پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گفتاری هدفمند و تیزهوشانه، حساب کار را دست معاون سیاسی و مدیرکل امور اجتماعی‌اش گذاشت و به آن‌ها گفت که در توزیع اعتبارات مرتبط آسیب‌های اجتماعی همه استان را ببینند نه یک منطقه خاص را؛ موضوعی که محمدکاظم نظری در دفاع از خودش گفته که این کارها، کار فتاح محمدی بوده است؛ احمدی همچنین با اشاره به کارهای تکراری برخی ادارات و بی‌توجهی به حوزه فرهنگی و اجتماعی خطاب به مدیران دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی گفت که نمی‌شود شما کارهای پژوهشی و اعتبارات را به کارکنان خود بدهید بعد انتظار کاهش آسیب‌های اجتماعی جامعه هم باشید. 

به گزارش ریواس جنوب به نقل از کبنا علی‌محمد احمدی در نشست کمیسیون کاهش آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: تخصیص اعتبارات برای کاهش آسیب‌های اجتماعی حق مردم و استان کهگیلویه و بویراحمد است، و مدیران اجرایی با جذب اعتبارات حق مردم و استان را بگیرند.
احمدی افزود: هر مدیری که برای جذب اعتبارات کاهش آسیب‌های اجتماعی کوتاهی کند، یعنی به‌حق الناس ظلم کرده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه اعتبارات برای کاهش آسیب‌های اجتماعی به یک شهرستان خاص تخصیص داده شد، گفت: نمی‌توانیم از توزیع اعتبارات کاهش آسیب‌های اجتماعی به سازمان‌های مردم‌نهاد استان انتقاد کنیم، اما وقتی‌که در تخصیص بودجه یک نگاه هست پس باید در توزیع اعتبارات هم فرصت برابر به شهرستان‌های دیگر داده شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با ابراز تاسف، انحراف در اعتبارات آسیب‌های اجتماعی این حوزه را مهم و حساس دانست و گفت: زلزله اجتماعی بیشتر موجب تخریب می‌شود اما متوجه نمی‌شویم اما اگر زلزله ۴ ریشتری بیاید می‌گویم استاندار کجاست و کجا رفته و چرا ستاد بحرانی تشکیل نمی‌شود!
وی بابیان اینکه خدایی ناخواسته خطابم با شخص خاصی نیست، افزود: هرچقدر که در برنامه‌هایتان برای توزیع اعتبارات به سازمان‌های مردم‌نهاد نگاه می‌کنم، متوجه شدم که ۸۰ درصد این اعتبارات به شهرستان بویراحمد و دنا توزیع‌شده است.
وی افزود: آقای نظری فردی که در «باشت» و «بویراحمد» می‌باشد برابر است، و باید فرصت برابر به همه شهرستان‌های دیگر داده شود.
احمدی تصریح کرد: مدیرکل اجتماعی و فرهنگی و معاون سیاسی امنیتی استانداری موظف بودند که فرصت برابری برای همه تشکل‌های مردم‌نهاد ایجاد کنند و اگر شهرستانی فاقد تشکل مردم‌نهاد است، آنجا تشکل ایجاد می‌کردند.
استاندار بیان داشت: برای بنده قابل‌قبول نیست، که اگر می‌خواهید استانی را نجات دهید، پس فردی که در بهمئی که در مرز خوزستان باشد، یا کوه گل در سی سخت باشد برابر هستند و همه را از خانواده خود بدانید.
وی اظهار داشت: چطور می‌شود که در یک شهرستان مثل لنده تشکل مردم‌نهاد نداشته باشیم، وقتی حجمی از قراردادها را می‌بینم که قرارداددی در فلان شهرستان نیست، چه فرقی می‌کند آن‌کسی که در کهگیلویه و بهمئی است همه از ماست، اعتبارات باید با فرصت برابر توزیع شود.
وی بابیان اینکه ۴۰ درصد بودجه‌های تخصیص شده استانی و بقیه ملی است، گفت: وقتی مدیران برای جذب بودجه‌ها تلاش نمی‌کنند، این است که استان کهگیلویه و بویراحمد روزبه‌روز ازنظر منابع مالی فقیر و فقیرتر می‌شود.
وی بیان داشت: متأسفانه همیشه در جذب بودجه‌ها مشکل‌داریم، و مدیران استانی در جذب بودجه‌ها اعلام بی‌اطلاعی می‌کنند یا سخنی نمی‌گویند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بابیان اینکه مدیران باید چند نکته را به‌صورت جدی مدنظر قرار دهند، افزود: اعتباراتی که برای کاهش آسیب‌های اجتماعی و تملک دارایی از وزارت کشور به استان اختصاص داده می‌شود باید این اعتبارات به استان کهگیلویه و بویراحمد جذب شود، و به‌هیچ‌وجه این اعتبارات نباید به وزارت برگشت داده شود.
وی با اشاره به اینکه مدیران دستگاه‌های اجرایی برای جذب اعتبارت کاهش آسیب‌های اجتماعی تلاش کنند، تصریح کرد: اعتبارات تملک دارایی و کاهش آسیب‌های اجتماعی باید با همین موضوع تطبیق یافته، که متأسفانه ملاحظه می‌شود که این اعتبارات منحرف می‌شود، و برای طرح‌ها و پروژه‌های دیگر هزینه می‌شود.
احمدی اظهار داشت: مقابله با آسیب‌های اجتماعی موضوع حساس و مهمی در استان است، که در بسیاری از دستگاه‌ها مدیران به آن اهمیت نمی‌دهند.
وی ادامه داد: آنچه از نشست ستاد آسیب‌های اجتماعی دیده‌ایم تکرار بی‌نتیجه در اعتبارات است آموزش و پرورش کار بهزیستی را انجام می‌دهد و بهزیستی کار دانشگاه علوم پزشکی را.برای پولی که به صورت متمرکز و یا نیمه متمرکز وارد استان می‌شود باید برنامه داشته باشیم.

