سرکار بودیم.

ابوطالب ابطحی در گفت‌وگو با خبرنگار ریواس جنوب، گفت: با اطمینان می‌گویم که معدن نیترات پتاسیم در لیراب دیشموک یک سرکاری بوده و خبری از نیترات در این معدن نیست.

رئیس خانه معدن کهگیلویه و بویراحمد افزود: در یک غار به دلیل تجمع خفاش‌ها، در مدفوع و فضولات ابن خفاش‌ها، در دهانه غار ماده نیترات بوده که در نتیجه همین فضولات خفاش‌هاست نه ماده معدنی نیترات در اعماق زمین!

ابطحی در پاسخ به این سوال که دانشگاه تهران مطالعات این معدن را انجام داده، تصریح کرد: اگر آقایان راست می‌گویند خروجی این مطالعات و عملیات اکتشاف را به رسانه‌ها بدهند تا همه بفهمند که پشت پرده این ماجرا چیست.

وی گفت: از سال ۱۳۷۹ تاکنون نام این معدن در رسانه‌ها و مصاحبه‌های مدیران تکرار می‌شود اما اگر معدنی در کار بود تا الان صدبار آن را اکتشاف کرده بودند چرا که نیترات یک ماده کمیاب و ارزشمند است.

رئیس خانه معدن کهگیلویه و بویراحمد در پاسخ به این موضوع که سرمایه‌گذار، تجهیزات خود را در محل معدن مستقر کرده گفته که این تجهیزات فقط کارخانه شن و ماسه است و من می‌گویم، نیتراتی در این معدن نیست و این شعارها که می‌گویند گنج مغفول و پنجمین معدن دنیا و… فقط شعار هستند.

ابطحی به ریواس جنوب گفت که متاسفانه باب شده که هر کس بر اساس توهمات خود و بدون کار کارشناسی و علمی هر موضوعی را به رسانه‌ها بکشاند و برای مردم تهیدست این مناطق به ویژه دیشموک، امید واهی درست کنند که بسیار خطرناک و اعتمادسوز است.

رییس نظام مهندسی معدن کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: بر اساس علوم زمین‌شناسی هیچ کانساری در این منطقه ممکن نیست و هیچ نیترانی در لایه‌های سنگ‌آهک سازندی وجود ندارد که نام معدن را بر آن نهاد.

وی ادامه داد: تنها با انجام عملیات اکتشافی در حد اکتشاف تفصیلی (بترتیب اکتشاف مقدماتی ،نیمه تفصیلی و تفصیلی) که انجام حفاری‌های کرگیری و همچنین حفاری سطحی و و‌ گمانه‌زنی در عمق و برداشت و آنالیز نمونه‌های متعدد به تناسب مرحله اکتشاف و مساحت محدوده اکتشافی و انجام آنالیز در آزمایشگاه‌های معتبر و مطالعات زمین شناسی دیرینه شناسی، ژئوشیمیایی و تستهای فیزیکی در حد آزمایشگاهی و پایلوت میتوان در خصوص ذخیره، عیار و فرآوری یک کانسار اظهار نظر قطعی کرد.

رییس خانه معدن همچنین برای رد ادعای وجود معدن نیترات در منطقه لیراب دیشموک گفت: نیترات یک نمک و عنصر محلول در آب است و امکان ندارد در منطقه لیراب که بیشترین بارش باران را دارد، چنین ذخیره‌ای از این ماده کمیاب وجود داشته باشد.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، در چند سال اخیر تبلیغات گسترده‌ای در رسانه‌ها مبنی بر وجود این معدن و جذب سرمایه‌گذار و بهره‌برداری از فاز اول آن انجام شد که با این افشاگری رییس خانه معدن معلوم می‌شود همه این‌ها سرگرم کردن مردم بودند و نهایتا چیزی جز شن ماسه و نهایتا پودر سنگ عاید مردم محروم و کم‌درآمد لیراب دیشموک نخواهد شد.

حالا سوال اساسی به ویژه از مدیرکل صنعت و معدن این استان این است که آیا او می‌دانست معدنی در کار نیست و این همه اعتبارات صرف مطالعه و مقدمات آن شده یا او هم مثل مردم از همه جا بی‌خبر است.

اگر هم مدیرکل صمت ادعا می‌کند که معدن نیترات در این منطقه قطعی است، مستندات آن را اعلام کند تا بی‌اساس بودن حرف رییس خانه معدن، معلوم شود.

اگر هم حرف رییس خانه معدن درست است و همه سرکار بودیم، دست کم از مردم عذرخواهی کنید و بدانید امید این مردم بیگناه و مستضعف را ناامید کردن، عذاب دنیوی و اخروی خواهد داشت.

انتهای پیام/ بنام