پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 

مدیریت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بعد از یک کش و قوس پرحاشیه و کاملا سیاسی به یک مدیر علمی و کم‌حاشیه رسید؛ مدیری که برای اثبات توانمندی و دفاع از شخصیت علمی‌اش یک دوراهی بزرگ پیش‌رو دارد.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، پرویز یزدان‌پناه رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ۳۰ بهمن ماه در حکمی محمد ملک‌زاده را به سمت سرپرست معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه منصوب کرد که یک روز بعد از این ابلاغ، غلام نژاد سکان بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را به دست گرفت.

محمد غلام‌نژاد که هنوز جوهر حکمش خشک نشده بعد از یک روز حکم معاون تحقیقات را لغو کرد تا خواسته یا ناخواسته تقابل تیم سابق و جدید شکل بگیرد.

این تقابل به همین مورد ختم نشده و غلام‌نژاد بلافاصله حکم سید علی‌اصغر خیبر رئیس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی و از نزدیکان حجت‌الاسلام سید محمد موحد نماینده کهگیلویه بزرگ را لغو کرد.

سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج همچنین در روز اول کاری‌اش حکم فرزاد وفایی، مشاور عالی دانشگاه را لغو کرد و عذر راننده رئیس دانشگاه را با ماشینش خواست تا آرامشی که وعده‌اش را داد کار راحتی نباشد.

امروز هم طاهر حسینی که گفته می‌شود حاشیه‌ها و تخلفاتی در دوره قبلی داشته و اخیرا عزل شده، به سمت سرپرست شبکه بهداشت گچساران منصوب و جایگزین صادق رضایی شد؛ موضوعی که خواسته نماینده گچساران و یکی از اختلافات جدی او با پرویز یزدانپناه بود.

باید منصف بود و گفت که دکتر غلام‌نژاد یک مدیر توانمند و اخلاق‌مدار است و در دوره معاونتش در دانشگاه علوم پزشکی هم این توانایی را نشان داد اما یک تهدید جدی مدیریت مستقل و علمی او را زیر سوال می‌برد.

آیا محمد غلام‌نژاد برای انجام اوامر سید ناصر حسینی‌پور بحرینی آمده یا برای کمک به بهداشت و درمان استانی که از هر نظر محتاج کمک است؟

سید ناصر اگر چه انتخاب خوبی برای جانشینی پرویز یزدانپناه داشت اما رفتارش در پروسه تغییر نه تنها در شان مردم و نماینده مجلس نبود بلکه نوید روزهای بدی را در بهداشت و درمان این استان می‌دهد؛ دقیقا همان چیزی که سید ناصر در ظاهر نگرانش بود.

اگر قوم‌گرایی و باندبازی بد است همیشه بد است پس اگر سید ناصر حسینی، غلام‌نژاد را برای رسیدن به خواسته‌هایش آورده است باید فاتحه آنچه غلام‌نژاد در روز اول کاری‌اش از ایجاد فضای علمی و آکادمیک و برگشت آرامش به دانشگاه گفت را خواند.

غلام‌نژاد گفت که برای برخورد با کسی نیامدم و به توان و تجربه و علم نیروی انسانی‌ام احترام می‌گذارم.

با این توضیحات، سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بر سر یک دو راهی قرار گرفته و اگر حلقه به گوش نماینده گچساران باشد که همان مسیر قبلی را رفته و شخصیت علمی و مدیریتی‌اش لگدمال می‌شود و اگر هم بخواهد به وعده‌هایش عمل کند و بدون امر و نهی دیگران، رفتار مدیریتی و دانشگاهی داشته باشد باید رودرروی سیاسیون و خواسته‌های تمام نشدنی آن‌ها به ویژه سید ناصر بایستد که قطعا هزینه زیادی برای او دارد.

دو راهی محمد غلام نژاد در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

فشار سیاسیون و‌ نمایندگان مجلس در هر دوره‌ای به یک امر معمول تبدیل شده و مدیریت این حواشی و زیاده‌خواهی و دخالت عوامل بیرونی در اداره دانشگاه، در این دوره پیچیده‌تر است و کار غلام‌نژاد را سخت کرده است.

اگر غلام‌نژاد نتواند میان انتظارات سید ناصر و روشنفکر و‌ موحد یک تعادل معقول و مدیریتی برقرار کند، نزدیکی‌اش به سید ناصر، دو نماینده دیگر را جری‌ و عصبانی می‌کند و جمع کردن حواشی سخت‌تر از همیشه می‌شود.

هر چه باشد دانشگاه علوم پزشکی میدان مهمی برای سیاسیون و منافع‌شان هست و هیچ نماینده‌ای راحت از آن نمی‌گذرد؛ موضوعی که از هم‌اکنون می‌توان آن را در فشارهای روشنفکر و موحد برای کاشتن معاونین دانشگاه دید.

نکته دیگری که حائز اهمیت است این بوده که هر چند چینش مدیریتی و عزل و نصب‌ها حق هر مدیری است اما تغییرات روزهای اول سرپرست جدید بیش از هر چیز بوی تقابل با تیم یزدانپناه را می‌دهد؛ تقابلی که اگر در مسیر اصلاح نقایص تیم قبلی باشد قابل حمایت و اگر هدف قدرت‌نمایی و عقده‌گشایی و تقابل منطقه‌ای باشد هرگز قابل بخشش نیست.

باید کمی بیشتر منتظر ماند و عملکرد محمد غلام‌نژاد را در چینش تیم مدیریتی‌اش و عزل و نصب‌ها را با اطمینان بیشتری تحلیل و ارزیابی کرد.

انتهای پیام/ک-ب