انعکاس مشکلات 6 شهر و 3 بخش شهرستان شیراز؛ اعضای شورای اسلامی شهرستان شیراز، به نماینده مجلس چه گفتند؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
هفدهمین جلسه شورای اسلامی شهرستان شیراز با حضور بهرام پارسایی، نماینده مردم این شهرستان در مجلس، برگزار شد.
به گزارش ریواس جنوب، در این نشست نمایندگان شهرها و بخشهای مختلف شهرستان شیراز به انعکاس مشکلات محلی و همچنین دیدگاههای خود در سطح کلان پرداختند که با توضیحات نماینده مردم شیراز در مجلس، همراه شد.
** بیتوجهی تلخ به دومین سازهی آبی کشور در زرقان
حسین جعفری، رئیس شورای اسلامی شهرستان شیراز در این نشست ضمن بیان دیدگاههای خود در سطح کلان کشور، به برخی مشکلات حوزه شهرستان شیراز پرداخت و تصریح کرد: حدود ۱۸۰ روستا در سه بخش ارژن، زرقان و مرکزی شهرستان وجود دارد که متأسفانه زیر سایهی نام کلانشهر شیراز جزو روستاهای برخوردار تلقی شده و از امکانات و امتیازات مناطق کمبرخوردار در سایر نقاط کشور بهرهمند نمیشوند.
او با اشاره به بیآبی و بیدادِ فقر و بیکاری در بخش زرقان، اضافه کرد: به دلیل بحرانهای اخیر، در بالای ۷۰ درصد جامعه روستایی، فقر و بیکاری رنجآوری را شاهد هستیم و ما درخواست داریم که روستاهای همه بخشهای شهرستان شیراز نیز در دستهی روستاهای کمبرخوردار قرار گیرند.
نماینده مردم لپویی در شورای شهرستان شیراز، در عین حال به برخی ظرفیتهای معطلماندهی شهرستان اشاره کرد و گفت: به عنوان یک نمونه، بند آبی بزرگ به نام “بند امیر” در بخش زرقان وجود دارد که پس از شوش دومین سازهی آبی بزرگ کشور محسوب میشود اما متأسفانه هیچ توجهی به این بنای بزرگ نمیشود.
جعفری افزود: این در حالی است که این بند هم جزو میراث ماندگار تاریخ ما هست و هم این پتانسیل را دارد که همتراز با تخت جمشید به منبعی بزرگ و پایدار برای درآمدزایی و اشتغالزایی تبدیل شود.
او از مقامات ارشد استان و شهرستان خواست برای جذب اعتبارات ملی و ساماندهی بند امیر همت کنند تا از این طریق بتوانند بخش قابل توجهی از مشکلات روستاییان این بخش را مرتفع کنند.
** نمایندگان مردم، با شجاعت و صداقت از حقوق ملت دفاع کنند
جعفری ضمن تقدیر از شجاعت نماینده اول مردم شیراز در مجلس در دفاع از حقوق مردم، اذعان کرد: متأسفانه ما شاهد هستیم که بسیاری از نمایندگان به دلیل برخی مصلحتسنجیها و یا حتی منافع شخصی، خواستههای بهحق موکلان خود را در تریبونهای خود حتی مطرح هم نمیکنند.
وی تصریح کرد: توقع ما از همه نمایندگان مجلس این است که در دورهی نمایندگی خود به دلیل ترس از رد صلاحیت یا مسائل اینچنینی، از دفاع از حقوق ملت دست نکشند و با شجاعت و صداقت، مطالبات مردم را تا حصول نتیجه پیگیری کنند.
** ادارهی کلانشهرها ازجمله شیراز، با مشکلات جدی مواجه شده است
سید عبدالرزاق موسوی هم با تقدیر از عملکرد پارسایی در کسوت نمایندگی مردم شهرستان شیراز در مجلس، تصریح کرد: من بدون هیچ مبالغهای باید بگویم که آقای دکتر پارسایی شأن نمایندگی را حفظ کرده و این موضوع هم در بُعد ملی و هم در بُعد محلی بسیار اهمیت دارد.
نماینده مردم کلانشهر شیراز در شورای شهرستان اذعان کرد: متأسفانه به دلیل کمبودهای کلان کشور میبینیم که عملکرد بسیاری از نمایندگان زیر سؤال رفته اما در همین فضا برخی از نمایندگان نقش واقعی نماینده مجلس را ایفا میکنند و مصالح و منافع ملی را بیشتر از مسائل موردی و خُرد، مورد توجه و پیگیری قرار میدهند.
