پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

شواهدی در دست است که بسیاری از ادارات در کهگیلویه و بویراحمد، پیمانکاران را ملزم به انجام آزمایشات فنی و بتون از یک آزمایشگاه دولتی خاص می‌کنند!

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، شعار حمایت از بخش خصوصی و اقتصاد مردمی، در این مملکت گوش فلک را کر کرده است اما به معنای واقعی کلمه این حرف‌ها، “شعاری” بیشتر نیستند.

در استان کهگیلویه و بویراحمد که بنیه و پایه اقتصاد و سرمایه ضعیف است، این شعاری بودن حمایت از بخش خصوصی بیش از هر جایی ویرانگر است.

درآمد اصلی آزمایشگاه‌های فنی، انجام آزمایشاتی است که از مراحل مختلف اجرای یک پروژه انجام می‌دهند اما در این استان گویا،همه چیز برای یک نفر و یک آزمایشگاه است.

شواهدی که اداره‌کل استاندارد و تحقیقات صنعتی این استان هم  تلویحا آن را تأیید می‌کند، نشان می‌دهد که بسیاری از ادارات اجباری یا به شیوه‌های خاص همه آزمایشات پروژه‌های عمرانی و تملک دارایی را به آزمایشگاه دولتی مکانیک خاک می‌دهند و اگر احیانا پیمانکاری آزمایشاتش را در سایر آزمایشگاه‌ها انجام دهد، برای ادارات، معتبر نیستند!

آزمایشگاهی که خودش زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی و دولتی است و خودش هم باید امورات آزمایشگاهی، خدمات مشاوره‌ای و کنترل کیفیت را برای پروژه‌های حوزه راه و شهرسازی و دیگر پروژه‌های عمرانی انجام دهد.

این موضوع در شورای فنی بهمن ماه کهگیلویه و بویراحمد به ریاست عزیز فیلی، معاون عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم مطرح شد و بهمن رحمتی، مدیرکل استاندارد نیزکلیات این حرف را تأیید کرد.

انتظام سهمگین، معاون فنی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان نیز در همین زمینه گفته است که طبیعی است هر آزمایشگاهی نمی‌تواند در پروژه‌های تملک دارایی فعالیت کند اما به جز آزمایشگاه مکانیک خاک، ۶ آزمایشگاه دیگر نیز از سازمان مدیریت مجوز صلاحیت گرفتند و می‌توانند در این حوزه فعالیت کنند.

این اظهارنظر معاون فنی سازمان مدیریت در حالی است که ده‌ها آزمایشگاه دیگر در این استان وجود دارد که اگر چه به هر دلیلی صلاحیت از این سازمان نگرفتند اما با کیفیت خوبی در حال فعالیت هستند اما کار دولتی به آنها واگذار نمی‌شود.

در همین جلسه معاون یکی از ادارات مهم با پروژه‌های متعدد گفته است که حقیقتا الزام شده‌ایم که امورات آزمایشگاهی را صرفا به آزمایشگاه فنی مکانیک خاک بدهیم.

بعد از این بحث‌ها، معاون عمرانی استاندار با ابراز نگرانی از این وضعیت به مدیران مربوطه دستور داده تا دور هم بنشینند و برای یک تصمیم عادلانه و منطقی به تفاهم برسند که حقی از آزمایشگاه‌های بخش خصوصی ضایع نشود.

پیگیری‌های ریواس جنوب حاکی از این است که بعد از گذشت حدود ۲۰ روز هنوز این نشست برای نتیجه‌گیری و اتخاذ یک تصمیم قانونی برگزار نشد.

موضوعی که واقعا جای تعجب دارد که چگونه باید یک آزمایشگاه دولتی، انحصاری همه امورات آزمایشگاهی را انجام دهد و بقیه افرادی که با هزاران امید می‌خواهند از این راه نانی به خانه ببرند، از این درآمد محروم باشند؟

آیا این است حمایت از بخش خصوصی؟ آیا بهتر نیست، فضا را رقابتی کنیم و هر کس کیفیت و اطمینان بیشتری در خدماتش هست، این امورات را انجام دهد و انحصار را بشکنیم؟

ریواس جنوب برای دفاع از حقوق بخش خصوصی این موضوع را پیگیری می‌کند و منتظر نتیجه پیگیری‌های معاون عمرانی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی می‌ماند.

انتهای پیام/ بنام-ک