در جمع فرهیختگان کهگیلویه و بویراحمدی عنوان شد انتقاد آیتالله ملکحسینی از جایگزین شدن بازیهای سیاسی به جای فرهنگ مطالعه/فقیهی که با مطالعه بر گرسنگی غلبه کرد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
به گزارش ریواس به نقل از فارس از یاسوج، آیتالله سید شرفالدین ملکحسینی عصر امروز در آیین نامگذاری کتابخانه عمومی شهر یاسوج به نام آیتالله سید کرامتالله ملکحسینی نماینده پیشین این استان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: باید همواره از هر تریبونی از کسانی که دغدغه دین دارند و به دنبال رشد علمی و عقلی و فکری و روحی جامعه هستند تقدیر کرد زیرا رشد ایمانی بر پایه همین مقولات رشد اتفاق میافتد.
نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: شناخت نوع کتاب خواندن آیتالله مرحوم ملکحسینی موجب میشود تا انگیزههای نسلهای امروزی و جوانان و نوجوانان را برای کتابخوانی ارتقا دهیم.
این استاد برجسته حوزههای علمیه بیان کرد: یکی از مهمترین انگیزهها برای کتابخوانی به سخنان ائمه اطهار از جمله حضرت امیرالمؤمنین برمیگردد که فرمودند آنچنان باید در سرنوشت گذشتگان سرگرم شویم که گویی در زمان آنها هستیم.
ملکحسینی تصریح کرد: انسان با مطالعه کتاب با همه اندیشههای گذشته آشنا میشود و تجربههای زیادی برای زندگی خود پیدا میکند.
وی با بیان اینکه جامعه متوحش غرب بسیاری از کتابخانهها را نابود و تعداد بسیار زیادی از کتابها را آتش زدند، تصریح کرد: خلفای بعد از پیامبر نیز بر همین روش بسیاری از کتابخانهها را در شمال آفریقا و جاهای دیگر به آتش کشیدند و از بین بردند.
نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: هر کس که با کتاب انس بگیرد هرگز آرامش از او سلب نمیشود.
وی با ذکر سخنی از ائمه اطهار، اظهار کرد: آن بزرگواران در سخنان خود این گونه بیان فرمودهاند که تا وقتی کتاب در کنارشان باشد هرگز احساس تنهایی نمیکنند.
آیتالله ملکحسینی در ادامه با انتقاد از این که برخی کارها از جمله بازیهای کامپیوتری اکنون جایگزین کتابخوانی شده است، افزود: چرا باید بازیهای کامپیوتری جایگزین کتابخوانی و مطالعه شود.
چند خاطره از پدر
به گزارش فارس؛ آیتالله سید شرفالدین ملکحسینی همچنین در وصف پدر خاطراتی بیان کرد.
آیتالله ملکحسینی پسر با اشاره به اینکه آیتالله ملکحسینی والد برخی اوقات روزانه تا ۱۶ ساعت مطالعه میکرد، افزود: در غیر از روزهای پنجشنبه و جمعه که به امورات مردم رسیدگی میکرد بیشتر اوقات هفته را تا روزی ۱۶ ساعت به مطالعه میگذراند.
وی با ابراز انتقاد از برخی کسانی که در طول حیات آن عالم بزرگ دینی جسورانه و بیادبانه به ایشان میتاختند و برخی دیگر هم تعریفهای دم دستی داشتند، بیان کرد: اما یکبار کسی از آن چه را که او داشت سؤال نکرد.
نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه گفت: برایم تعریف میکرد که پدرم آصدرا و خانواده برای ما همه ملزومات را جهت درس خواندن در حوزه علمیه شیراز آماده میکردند تا کمبودی احساس نکنیم و به اندازهای هم پول در اختیارمان میگذاشت تا از هر کسی بینیاز باشیم.
آیتالله ملکحسینی تبیین کرد: آیتالله ملکحسینی به اندازهای در درس و بحث و مطالعه غوطهور شده بود که هیچ اعتنایی به غذا خوردن نداشت و پولی را که در حجره بر روی طاقچه گذاشته بود دیگران برایش خرید میکردند و علاوه بر آیتالله دیگران هم از آن پول استفاده میکردند.
وی بیان کرد: یکی از خصایص بسیار مهم آیتالله ملکحسینی این بود که به فرمایش پدرش آصدرا هیچ گاه چیزی از کسی مطالبه نمیکرد زیرا تأکید پدر این بود که اگر از گرسنگی بمیری حق نداری از کسی چیزی مطالبه کنی.
نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه این ماجرا از تمام شدن پول پدر سخن به میان آورد و روزی که دیگر غذایی هم در خانه نمانده بود و مجبور شدند که از نان خشکیده استفاده کنند.
وی در شرح احوالات پدر در آن روزگاران گفت: پدرم تعریف میکرد که چند روزی غذایی برای خوردن نداشتم و تنها مطالعه میکردم و هر از گاهی از حال میرفتم اما دوباره شروع به مطالعه و حفظ کردن میکردم.
آیتالله ملکحسینی در ادامه این ماجرای جالب و عبرتانگیز تصریح کرد: چند روزی بر پدر این گونه گذشت تا اینکه پسر عالم بزرگ آن روزگاران شیراز یعنی شیخ یوسف حدائق که در حجه خود دمپختکی آماده کرده بود پدر را با هزاران خواهش و التماس به پای سفره خود برد.
وی با بیان اینکه در آن مدت غذا و خوراک آیتالله ملکحسینی تنها مطالعه و حفظ کردن شده بود، افزود: آیتالله ملکحسینی که به این مدارج عالیه رسیده بود در کودکی کارهایی میکرد که بیان آن برای نسل امروزی مایه تعجب است.
نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان توضیح داد: اگر میبینیم که آیتالله ملکحسینی عالمی بزرگ در تاریخ است در ۸ سالگی کتاب ناسخالتواریخ را برای پدرش میخواند و پدر نیز در هر قسمتی برای پسرش تاریخ را تحلیل میکرد.
انتهای پیام/ک-ب