موسوی در ادامه با اشاره به کاهش شدید منابع مالی شهرداریها که عمدتاً متأثر از رکود مطلق ساختوساز بوده، گفت: واقعیت این است که امروزه ادارهی همه کلانشهرها ازجمله شیراز با مشکلات جدی مواجه شده است.
** نوع نگاه برخی مسؤولان و نمایندگان، خطرناک است
رئیس کمیسیون حقوقی شورای عالی استانها، ادامه داد: در این میان، متأسفانه صدور و ابطال متوالی و مکرر رأیهای مختلف از دیوان عدالت اداری، شهرداریها را بیش از پیش دچار سردرگمی کرده و عملاً به جایی رسیده که برخی میگویند کارکرد کمیسیونهایی همچون کمیسیون ماده ۷۷ کاملاً کمرنگ و بیاثر شده است.
موسوی همچنین با انتقاد از برخی رفتارهای نمایندگان مجلس، نوع نگاه تعدادی از آنها را خطرناک توصیف کرد و گفت: برخی از نمایندگان دنبال این هستند که اموراتی همچون وضع عوارض و حتی توزیع آن را از شوراها بگیرند و به مجلس واگذار کنند که این تمرکززایی مسائل و کاهش اختیارات نمایندگان مردم در پارلمانهای محلی، تهدیدی جدی برای شهرها خواهد بود.
او اعتقاد دارد که بر پایه تجربهی کشورهای توسعهیافته، متمرکز کردن امورات مشکلات زیادی ایجاد میکند و حالا در مجلس هم گویا قرار است هر بار از یک سر بام بیفتیم.
** سررسید مشکلات و بحرانها فرا رسید!
قاسم مقیمی، دیگر نماینده شهر شیراز در شورای اسلامی شهرستان نیز با بیان اینکه “سررسید همه مشکلات و بحرانها فرا رسیده”، تأکید کرد: اگر افراد با کفایتی در حوزههای قانونگذاری و اجرای قوانین تدبیر نکنند، هرکدام از این مشکلات به ابَربحران هایی سخت تبدیل میشوند.
او اذعان کرد: در این وضعیت دشوار، متأسفانه برخی از مدیران استان گویا بیش از هرچیز به فکر این هستند که موقعیت خودشان حفظ شود و بهجای اینکه به فکر مردم باشند، به این فکر هستند که به مقامات مافوق خود گزارش عملکرد بدهند که میتوان گفت بسیاری از مشکلات از همینجاها نشأت میگیرد.
** برخی نهادها دنبال درآمدزایی برای خودشان هستند نه خدمت به مردم
مقیمی در ادامه به توسعهی بیرویه در حاشیه کلانشهر شیراز اشاره کرد و گفت: بنیاد مسکن در منطقه سلطانآباد شیراز یکهزار واحد مسکونی ایجاد کرده و در نتیجه جمعیت این روستا از ۶ هزار نفر در سال ۹۱ به ۱۲ هزار در سال ۹۵ و حالا هم به ۱۸ نفر افزایش مییابد.
او افزود: این تراکم جمعیتی در وضعیتی که زیرساختها و شرایط عمومی به هیچ عنوان آمادهی پذیرش این میزان جمعیت نبود و حالا شهرداری شیراز هم برای ارائه خدمات به این منطقه دچار مشکل میشود.
مقیمی با اذعان به اینکه “به نظر میرسد هرکس برای خودش دنبال درآمدزایی است”، تصریح کرد: به عنوان نمونهای دیگر سازمان آب منطقهای، حالا در حال انجام یک طرح زهکشی است که قرار بود ۱۵ سال پیش انجام شود؛ این در حالی است که با کاهش شدید سطح آبهای زیرزمینی و مشکلاتی در این خصوص، زهکشی در جنوب، مرکزی تا شمال شرق شیراز، قطعاً فرونشست زمین را در پی خواهد داشت و در این وضعیت امکان بروز اتفاق ناگوار و وحشتناکی برای چند صد هزار نفر از شهروندان دور از ذهن نیست.
به گفتهی این نماینده مردم، شورای شهر شیراز در حال پیگیری جدی این موضوع است.
