پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

سخنگوی حزب کارگزارن سازندگی با اشاره به فراز و فرودهای جریان‌های اصلاح‌طلبی، گفت: انقلاب ۵۷ بزرگترین نهضت اصلاحی تاریخ ایران بود که البته در همان اوایل استقرار انقلاب، اولین تلاش‌ها برای زمین‌گیر کردن عنوان جمهوری اسلامی آغاز شد.

به گزارش ریواس جنوب، سیدحسین مرعشی عصر دوشنبه در نشستی با عنوان «فراز و فرودهای راه اصلاح» در جمع دانشجویان دانشگاه شیراز، برهه‌های مختلف روند جریان‌های اصلاح‌طلبی را در ایران تشریح کرد و اظهار داشت: سابقه اصلاح‌طلبی در ایران به حدود دویست سال پیش و تلاش‌های «عباس میرزا» در برهه جنگ‌های ایران و روسیه بر می‌گردد؛ بعدها نیز «امیرکبیر» دست به اقدامات اصلاح‌طلبانه‌ای زد که البته به عزل وی از صدارت و سرانجام مرگ تلخ او در حمام فین ختم شد.

وی با اشاره به حوادث قیام ملی ۳۰ تیرماه سال ۱۳۳۱ تا کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بیان کرد: حرکت‌های مردمی ایرانی‌ها در آن دوره در کنار افرادی همچون دکتر مصدق یکی دیگر از برهه‌های تاریخی مهم در فراز و فرود حرکت‌های اصلاح‌طلبانه بود که متأسفانه با اختلاف مصدق و کاشانی، کارشکنی‌های حکومت وقت و سرانجام استعفای مصدق و روی کارآمدن قوام، بی‌نتیجه ماند.

انقلاب ۵۷ بزرگترین نهضت اصلاحی تاریخ ایران بود

مرعشی در ادامه انقلاب ۵۷ را بزرگترین و جذاب‌ترین نهضت اصلاحی تاریخ ایران توصیف کرد و تأکید کرد: جمهوری اسلامی، نتیجه مبارک این حرکت اصلاحی بی‌نظیر بود که به پشتوانه حضرت امام(ره) و به‌رغم سایر انقلاب‌های دنیا که سال‌ها حکومت در اختیار یک طبقه خاص قرار می‌گرفت کمتر از چند ماه برگزاری رفراندوم، انتخابات و تصویب قانون اساسی را تجربه کرد.

تلاش برای زمین‌گیر کردن عنوان جمهوری اسلامی از همان اوایل استقرار انقلاب شروع شد

وی در عین حال تصریح کرد: با این وجود عجیب بود که در همان اوایل استقرار انقلاب، اولین تلاش‌ها برای زمین‌گیر کردن عنوان کلیدی جمهوری اسلامی شروع شد و رفتارهای گروه‌هایی مانند مجاهدین، چریک‌های فدایی و کمی هم حزب توده، حکومت را برای دفاع از حقوق اکثریت مردم، ناگزیر به اعمال محدودیت‌هایی کرده بود.

نتیجه برنامه اول توسعه، رشد اقتصادی ۷٫۵ درصدی بود

سخنگوی حزب کارگزارن سازندگی ادامه داد: پس از جنگ تحمیلی عراق، اولین سند اصلاحی با تشکیل یک شورای بازسازی متشکل از آیت‌الله خامنه‌ای، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله موسوی اردبیلی، حجت‌الاسلام سیداحمد خمینی و نخست‌وزیر وقت ایران پس از گذشت ۱۱ سال از انقلاب کلید خورد.

مرعشی تدوین و آغاز اجرای برنامه اول توسعه را یکی از نتایج این سند عنوان کرد و گفت: اجرای برنامه اول توسعه که پس از رحلت امام و همزمان با آغاز دولت سازندگی شروع شد به ۷٫۲ رشد اقتصادی سالانه و ورود روابط ایران و غرب به مرحله‌ای جدید ختم شد.

استاندار اسبق کرمان افزود: متأسفانه با استقرار مجلس چهارم که دو-سوم آن را جناح راست تشکیل می‌داد، رشد اقتصادی به ۲٫۵ درصد تقلیل یافت.

این فعال سیاسی با اشاره به روند پیش‌برد اهداف مختلف سیاسی و اقتصادی در مجالس پنجم و ششم یادآور شد: اداره کشور با گذر از مجلس پنجم که دارای فراکسیون نیرومندی از نیروهای میانه و چپ بود به مجلس اصلاح‌طلب ششم و دولت اصلاحات رسید.

سیاست دولت اصلاحات اضافه کردن توسعه سیاسی به توسعه اقتصادی دولت سازندگی بود

نماینده دوره‌های پنجم و ششم مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شاه‌بیت اظهارات رییس دولت اصلاحات این بود ما می‌خواهیم توسعه سیاسی را به دستاورد دولت هاشمی یعنی توسعه اقتصادی، اضافه کنیم.

مرعشی با اذعان به اینکه مجلس ششم یکی از فرازهای جریان اصلاحات تلقی می‌شود، تصریح کرد: با این وجود این فراز بلند نتوانست به هفتمین دوره مجلس برسد و فرزند مجلس هفتم نیز دولت نهم بود که جای هیچ دفاعی را برای خود باقی نگذاشت.

