انتقاد نجفی از حجاریان درباره شعارهای ۸۸
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
ریواس
محمدعلی نجفی، فعال سیاسی اصلاحطلب و مشاور اقتصادی رئیسجمهور روحانی، در بخشی از گفتوگوی خود با شماره شهریورماه نشریه اندیشه پویا با اشاره به حوادث (فتنه) سال ۸۸ گفته است: در این شکی نیست که اصلاحطلبان در سال ۸۸ شعارها و مطالبی را مطرح کردند که منجر به دادن هزینههای زیاد، هم برای خودشان و هم برای نظام شد.
به گزارش ریواس به نقل از افکارخبر، او در پاسخ به واکنش خبرنگار که گفته است: «شما الآن دارید خودانتقادی میکنید؟» تصریح کرده است: بله! البته آدمها در جریان ۸۸ هرکدام دیدگاههای مختلفی داشتند و نقشهای متفاوت. من واقعاً نظرم این بود که بعد از صحبتهای رهبری در نماز جمعه، سران اصلاحطلب تعاملی برقرار کنند و مسئله را حل کنند و میشد هم حل کرد.
نجفی همچنین در بخش دیگری از گفتههای خود و در پاسخ به سؤال خبرنگار با این مضمون که بر اساس تحلیل سعید حجاریان، باید یک ظریف و یک قاسم سلیمانی در سیاست داخلی هم داشته باشیم که بتوانیم همزمان مذاکره کنیم و فشار بیاوریم! نیز بیان کرده است: وقتی این عرصه (سیاست داخلی) به قاسم سلیمانی کشیده میشود نتیجهاش میشود سال ۸۸ و آن تبعات. ما در مبارزه سخت در سیاست داخلی حتماً بازنده هستیم. البته شاید من بیش از حد نرمخو هستم.
*صحبتهای نجفی را باید نوشدارویی دانست که پس از حادثه ۸۸ برای سهراب سر رسیده است.
حادثهای که اگرچه نتوانست سهرابکشی کند اما بسا که اگر نوشداروی اشاره شده زودتر فرا میرسید، به اندازه یک بیماری هم قدرت آزار نمییافت.
قبل از نجفی نیز حجتالاسلام سیدهادی خامنهای، از دیگر چهرههای اصلاحطلب در اشاره به حوادث سال ۸۸، بیان کرده بود: شعار نه غزه، نه لبنان و (شعار) جمهوری ایرانی شعار اصلاحطلبی نیست.
این اذعان چهرههای مبرّز جریان خاص به حرکات و مواضع اشتباه در سال ۸۸ در حالی است که چهره محوری و لیدر جریان اصلاحات همچنان از بیان علنی این صحبتها استنکاف میکند و به دلیل همین استنکاف نیز در انزوا به سر میبرد.
جریان سیاسی خاص در تحلیلی معتقد است که در صورت اذعان رسمی به حرکت اشتباه در سال ۸۸، بخشی از بدنه اجتماعی خود را از دست خواهد داد و به نظر میرسد به همین دلیل است که تاکنون از صحبت پیرامون اشتباهات خود امتناع کرده است.
قبل از نجفی و خامنهای، سعید حجاریان نیز در گفتوگویی اظهار کرده بود که در سال ۸۸ تقلبی رخ نداد بلکه تدلیس! (کلاهبرداری) رخ داد.
با اینهمه اما زمزمههایی از جنس مواضع سال ۸۸ همچنان از اردوگاه جریان خاص به گوش میرسد.
حسین مرعشی در موسم قبل از انتخابات ۹۲، در گفتوگو با اعتماد از مدیریت شده بودن آن انتخابات خبر داده بود.
مرتضی الویری از فعالان اصلاحطلب نیز مدتی قبل در مصاحبهای از این گفت که رئیس جمهور منتخب سال ۸۸ مهرهای بوده برای محدودیتهای بیشتر!
احمد خرّم، وزیر راه دولت اصلاحات هم در مصاحبهای با اشاره به دولت احمدینژاد تصریح کرده بود که «شاید همه این اتفاقاتی که در طول هشت سال برای کشور رخ داد تعیین شده بود و به قول آقای احمدی نژاد صحنه عوض کردن بود»…
به نظر میرسد پرونده سال ۸۸ در میان اردوگاه جریان سیاسی خاص تبدیل به گرهی شده که چارهای غیر از باز کردن آن از سوی معاریف و مشاهیر اصلاحطلب نیست.
ریواس مگه اصولگرا شدی؟!!