** مسؤولانی که فقط دست به تلفن میشوند!
عابدین بختیاری، نماینده شورای اسلامی بخش ارژن شیراز نیز در این نشست با گلایه از عملکرد برخی از مسؤولین و نهادهای اجرایی گفت: باید توجه داشته باشیم که مشکلات ما صرفاً مالی نیست و عملکرد برخی مسؤولین نیز تأثیر زیادی بر مشکلات دارد؛ البته مسؤولین ما برای حل مشکلات معمولاً دست به تلفن میشوند اما متأسفانه در عمل اتفاقی نمیافتد.
او خطاب به نماینده مردم شهرستان در مجلس، گفت: با شناختی که از شجاعت و توانمندی شما داریم، توقع هم داریم که شما بهطور ویژه مشکلات مردم را پیگیری کنید تا بلکه نتایج عملی در این زمینه حاصل شود.
** تسهیلاتی که به کشاورزان ارژن نمیرسد
بختیاری به برخی از مشکلات فراوان کشاورزان در خصوص جذب تسهیلات مربوطه اشاره کرد و گفت: در برخی از موارد ازجمله سیستم آبیاری نوین، حتی نیم درصد کشاورزان بخش ارژن هم نتوانستند از این طرح و تسهیلات مربوطهی آن استفاده کنند؛ به همین دلیل هم کشاورزی ما هیچ تغییری نسبت به ۸۰ سال پیش نکرده است جز اینکه برخی مشکلات ازجمله عوارضِ زیست محیطی به آن اضافه شده است!
او ادامه داد: ما مرتباً به کشاورزان میگوییم برنج نکارید اما برای کشتهای جایگزین آن هیچ حمایتی نمیشود.
بختیاری همچنین با اشاره به برخی کمتوجهیها به شوراهای اسلامی در سطح نهادهای اجرایی گفت: بعضاً اعضای شورای شهر و روستاها و دهیاران بخش ارژن از ما به عنوان اعضای شورای بخش گلایه میکنند که چرا حضورِ مقاماتی همچون استاندار را در این منطقه به آنها اطلاع نمیدهیم غافل از اینکه این نهادهای ارشد استانی خود ما اعضای شورای بخش را هم در جریان برنامههایشان در بخش قرار نمیدهند!
** ۴ مشکل عمدهی داریونیها
در ادامه هادی بداقی داریونی با تشریح موقعیت جغرفیایی شهر داریون شیراز و ۸ روستای تابعهی آن، گفت: توقع ما این است که داریون به بخش ارتقا داده شود تا از مهاجرت مردم این منطقه و حاشیهنشینی در کلانشهر شیراز جلوگیری میشود.
نماینده مردم داریون در شورای شهرستان شیراز به تشریح برخی مشکلات این شهر و روستاهای آن پرداخت و با اشاره به روند ساخت بیمارستان داریون، گفت: متأسفانه مشکلات این بیمارستان پس از احداث هم هنوز حل نشده است.
او بحران آب و چاههای غیرمجاز آب را از دیگر مشکلات این شهر توصیف کرد.
بداقی توسعه فضای ورزشی را از جمله خواستههای مردم این شهر عنوان کرد و گفت: متأسفانه شهر داریون حتی یک زمین چمن برای استفادهی مردم بهویژه جوانان در اختیار ندارد که حل آنها نیاز به همت مسؤولین دارد.
** آبرسانی به ۸۰۰ روستای فارس، با تانکر!
سعید فرمانی، نماینده شورای بخش مرکزی شهرستان شیراز هم با اشاره به عملکرد بهرام پارسایی در مجلس، انتظار مردم شهرستان از وی را فراتر از سایرین دانست و گفت: به همین دلیل ما هم به عنوان نمایندگان مردم در شورای شهرستان از ایشان میخواهیم که مشکلات مردم را بهطور ویژه پیگیری کنند.
او وضعیت حاشیه شهر را در خصوص آب، اسفبار توصیف کرد و اظهار داشت: در کل استان فارس حدود ۸۰۰ حلقه چاه خشک شده و ۸۰۰ روستا هم در این استان با تانکر آبرسانی میشوند.
فرمانی وضعیت آب در خود شهر شیراز را هم نامناسب دانست و گفته که حدود ۳۵ نقطه بحرانی در کلانشهر شیراز نیز در زمینه آب وجود دارد.
** لزوم پیگیری موضوع استفاده فارس از آبهای خلیج فارس
به اعتقاد این عضو شورای شهرستان شیراز، قبل از اینکه جنگ بین شهرستانهای این استان در خصوص آب شروع شود، باید اقدامات ویژهای صورت گیرد چرا که به بحران بزرگ آب، نزدیک و نزدیکتر شدهایم.
