پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پروفسور ملک‌حسینی، پدر پیوند کبد ایران، اظهارات متفاوتی را درباره اهدا و پیوند عضو در کشور مطرح کرد.

 پروفسور سیدعلی ملک حسینی در کنگره سراسری پیوند و اهدای کلیه با بیان اینکه دستاوردهای علمی کشور در حوزه پیوند از افتخارات نظام است، گفت: اگر در زمینه پیوند اعضا نقطه ضعفی داریم، ضعف از ماست نه مردم و نباید در مشکلات اهدای عضو از مرگ مغزی، مردم را متهم کنیم.

او با بیان اینکه امروز در شیراز ۹۸ درصد پیوندها از مرگ مغزی ها انجام می شود، گفت: ایران کشوری با طوایف و قومیت‌های مختلف و فرهنگ‌های قوی و فوق‌العاده است؛ به عنوان نمونه در کهگیلویه و بویراحمد حتی یک مورد عدم رضایت برای اهدای عضو از طریق مرگ مغزی نداریم. بنابراین این مساله با فرهنگ سازی ارتباط مستقیمی دارد.

پدر پیوند کبد ایران با بیان اینکه در کشورهای دارای بیشترین آمار اهدای عضو از مرگ مغزی مانند اسپانیا و بلژیک، قانون اجبار افراد برای اهدای عضو تصویب شده است، گفت: این قانون در ایران وجود ندارد و بنابراین باید در این زمینه فرهنگ سازی کنیم. به گونه‌ای که با اقدامات صورت گرفته در فارس و استان‌های جنوبی کشور تقریبا رضایت ۱۰۰ درصدی برای اهدای عضو از مرگ مغزی داریم.

وی با اشاره به اعتقادات مردم در زمینه اهدای عضو در مذاهب گوناگون، به عنوان نمونه به مذهب هندو اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه هندوها به تناسخ ارواح اعتقاد دارند. بنابراین معتقدند روح پس از مرگ وارد کالبدی جدید می‌شود و بنابراین با اهدای عضو از مرگ مغزی‌ها مشکلی ندارند. ولی از سوی دیگر در مذهب بودائیسم معتقدند که وقتی انسان می‌میرد مدت‌ها طول می‌کشد که روح از بدن جدا شود، بنابراین در مذهب بودا پیوند اعضا کار خلافی‌ است.

ملک حسینی همچنین با اشاره به اعتقاد مردم در مسیحیت عنوان کرد: مسیحیان کلا موافق اهدای عضو هستند ولی از طرف دیگر برداشتن عضو از انسان زنده را جنایت می‌دانند. اگر بیشتر دقت کنیم می‌فهمیم که اعتقاد درستی است؛ چرا باید فردی فقیر عضوی از بدن خود را در ازای پول به فردی غنی بدهد. در هرصورت خرید و فروش عضو کاری نادرست و غیرصحیح است.

ملک حسینی با بیان اینکه جا انداختن و فرهنگ‌سازی درباره اهدای عضو در استان فارس و استان‌های جنوبی کشور توسط یک تیم از جان گذشته انجام شد، عنوان کرد: بزرگ‌ترین مانع بر سر این فرهنگ‌سازی گاها از سوی همکاران خودمان انجام شد. با این حال با کمک همین تیم و تبلیغات و فرهنگ‌سازی‌ها و با استفاده از تریبون‌های مختلف توانستیم موفقیت‌های زیادی کسب کنیم. در این مسیر استان‌هایی همچون اصفهان، شهرکرد، یزد، مشهد، تبریز و ارومیه نیز دوشادوش ما پیش آمدند و کمک کردند.

این چهره ماندگار در ادامه با اشاره به کاهش آمار پیوند در کشور، از نبود متولی و هماهنگ کننده در امر پیوند کشور انتقاد کرد و گفت: در این باره باید بیشتر صحبت شود تا راهکاری برای اصلاح امر اندیشیده شود.

ملک حسینی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در دانشگاه شیراز و مرکز پیوند بیمارستان نمازی، عنوان کرد: در این مرکز برای بیش از ۹ مرکز در ایران و برخی کشورها همچون تاجیکستان، پاکستان و لبنان نیرو و فلو تربیت کردیم و هم اکنون این مراکز در سطوح خوبی ارایه خدمت می‌کنند.

این استاد پیشکسوت در خاتمه با اشاره به تکمیل و آغاز فعالیت بیمارستان بوعلی سینا در شیراز، عنوان کرد: یک بیمارستان مخصوص بیماران سرطانی نیز با بیش از ۲۰۰۰ تخت در شیراز در حال ساخت است.