وی با انتقاد از انحراف در اعتبارات علمی آسیب‌های اجتماعی گفت: بهزیستی پولی را که برای حمایت از پایان‌نامه‌ها در این حوزه اختصاص داده شده را به همکاران خود در بهزیستی داده و دانشگاه علوم پزشکی هم همین کار را انجام داده است.

احمدی بیان کرد: کار علمی این نیست که علوم پزشکی فردی را از مجموعه خود برای انجام کار علمی انتخاب کند، وقتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی را می‌بینم حدس می‌زنم که کار علمی را به دانشجویش داده که بین معاون و دانشجو رابطه‌ای است، تیم تخصصی حوزه علمی باید شبانه‌روز کار کند و ناظر قوی هم در این زمینه باشد.

وی در بخش پایان سخنان خود عنوان کرد: از تجربیات دانشگاه و اعضای هیات علمی دانشگاه استفاده شود البته انتخاب اعضای هیات علمی دانشگاه به گونه‌ای نباشد که در دانشگاه بگردیم و اگر پسر خاله و یا پسر عمه‌ای داشتیم انتخاب کنیم.

وی بابیان اینکه اگر در حوزه‌های اقتصادی و عمرانی گسستگی و فروریختگی به وجود آید، تمام بنیان‌ها را خراب می‌کند، گفت: گسستگی، تخریب بنیان خانواده و ریزش اجتماعی در استان را به چشم نمی‌بینیم، و متأسفانه در یک جامعه کوچک یک رخداد اجتماعی صد برابر لطمه اجتماعی وارد می‌کند اما حواس مدیران جمع نیست.

وی اظهار داشت: در توزیع اعتبارات پراکنده تکرار بی‌رویه را می‌بینیم، که ۱۴ میلیارد تومان برای کاهش آسیب‌های اجتماعی غیرمتمرکز و نیمه‌متمرکز وارد استان می‌شود، باید ببینیم با توزیع این اعتبارات چه تغییری در استان شده است، که اگر برنامه هدفمند داشته باشیم تغییر حتماً دیده می‌شود.
محمد کاظم نظری معاون امنیتی سیاسی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بعد از ترک صندلی استاندار، در دفاع از خود خطاب به رسانه‌ها گفت: این قراردادها و توزیع اعتبارات به سازمان های مردم نهاد در زمان «فتاح محمدی» معاون سیاسی امنیتی استاندار قبلی منعقد شده است.
انتهای پیام/ د