کهگیلویه و بویراحمد در پی صادرات امسک روسیه نقطه شروع راهی طولانی و مقدس/ حرف منتقدین و پاسخ مسئولان
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در میان تب داغ سیاست و حواشی کمرشکن استان کهگیلویه و بویراحمد، تیم مدیریتی سید موسی خادمی تلاشهایش را برای خروج این استان از رکود و رخوت حاکم بر دنیای تجارت و اقتصادش با انجام یک سفر اقتصادی به کشور روسیه، ادامه میدهد؛ این استان در پی صادرات، برای باز شدن دریچهای به روی تولیداتش در آغازین حرکت عملی، با انتقادات تندی مواجه شده است.
به گزارش ریواس، هفته منتهی به آذر سال ۹۴ در استان کهگیلویه و بویراحمد روزها و ساعات متفاوتی برای سرنوشت استانی بود که گرسنه روی گنج خوابیده است.
هیئت تجاری، اقتصادی و اداری استان کهگیلویه و بویراحمد در یک اقدام امیدبخش در ایام نخستین پسا تحریم، کشور بزرگ روسیه و یک استان مهم را مقصد سفری قرار دادند که ماحصل آن، دروازههای جهانی را به روی تولیداتش باز خواهد کرد.
گام عملی نخست و انتقاداتی یأسآور
اما این سفر که میشود به جرأت آن را گام عملی نخست در سلسله تلاشهای اقتصادی و توسعهای تیم حاکم در کهگیلویه و بویراحمد برشمرد، از سوی برخی افراد و منتقدین زیر سؤال رفته و سفری کم اهمیت و بیتأثیر قلمداد شد.
منتقدین با طرح این سؤال که از قبل این سفر چه میزان صادرات داشتیم و کدام دستاورد حاصل شده است، به مسئولان ارشد این استان توصیه میکنند که پول بیخودی هدر ندهند.
این انتقادات در حالی که مطرح کردن آنان میتواند فرصتی برای شفافسازی، پاسخگویی و ارائه گزارشی از مقصود مسئولان این استان از این تلاشها باشد، ولی ناشی از یک دیدگاه بسته، یأسآور و خود کمبینی است که در نقطه شروع یک حرکت مهم انگیزهها و توانها را نشانه میرود.
صادرات، یک دکمه نیست که آن را بفشاریم
منتقدین اینگونه سفرها باید بدانند که با فشردن یک کلید صادرات انجام نمیشود و اینگونه نیست که با یک سفر این استان جایگاه خود را در سبد صادراتی کشور و دنیا پیدا کند بلکه فرایندی پیچیده و زمانبر است که این سفرها مقدمات آن خواهد بود.
حداقل این است که دیدگاه تجار و تولیدکنندگان ما بازتر شده و یک انگیزش و تحریکی در درون بازرگانان ما به وجود خواهد آورد؛ در کنار آن تجار مقصد این سفرها نیز با داشتههای ما آشنا میشوند و اینگونه است که یک مبادله تجاری در عمل محقق میشود.
نام استان در اومسک پیچید/ یک واقعیت تلخ
بدون شک، در هفته پایانی آبان ماه، نام کهگیلویه و بویراحمد در یکی از استانهای ۵۰گانه روسیه پیچید و خیلیها فهمیدند که این استان تولیدکننده قابلی در گیاهان دارویی، گل رز، سیب درختی، سیمان و بسیاری از محصولات کشاورزی است و اینها دستاوردهای کمی نیستند.
واقعیت تلخ دیگری که وجود دارد این است که بسیاری از تولیدات فعلی ما از جمله محصولات کشاورزی ما به نام دیگر استانها با قیمتهای چندبرابری صادر میشودند و باید این سؤال را از خود بپرسیم که چرا تولیدکنندگان و تجار همین استان نتوانند مراودات اقتصادی با کشور و خارج از کشور برقرار کنند؟
گام دوم این حرکت خوب در مرحله اگر و اما/ خطری که این سفر را تهدید میکند
از سوی دیگر و آنگونه که معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد خبر داده است، آمادگی، علاقه و مقدمات سفر یک هیئت بلندپایه تجاری از کشور روسیه و ایالت امسک به کهگیلویه و بویراحمد به وجود آمده است که اگر این خبر سرانجام بگیرد میتوان گفت، گام دوم در باز شدن دروازههای روسیه به تولیدات این استان برداشته خواهد شد.
