پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

چهره ماندگار علمی کشور با انتقاد از وضعیت نامناسب آموزش عالی در توسعه بی‌حساب‌وکتاب گفت: با توسعه بی‌رویه آموزش عالی، امروز همه در کشور دکتر شده‌اند!

به گزارش ریواس جنوب؛ به نقل از فارس، حبیب‌الله فیروزآبادی در نشستی خبری به مناسبت شصتمین سالگرد تاسیس بخش شیمی در دانشگاه شیراز با اشاره به توسعه بی‌حساب‌وکتاب آموزش عالی در کشور، با نگاهی طنزآمیز اظهار داشت: الحمدالله با توسعه بی‌رویه آموزش عالی، امروز همه در کشور دکتر شده‌اند!

وی همچنین گفت: به نماینده مجلس چه ربطی دارد که به این بهانه که برای حوزه انتخابیه خود می‌خواهند خدمت کنند و رأی جمع کنند، در دورترین نقاط کشور مجوز تأسیس دانشگاه می‌گیرند، بدون آنکه شرایط علمی یک دانشگاه آنجا مهیا باشد و در این راه اگر وزیر مربوطه زیر بار نرود او را تهدید به استیضاح می‌کنند که باید گفت این کار نه‌تنها کمکی به توسعه آموزش عالی نکرده بلکه موجب مشکلات گوناگونی مانند رواج مدرک‌گرایی شده است.

این چهره ماندگار علمی کشور اضافه کرد: زمانی که در بیابان‌ها می‌روند دانشگاه تأسیس می‌کنند باید به این وضعیت دچار شویم که شکر خدا آموزش عالی نیز مشتریان خود را ازدست‌داده و الحمدالله همه حضرات دکتر شده‌اند! و هر جا می‌روی می‌گویند آقای دکتر تشریف آورد! آخر این چه معنی می‌دهد؟

فیروزآبادی افزود: در جاهای دیگر دنیا این‌گونه نیست و بنده با اسم کوچک دوستان دانشگاهی خود را صدا می‌زنم و عنوان و القاب هم نداریم اما مثل‌اینکه در اینجا همه را باید دکتر خطاب کرد و همین باعث شده که صمیمیت‌ها نیز از میان ما رخت بربندد.

وی با اشاره به اینکه ما با کار علمی به دنبال سرافرازی کشور در دنیا بودیم نه اینکه یک عنوان دکتر پیدا کرده و اصل کار را رها کنیم و با این عنوان قلابی رانت‌خواری و … را دنبال کنیم، به نقل از یکی از مسؤولان سابق دانشگاه شیراز گفت:۱۸۰ موسسه آموزش عالی در فارس راه‌اندازی کرده‌اند که مرتب دانشجوی دکترا می‌گیرند، آخر آن جوان بیچاره چه گناهی کرده که باید برود زیر بار این مسائل و پس‌از آن با یک مدرک تنها چکار می‌تواند انجام دهد.

این استاد سابق دانشگاه شیراز با عنوان اینکه این‌ها درد دل‌هایی است که همیشه با من است، اظهار داشت: امروز دیگر شور و هیجان جوانی‌ام کم شده و نمی‌خواهم در مورد این مسائل حرف بزنم و امیدوارم این مشکلات در جامعه علمی حل شود.

فیروزآبادی در ادامه با اشاره به شصتمین سالگرد تأسیس بخش شیمی دانشگاه شیراز و اینکه وی تنها بازمانده نسلی است که دانشکده شیمی را راه‌اندازی کرده‌اند، اظهار داشت: بخش شیمی از سال ۱۳۳۵ کار خود را شروع کرد درحالی‌که کار رسمی در سال ۱۳۴۲ کلید خورد.

وی گفت: در ابتدا قرار بود در دانشکده پزشکی ادامه تحصیل دهم اما مرحوم علی‌اکبر مشفق به من گفت باید بیایی رشته شیمی که این ریسک بالایی بود که پزشکی را رها کنی بروی شیمی و چند تن از دوستان نیز آمدند و این رشته رسمیت پیدا کرد.

فیروزآبادی افزود: بعد از دوره لیسانس که سربازی رفتیم، بعد از چند ماه امریه گرفته و به شیراز آمدیم و به‌عنوان اولین دانشجوی ارشد دانشگاه شیراز بخش شیمی راه اندازی کردیم که طرح مطالعاتی آن روز من به‌عنوان اولین تز بخش شیمی مطرح شد.

این چهره سرشناس علمی کشور ادامه داد: در حال حاضر مکتب شیراز، حدود ۲۸۰ دانش‌آموخته پی اچ‌دی بیرون داده که بسیاری از آن‌ها در سطح جهانی درخشیده و کسانی هستند که یک درصد بالای جهانی را در شیمی به دست آوردند که در همایش گرامیداشت شصتمین سالگرد تأسیس بخش شیمی، گرده‌ام می‌آیند.

وی با اشاره به اینکه ما در آموزش به دانشجویان به کیفیت توجه می‌کردیم، خاطرنشان کرد: امروز صنایع بزرگی مانند خودروسازی که در کشور به آن افتخار می‌کنیم میلیاردها دلار به آن تزریق‌شده ولی شما یک محصول از آن نمی‌بینید که با رقبای جهانی رقابت کند و ارزآوری داشته باشد، اما ما انسان‌هایی را آموزش دادیم که امروز استادان معروف دنیا هستند و رقیبان خود را در اروپا و آمریکا کنار زدند و جاهای مناسب شان و منزلت خود را به دست آوردند.