رفتارهای احمدی‌نژاد به شکستن حرمت رهبری رسید

معاون رئیس‌جمهور اسبق ایران با یادآوری برخی از عقب‌گردهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران در دولت اصولگرایان، تأکید کرد: هیچکدام از وفاداران نظام دفاعی از آن ندارند چرا که حتی کار به شکستن حرمت رهبری نظام از سوی شخص آقای احمدی‌نژاد نیز رسید.

وی با یادآوری خاطراتی از جمله تعیین اسفندیار رحیم مشایی و محمدرضا رحیمی برای معاونت و خانه‌نشینی ۱۱ روزه، اضافه کرد: تا پیش از آقای احمدی‌نژاد، ممکن بود هر اختلاف‌نظری در درون نظام وجود داشته باشد اما هیچکدام به شکستن حرمت نهاد رهبری ختم نمی‌شد.

ماجرای لجاجت احمدی‌نژاد با رهبری در دفاع از رحیمی و مشایی

مرعشی در تشریح ماجرای معرفی محمدرضا رحیمی به‌عنوان معاون اول رئیس جمهور به عنوان مثالی از لجاجت رئیس دولت قبل با رهبری نظام، گفت: چهار سال قبل از دولت نهم، آقای رحیمی با تصویب مجلس هفتم، رئیس دیوان محاسبات کشور بود. در طول این ۴ سال هیچگاه رهبری وی را به حضور نپذیرفتند و به این مسئول وقت ملاقات ندادند. روزی هم که آقای احمدی‌نژاد برای معرفی وی در مقام سرپرستی وزارت کشور راهی این وزارت‌خانه شد، دقایقی قبل از ورود او به این وزارت‌خانه با او تماس گرفتند که رهبری مخالف رحیمی است و باید این حکم سرپرستی لغو شود. اما وقتی آقای رحیم مشایی مسئله‌دار شد و نتوانست معاون اول احمدی‌نژاد شود، رئیس جمهور با علم به مخالفت رهبری با آقای رحیمی، بلافاصله وی را به‌عنوان معاون اول خود معرفی کرد.

در انتخابات ۹۲، از طریق یک روزنه، دنیایی ساخته شد

این فعال سیاسی نتیجه انتخابات ۹۲ را به ساختن یک دنیا از طریق یک روزنه تشبیه کرد و گفت: یادمان نرفته که در شرایطی که خیلی از بزرگان محبوب اصلاحات نتوانستند وارد عرصه‌ی رقابت‌ها شوند اما مردم با همت بالا و رأی به آقای روحانی، جریان اصلاح‌طلبی را به فرازی بردند که خوشبختانه اکنون نیز در این برهه قرار داریم.

نمی‌شود که «حداد عادل»ها را به مردم تحمیل کرد

مرعشی همچنین به موفقیت اصلاح‌طلبان و حامیان دولت در انتخابات مجلس دهم اشاره کرد و افزود: پیام روشن انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی نیز می‌تواند این باشد که هیچ جریانی قابل حذف‌شدن نیست و اگرچه می‌شود شخصیت‌های برجسته‌ی مخالف را رد صلاحیت کرد اما نمی‌شود که «حداد عادل»های خود را از میان گزینه‌های باقیمانده به مردم تحمیل کرد.

ثروت یک ایرانی، یک-بیستمِ ثروت یک شهروند قطری است!

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان این مطلب که دیگر فرصتی برای آزمون و خطا و کسب تجربه باقی نمانده است، تأکید کرد: نباید گمان کنیم اگر مشکلات را روی میز نگذاریم به معنای عدم وجود مشکل در کشور است بلکه باید وجود مشکلات جدی در زمینه‌های اشتغال جوانان به‌ویژه فارغ‌التحصیلان، بالارفتن سن ازدواج و طلاق، اعتیاد، ناهنجاری‌های شدید فرهنگی و رشد پایین اقتصادی را باور کنیم.

مرعشی افزود: فراموش نکنیم که قرار بود ما قدرت اول منطقه شویم اما متأسفانه امروزه به‌طور میانگین ثروت یک ایرانی یک-بیستمِ شهروندان کشور کوچکی همچون قطر است و این وضعیت شایسته مردم ما نیست.

باید به همه گروه‌ها فرصت رقابت و عرض‌اندام بدهیم

سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به تخریب و محدود کردن شخصیت‌های مختلف، گفت: مادامی که یاد نگیریم که نباید با قضاوت‌های نادرست، در حق رقبای خود احجاف کنیم و قدرت مطلق خود را با عدالت اعمال کنیم، این روند پرفراز و فرود در کشور ما ادامه خواهد داشت.

مرعشی در پایان با تأکید بر اهمیت تحمل اندیشه‌های مختلف در جامعه، تصریح کرد: راهکار حل بسیاری از معضلات این است که با حفظ احترام همه‌ی طرف‌ها، رقابت را در عرصه‌های مختلف به رسمیت بشناسیم و با بالابردن ظرفیت ملی به همه گروه‌های سیاسی، اقتصادی و غیره، به عدالت فرصت عرض‌اندام بدهیم.

انتهای پیام/ سجاد بنام