اما یکی از آسیبهایی که این سفر را در کنار برخی نقایص آن تهدید میکند این است که در حد همین سفر بماند و دستاوردها و تفاهمنامه کاغذی آن پیگیری نشود و روی عمل به خود نبیند.
رسانههای روسیه چه گفتند
به گزارش ریواس، با این توضیحات، سید موسی خادمی، هیئتی را از ۲۵ آبان تا اول آذر در کشور روسیه سرپرستی میکرد که برای نخستین بار است از کشور ایران موفق به دیدار با مردان اول تجارت و بازرگانی کشور روسیه، شهر مسکو و استان امسک شده است.
رسانههای کشور روسیه، سفر هیئت تجاری و اقتصادی این استان به استان امسک روسیه را خوب ارزیابی کردند و امروز نیز معاون اقتصادی، مشاور مدیرکل اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد در جمع خبرنگاران حاضر شدند و با تشریح دستاوردهای این سفر به ابهامات خبرنگاران پاسخ دادند و این سفر را موفق خواندند.
مجید محنایی در این نشست گفت: هدف اصلی ما از این سفر اقتصادی، آشنایی متقابل صنعتگران، تولیدکنندگان و تجار استان کهگیلویه و بویراحمد و ایالت امسک با ظرفیتها و تولیدات بوده که این مهم تا حد زیادی محقق شده است.
بازدیدهای هیئت تجاری کهگیلویه و بویراحمد
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد افزود: بعد از استقبال خوب از سوی رایزن و سفیر ایران و مقامات کشور روسیه، دیدار با اتاق بازرگانی کشور روسیه، دیدار با اتاق بازرگانی و صنایع شهر مسکو، حضور در مرکز غذای مسکو و بازدید از هزار ۲۰۰ غرفه، بازدید از نمایشگاه بزرگ محصولات کشاورزی استان امسک، نشست بزرگ با هیئت بلندپایه تجاری استان امسک با حضور وزیر اقتصاد این استان، دیدار از کارخانجات، پتروشیمی، پالایشگاه و صنایع تولیدی این استان از جمله برنامههای هیئت تجاری کهگیلویه و بویراحمد بود.
وی بازدید از مزارع پرورش ماهی، کارخانه سیمان، واحد تولید قطعات پیشساخته، کارخانه روغنکشی کلزا و زیتون، فراوردههای لبنی و سایر محصولات کشاورزی را از دیگر برنامههای این هیئت در استان امسک برشمرد.
وی تصریح کرد: این سفر از لحاظ مختلف دستاوردهای خوبی داشت و تجار و تولیدکنندگان این استان با ساز و کار تجارت آشنا و ارتباطات خوبی با تجار و بازرگانان استان امسک برقرار کردند.
واقعبینی دور از تبلیغات محنایی/ ما اول راهیم
وی از آماده شدن تفاهمنامهای بر اساس تواناییهای صادراتی این استان خبر داد و با اشاره به برخی انتقادات از اینگونه سفرها گفت: حداقل دستاورد ما این بوده که تجار و تولیدکنندگانمان با قوانین و نحوه صادرات آشنا شدند و ارتباطات خوبی را نیز با تجار روسیه برقرار کردند.
وی گفت: چند تن از تولیدکنندگان ما با ارتباطاتی که برقرار کردند، دوباره به روسیه برگشتند تا زمینه انعقاد قراردادهای تجاری را فراهم کنند.
او با نگاهی واقعبینانه و بدون از تبلیغات میگوید: ما در صادرات اول راهیم و تازه فرایندی را شروع کردیم و باید همه کمک کنند تا آن را به سرانجام برسانیم.
چیزی که ما یاد گرفتیم/ هیئت تجاری با آمادگی ه روسیه رفت
او سفر تیم اقتصادی به روسیه را فشرده خواند و ابراز داشت: ما یاد گرفتیم که کار تجاری به صورت فردی یا استانی به نتیجه نمیرسد و میبایست زمینه ارتباط با سایر کشورها و سفارتها را از طریق اتاق بازرگانی برقرار کنیم و همچنین محصولات قابل صادرات را به صورت یکجا و ترکیبی ارائه دهیم.
