پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 مدیر شبکه بهداشت و درمان در نشست خبری با اصحاب رسانه شرکت کرد و به سوالات آنان پاسخ داد. سید غفار شفایی از  اقدامات انجام گرفته در حوزه درمان به ویژه با شروع طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و با مقایسه عملکرد مدیریتی خود با دوره ی قبل، از اثربخشی مؤثر این طرح و همچنین رضایت مردم و همکاران خود در این زمینه سخن گفت.

به گزارش ریواس جنوب، مدیر شبکه بهداشت و درمان در جمع خبرنگارن با بیان اینکه طرح تحول سلامت به بسیاری از برنامه های ما و روند اجرایی شدن آن کمک زیادی کرده است، گفت: بخش جراحی مغز و اعضاب که که از مدت ها قبل امور ساختمانی و زیربنایی آن انجام گرفته بود، تجهیزات آن آماده شده و تخت های بخش آی سی یو هم خریداری شده است که بعد از ماه مبارک رمضان این بخش افتتاح خواهد شد.

ام آر ای دهدشت در چرخه خدمت گذاری در حوزه سلامت قرار گرفت

دکتر سید غفار شفایی  یک خبر خوش دیگر برای همشهریان داشت و آن اینکه، دستگاه ام آر آی دهدشت با اعتبار ۶ میلیارد تومانی نصب و راه اندازی شده است که با اتمام آموزش پرسنل مربوطه در هفته آتی، بهره برداری موقت انجام می شود و بعد از ماه مبارک رمضان به صورت رسمی افتتاح و رسماٌ در چرخه خدمت گذاری در حوزه سلامت قرار خواهد گرفت.

وی گفت: انشاالله با این اقدامات انجام شده، مراجعه بیماران به استان های همجوار کاهش پیدا خواهد کرد.

راه اندازی دستگاه امحاء زباله های بیمارستانی

او همچنین از نصب و راه اندازی دستگاه امحاء هزار لیتری زباله های بیمارستانی و مراکز بهداشتی خبر داد و گفت: قبلا زباله های بیمارستانی، آزمایشگاهی و مراکز درمانی واقعا به یک معضلی برای شهرستان تبدیل شده بودند که با تلاش، پیگیری و بسیج همگانی، این امکان نیز محقق شد. او ابراز امیدواری کرد مشکل کمبود نیرو در این بخش به زودی مرتفع شود.

این متولی سلامت جدا از کارهای انجام شده در حوزه درمان، به همایش مهمی تحت عنوان کهگیلویه بزرگ – توسعه و سلامت، اشاره کرد و می گوید: این همایش با حضور خیرین سلامت و برخی از صاحبنظران پزشکی، با همکاری دانشگاه علوم پزشکی استان بعد از ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد.

گلایه مردم از نبود پزشک متخصص گوش و حلق بینی در کلینیک تخصصی! افتتاح کلینیک دیابت در آینده ای نزدیک

شفایی در ادامه، گلایه مردم شهرستان از نبودن متخصص گوش و حلق و بینی در این شهرستان را اینطور جواب داد و گفت: در کل کشور سال گذشته متخصیصن فارغ التحصیل در این رشته کم بودند بطوری که در تقسیم بندی شاید به برخی از استان ها اصلا نرسد و سهمیه استان ما هم فقط ۱ نفر بود که به شهرستان گچساران رسید. وی گفت: البته دو پزشک خارج از کلینیک هست اما با رایزنی های و پیگیری های مداوم، در آینده ای نزدیک این مشکل در کلینیک نیز حل خواهد شد.

دکتر شفاییاو از اتفاقات تازه در حوزه درمانگاه تخصصی امام سجاد گفت و توضیح داد: فیزوتراپ دولتی یا به عبارتی متخصص توانبخشی تا یکی دو هفته آتی به کادر پزشکی این مجموعه اضافه خواهد شد.

بر اساس اظهار نظر این مسوول حوزه سلامت،کلینیک تخصصی دیابت که بعد از مدت ها تعطیل بود، بعد از نصب تجهیزات و اعمال دستورالعمل ها و ضوابط جدید اعلام شده، در آینده ای نردیک افتتاح خواهد شد و افراد دیابتی با مراجعه به این کلینیک می تواند جهت عضویت و دریافت کارت دیابت اقدام کنند که چه بسا باری از دوش مرم برداشته شود.