او با اشاره بر بحران شدید خشکسالی در استان فارس، بهرهوری از آبهای خلیج فارس را قابل بررسی و پیگیری دانست و تصریح کرد: از نماینده مردم شهرستان در مجلس میخواهیم که با امکانسنجی این پیشنهاد، پیگیریهای پیشین خود را در این خصوص از سر بگیرند.
** شهرداریهایی که به نفسنفس افتادهاند
ابوطالب نیکاقبال، نماینده شورای شهر خانهزنیان در شورای شهرستان شیراز هم با اشاره به اهمیت خدماترسانی شهرداریها بهعنوان ویترین خدمات حاکمیت به شهروندان، گفت: متأسفانه اکنون شهرداریها بهواسطهی مشکلات مالی ناشی از رکود صنعت ساختمان، به نفسنفس افتادهاند و از این رو باید برای شیوههای جایگزینِ ساختوساز، چارهاندیشی کرد.
او در ادامه با اشاره به ظرفیتهای طبیعی و جغرافیایی شهر خانهزنیان، گفت: به اعتقاد ما این شهر میتواند سرمایهداران زیادی از استانهایی همچون فارس و بوشهر را برای سرمایهگذاری در این منطقه متقاعد کند و اگر این اتفاق بیفتد من قول میدهم که شهرداری خانهزنیان نهتنها جلوی دولت دست دراز نکند بلکه بتواند به سایر شهرداریها هم کمک مالی کند.
نیکاقبال در عین حال به ضعف امکانات و زیرساختها در خانهزنیان اشاره کرد و اذعان داشت: با وجود این ظرفیتها متأسفانه امروز امکانات خانهزنیان حتی قادر به اقناع شهروندان و روستاییان حومهی خود هم برای ماندگاری در منطقه نیست و مانند بسیاری از مناطق دیگر، مردم خود را با هزاران چالش روانهی حاشیهی کلانشهر شیراز میکند.
نماینده مردم خانهزنیان مدعی شد که شورا و شهرداری این شهر برنامههایی ویژه دارند که با اعتباری کمتر از ۳ میلیارد تومان میتوانند ظرف مدت ۳ سال شهرداری خانهزنیان را از حالت مصرفگرایی به درآمدزایی تبدیل کنند.
** پیشنهادی درباره شیوهی توزیع اعتبارات در شهرستان شیراز
نیکاقبال در پایان پیشنهاد کرد که در توزیع بودجه در مناطق مختلف شهرستان، به پتانسیلهای هر بخش توجه شود نه جمعیت آن. او معتقد است که توزیع بودجهها بر اساس ظرفیتها میتواند کارآیی بیشتری برای عموم مردم شهرستان به همراه داشته باشد.
گفتنی است بهرام پارسایی، نماینده مردم شهرستان شیراز در مجلس شورای اسلامی، در این نشست به توضیحاتی پیرامون اظهارات اعضای شورای اسلامی شهرستان پرداخت که در گزارش بعدی منتشر میشود.
گزارش از: سجاد بنام
انتهای پیام/س۲۵۳۹
من دوست صمیمی مهندس {…} هستم و بارها و بارها به وی گفته ام که اگر روزی یکی از جلسات را به سرانجامرساندید!!!بعد بیایید پشت تریبون و آن وقت ادعا کنید…جلسه وصحبت بدون عمل…مانند زنبور بی عسل@
توضیح ریواس جنوب: مخاطب گرانقدر، با عرض پوزش، به دلیل ناهمخوانی بخشی از دیدگاه شما با منشور اخلاقی ریواس جنوب، نام فرد ذکرشده ویرایش و با عبارت {…} جایگزین شده است.
یکی از بزرگترین مشکلات در کل استان فارس وجود مسخره ترین کار دنیا و ایران که همان پزشک خانواده است،میباشد…
یعنی باید درمحله خودت و. در ساعت معینی مریض بشی تا بتونی ا ز دفترچه بیمه ات استفاده کنی…وگرنه باید یا آزاد حساب کنی یا بمیری….
خواهشا پیگیر این موضوع مسخره و دزدی بزرگ باشید.
با سپاس@
با سلام درود بر اقای بداقی نماینده شورای شهرداریون امیدوارم که مسئولین نسبت به ارتقا داریون به بخش توجه ویژه داشته باشند وباعث رونق وابادی این منطقه محروم شوندوفقط درحد شعار نباشند