وی از آمادگی کامل هیئت تجاری این استان در سفر به روسیه و همراه داشتن نمونههایی از تولیدات و پکیجی از توانایی صادراتی این استان به سه زبان روسی، انگلیسی و فارسی خبر داد و گفت: پنج کارگروه مهم تشکیل شد که با دیدارها و تفاهمنامههایی که در سطح وزرا آن استان بسته شده، موظف به پیگیری و نهایی کردن آنها هستند.
تیپ و شخصیت خادمی، فراتر از استانداری است
به گزارش ریواس، محنایی در این نشست سه تقدیر هم داشت؛ او از رسانهها برای انعکاس اخبار این سفر قدردانی کرد و همچنین او از جبار کیانی و همکارانش برای نقشآفرینی در برقراری چنین سفرها و ارتباط اقتصادی قدردانی کرد.
محنایی همچنین از استاندار کهگیلویه و بویراحمد به عنوان مدیری با شخصیت و تیپ فراتر از استانداری یاد کرد و گفت: خادمی نه تنها یک رایزن و مدافع مواضع و منافع این استان بود بلکه نماینده خوبی برای جمهوری اسلامی ایران در بیان مواضع کشور بود و حقیقتا باید به چنین استانداری افتخار کرد.
خادمی، مدیری متفاوت است/ سفری با نتایج خوب
امین منوچهری، مشاور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز که هیئت تجاری در روسیه را همراهی میکرد، سید موسی خادمی را مدیری متفاوت خواند و گفت: این مدیر خیلی خوب میتواند حرفش را به دیگران بفهماند.
منوچهری سفر هیئت اقتصادی استان به روسیه را سفری با نتایج خوب و مثبت توصیف کرد و تصریح کرد: در این سفر داشتههای کهگیلویه و بویراحمد در یک بسته آماده به بازرگانان و تصمیمگیرندگان اقتصاد روسیه و استان امسک ارائه شد و هیئت ما نیز با وضعیت تولیدات و تجارت استان امسک نیز آشنا شدند.
مشاور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، ابراز داشت: در بخش دوم نیز زمینههای سرمایهگذاری دو طرفه در بخشهای مختلف بررسی شد و زمینههای خوبی به وجود آمد.
وی نجارت و صادرات را دارای اصول خواند و گفت: با این سفر حداقل آشنایی تجار و تولیدکنندگان ما با قوانین و مقررات تجارت حاصل شده است.
توصیه قرآن به سفر کردن
محمدرضاباقرزاده، سخنگوی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز سفر کردن را توصیه قرآن خواند و گفت: اینکه برخی این سفر را بینتیجه میخوانند و آن را زیر سؤال میبرند نادرست است چرا که هیچ سفری بیتأثیر نیست.
استان امسک در کشور بزرگ و پیشرفته روسیه، سه هزار کیلومتر به صورت زمینی با کهگیلویه و بویراحمد فاصله دارد و از برخی جهات با این استان دارای سنخیت است؛ استان امسک در صنایع پایین دستی نفت و گاز دستی بر آتش دارد و با ۲ میلیون نفر جمعیت از سطح تجارت و صادرات خوبی در کشور ۱۴۰ میلیون نفری روسیه برخوردار است.
روسیه اخیرا” مورد تحریم اروپا و غرب قرار گرفته و بازار مصرفی آن شرایط مناسبی را برای تولیدات استان کهگیلویه و بویراحمد دارد.
—————————–
گزارش از کریم بنام
—————————
انتهای پیام/ک-ب
جز تعریف و تمجید از خود چه چیز دیگری گفته شده است؟ بدون شک این سفر فقط هزینه زیادی را از اعتبارات استان محروم به دنبال داشت.
خداوکیلی چرا حرف بی انصافی میزنید؟؟
انصافا آقای خادمی فکر توسعه داره
کمکش کنیم
باید دستاوردها را ببینیم تا قضاوت کنیم
عکس بزرگ شده رو ببینید
http://rivasnews.ir/wp-content/uploads/IMG-20151120-WA0008.jpg
خادمی میخواد این استان رو نجات بده. اگه بزارررررررن