پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

کارزار اخیر مجلس برای فراکسیون‌امیدی‌ها رضایت‌بخش نبود؛ اینکه ببیند برخی اعضا در روز رأی‌اعتماد به وزرا در صحن علنی دنبال جذب آرای موافق برای آذری‌جهرمی هستند؛ وزیری که از قضا توافق شده بود تا از فراکسیون امید مجلس رأی موافق نگیرد. بااین‌حال نه جنب‌وجوش یکی و نه تلاش توییتری دیگری هیچ‌کدام از چشم تیز ناظران دور نماند. از اینها گذشته رمضانعلی سبحانی‌فر، نماینده سبزوار که گاه‌گداری یار فراکسیون‌امیدی‌ها می‌شود و اغلب اوقات در فراکسیون مستقلین نشست‌وبرخاست دارد نیز از جمله به‌اصطلاح اصلاح‌طلبانی است که برای رأی‌آوردن آذری‌جهرمی سنگ‌تمام گذاشت. همه اینها محور سؤال‌هایی است که پیش‌روی بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس، قرار می‌گیرد. او علاقه‌ای به ورود مصداقی و مکث روی اسامی افراد ندارد. می‌گوید کلی حرف بزنیم و بحث را پیش ببریم. بااین‌حال در این گفت‌وگو به نکات کلیدی اشاره دارد؛ نخست اینکه تصمیم فراکسیون امید برای عدم رأی‌اعتماد به جهرمی حسب اساسنامه فراکسیون لازم‌الاجرا بوده و با متخلفان بر اساس تصمیم داخلی برخورد خواهد شد. این برخورد می‌تواند تا سلب عضویت فرد از فراکسیون پیش برود.از اینها گذشته، پارسایی بی‌تعارف، عارف، رئیس فراکسیون امید را مورد خطاب قرار داده که بهتر است در دوره جدید فعالیت فراکسیون، تعارف‌ها را کنار گذاشته و جدی‌تر با متخلفان برخورد شود. به گفته او: «٨٠ نماینده پای‌کار عضو فراکسیون داشته باشیم بهتر از ١٢٠ نفری است که برخی‌شان در موعدهای سیاسی و برای بهره‌گیری شخصی به فراکسیون می‌آیند و در بزنگاه‌های حساس، پشت فراکسیون را خالی می‌کنند». پارسایی از لفظ «چندنبشی سیاسی» برای فعالان سیاسی بهره می‌گیرد که در بزنگاه‌ها به سمت امیدی‌ها می‌چرخند و گاهی اگر باد سیاسی به سمت دیگری بوزد، همسوی آن می‌شوند.

گفت‌وگو با بهرام پارسایی، نماینده مردم شیراز در مجلس و سخنگوی فراکسیون امید به نقد درونی از عملکرد فراکسیون در رأی اعتماد اخیر متمرکز است.

دکتر بهرام پارسایی- نماینده مردم شیراز در مجلس

 نقدها این روزها به فراکسیون امید زیاد است. نقدها را وارد می‌دانید، تحلیل شما چیست؟

انتقادهای این روزها بجا هست، اما مسیرش باید به سمت افرادی باشد که پیمان‌شکنی کردند. آنها که با بلیت فراکسیون امید به بهارستان آمدند و بعد پیمان‌شکنی کردند. به هر شکل آنها نسبت به رأی مردم خلف‌وعده کردند.

 قبول دارید مادامی‌که شما فراکسیون‌امیدی‌ها اسم پیمان‌شکنان را نگویید این نقد به شماها وارد است که چرا سکوت می‌کنید؟

بله، اما در وهله نخست انتقاد باید به سمت آن افراد باشد. البته این را هم بگویم افرادی هستند که در فراکسیون نبودند و حالا در همه جلسه‌ها حضور دارند. اگر همه پایبند بودند، الان بالغ بر ١۶٠ عضو داشتیم.

 حالا چند عضو دارید؟

من می‌گویم همان ١٠۵ رأیی که در زمان ریاست آقای عارف به ثمر رسید. فراکسیون امید پس از آغاز به کار مجلس ریزش داشته و البته این طبیعی است. عده‌ای به مجلس که رسیده‌اند، تغییرجهت داده‌اند، چون گویی رأیشان را آورده‌اند، اما همین‌ها فراموش کرده‌اند که مردم این تغییرجهت را در انتخابات بعدی خواهند فهمید و این خودشان هستند که ضرر می‌کنند.

 آیا فراکسیون امید برای عدم رأی‌اعتماد به آذری‌جهرمی مصوبه‌ای داشته؟

فراکسیون هر تصمیمی که در مجمع عمومی بگیرد، همه اعضا ملزم به حمایت‌اند. در مورد تک‌تک وزرا رأی‌گیری شد. حالا رأی‌ها بالا و پایین بود، اما محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات، در رأی‌گیری درون فراکسیونی رأی نیاورد، اما بعدتر دیدیم که برخی امیدی‌ها دنبال رأی جمع‌کردن برای ایشان بودند.

 یعنی مصوبه‌ای نبوده؟

اصلا قرار نیست تصمیمی که در مجمع عمومی گرفته می‌شود، دوباره مصوب شود. این کار تشکیلاتی است. وقتی تصمیمی رأی می‌آورد همه ملزم به تمکین‌اند. وقتی اعضا، عضو آن فراکسیون باشند نیازی به تصویب و امضا نیست، اما الزام هست و در خودش یک‌جور مصوبه دارد؛ یعنی عدول از تصمیم الزام‌آور، خطای فراکسیونی برای نماینده است.

 سوگند فراکسیونی هم دارید؟

سوگندنامه نداریم، اما اساسنامه خودش رویکرد سیاسی مشخصی دارد. لازم نیست روی کاغذ بیاید. وقتی فراکسیون تصمیم می‌گیرد باید همه تابع باشند.

 اما رویه جدید ثابت نکرد که یک‌جاهایی نیاز به کاغذ و امضای و مصوبه کتبی هم دارید.

فراکسیون باید دراین‌باره تصمیم بگیرد، اما درکل رفتار برخی آقایان عجیب است و هیچ کار تشکیلاتی‌ای نمی‌پذیرد و قبول ندارد که عضو آن فراکسیون خلاف وعده و تعهدش عمل کند. دست‌کم باید ظاهر قضیه را حفظ می‌کردند، نه‌اینکه علنی در صحن دنبال جمع‌کردن امضا می‌افتادند.

 نمی‌خواهید به اسم برخی عهدشکنان اشاره کنید؟

خیر، اسم نمی‌آورم، ولی تعدادشان زیاد نبود که بخواهد لطمه به رفتار فراکسیونی ما بزند.

 به هر شکل یک رأی هم مهم است.

بله، یک وقت در مجلس قبلی وزیر آموزش‌وپرورش با یک رأی افتاد. پس یک رأی هم می‌تواند تأثیرگذار باشد. خطای آنها قابل اغماض نیست، اما حرف من این است که انسجام فراکسیونی خوب است. تعدادی نمی‌خواهند و همراهی نمی‌کنند و همان‌ها متأسفانه وجهه فراکسیون را خراب می‌کنند که این بزرگ‌ترین گناهشان است. یک تعدادی به طور علنی همراهی نکردند و شاید انگشت‌شمار افرادی هم غیرعلنی همراهی نکردند.

 تعداد کم است اما برخی از این ناهمراهان از قضا چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب‌اند. چه برخورد فراکسیونی در انتظار این افراد است؟

در ف%