جدب ۳۲ نیرو شرکتی در هفته آینده/ سهمیه ۱۱ نفری شهرستان در استخدام جدید

متولی اصلی سلامت در کهگیلویه که برخی از مشکلات به وجود آمده را ناشی از کمبود نیرو می داند، می گوید: در همین راستا شبکه بهداشت و درمان در نظر دارد در هفته آینده از طریق آگهی، ۳۲ نفر نیرو شرکتی در بخش خدماتی به کار بگیرد.

او سهمیه شهرستان کهگیلویه در استخدام جدید را ۱۱ نفر پرستار ویژه برای بخش های آی سی یو، سی سی یو و… اعلام کرد که بعد از قبول شدن در آزمون، بصورت رسمی کار خود را آغاز خواهند کرد.

شفایی سوال خبرنگار ریواس جنوب که با وجود هزینه زیاد و خدمات نسبتا خوب دولت در حوزه سلامت، اما در مناطق محروم همچنان مشکل عدم رسیدگی کافی و مطلوب به سلامت به مردم بویژه در موارد اورژانسی پابرجاست؟ اینطور پاسخ داد: خدمات متناسب با امکانات هست. قبول دارم در مناطق محروم کمبود نیرو داریم اما تقریبا در این مناطق ما پزشک خانواده داریم که بر اساس جمعیت ساکن برای آنها در نظر گرفته شده است. ماما و پرستار یک تا ۲ مورد معمولا هست و مانند شهرستان نیست که حداقل ۷ پرستار در اورژانس شیفت باشند! همچنین اقدامات اولیه برای مریض های اورژانسی مانند احیاء، آمبولانس مجهز نیزهست که بیماران می توانند به آنها مراجعه کنند. و در صورت نیاز آنها را به بیمارستان ارجاع خواهند داد.

وی پاسخ این سوال را که بعضی از پزشکان چرا بیماران را چند نفری ویزیت می کنند؟ یکی در کمبود پزشک در آن رشته مانند زنان و زایمان و دیگری کمبود فضای فیزیک عنوان کرد. و ادامه داد: معمولا زمان ویزیت یک بیمار ۱۰ الی ۱۵ دقیقه است که انشالله با راه اندازی جدید کلینیک تخصصی دهدشت این دو مشکل نیز برطرف خواهند شد.

همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری که آبیاری برخی محصولات کشاورزی با آب فاضلاب است، گفت: سال گذشته یک مورد گزارش شده بود که فورا محصول آن را با خاک یکسان کردیم. امسال هم نظارت و پیگیری کردیم و تخلفی گزارش نشه است، اما اگر شما موردی سراغ دارید اطلاع دهید تا در اسرع وقت با آن برخورد کنیم.

تجدید نطر در تعرفه های اعلام شده/ افزایش مراجعه ۲۱ هزار نفری بیماران به کلینیک های تخصصی در هر ماه

او در مورد نرخ تعرفه های جدید گفت: که این تعرفه ها اعلام شدند ولی بصورت قطعی هنوز تصویب نشده است زیرا باید در نرخ های اعلام شده از سوی نظام پذشکی، تجدید نظر صورت گیرد.

شفایی با اشاره به مراجعات زیاد به کلینیک های تخصصی گفت: این ارجاعات بخاطر اصرار بیش از حد بیماران برای مراجعه به پزشک متخصص هست که اگر مردم برخی از بیماری ها مانند سرماخوردگی را با رفتن به یک پزشک عمومی ویزیت شوند خیلی از این بار مراجعات کاسته خواهد شد. وی اضافه کرد: بیشتر تخت های بخش ویژه را حتی بیمارانی که ۱ درصد امیدی به بازگشت آنها نیست اشغال کردند که امیدواریم این فرهنگ سازی بشود که اینگونه بیماران در منازل مراقبت و نگهداری شوند.

شفایی در ادامه ابراز داشت: مرکز معین عصر و شب در درمانگاه شهید رجایی داریم که تعداد مراجعات به آنحا کم است، که اگر برخی به این درمانگاه مراجعه کنند بار مراجعه به اورژانس ها هم کم خواهد شد و بیماران از خدمات مطلوب تری نیز بهره مند خواهند شد.

ارائه آمار مراجعه به کلینیک های تخصصی در سطح شهر دهدشت خوشایند نیست و نشان از شیوع و گسترش بیماری ها در شهرستان دارد، بطوری که طبق آمار اراده شده از سوی مسئولین سلامت در شهرستان، مراجعه حدود ۲۱ هزار نفر در هر ماه بعد از اجرای طرح تحول نظام بوده است در حالی که قبل از اجرای طرح  حدود ۱ هزار نفر بوده است.البته این کاهش به علت مراجعات برخی بیماران به مطب ها بوده است.

انتهای پیام / زهرا همایون فر