3 انتقاد منصفانه از شهرداری پایتخت طبیعت ایران اگر ساحل “بشار” در یک شهر دیگر بود! احداث بزرگترین خیابان یاسوج، فقط جلوی خبرنگاران فعال بود+تصاویر
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
کارهای خوب شهرداری در دوره جدید کم نیستند اما در کنار اینها انتقاداتی هم وجود دارد؛ ساحل رودخانه بشار با وجود هزینههای هنگفت حداقل در بلوار ساحلی (رجا) مأیوسکننده است؛ پروژه مهم اتصال شمال به جنوب شهر یاسوج فقط یک روز در جلوی خبرنگاران فعال بود و رویکرد شهرداری یاسوج در مزایده واگذاری وسایل شهربازی در پارکها، رویکردی مالی و درآمدی است؛ آنها بر رفتارهای ضد گردشگری متصدیان این وسایل چشم بستند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، شهرداری در دوره نستهن مقدم در برخی رویکردها، تغییرات اساسی داشته است و اینها از چشم رسانهها دور نمانده است اما در برخی زمینهها شاهد بیتوجهیهایی هستیم که اتفاقا با کمترین هزینهها قابل رفع شدن هستند.
ساحل رودخانه بشار در بلوار ساحلی شهر یاسوج (بلوار رجا) اگر در هر شهر دیگری بود نه در ایام خاص و تعطیل بلکه در همه روزهای سال، جای سوزن انداختن نبود اما در پایتخت طبیعت ایران این مکان زیبا فقط از راه دور قابل مشاهده هست و سودی به حال شهر و شهروندان آن ندارد.
در دوره شهرداران قبلی، هزینههای قابل توجهی در پارک ساحلی ( روبروی ادارهکل گمرک) برای راهپلهسازی و سکوبندی رودخانه بشار در نزدیکی این پارک انجام شده اما از آنجا که شهرداری در مسائل گاها حاشیهای و روزمره غرق شده است، از این ظرفیت بزرگ غافل شده است تا حدی که گل و لای این سکوها را پوشانده و امکان رفت و آمد مردم و گردشگران در این ساحل زیبا با منظره دلنواز وجود ندارد.
بدون هزینه و تنها با یک روز کار کردن کارگران شهرداری میشود مسیر حدود دو کیلومتری ساحل بشار در نزدیکی پارک مورد نظر را به یکی از شلوغترین و دیدنیترین جاذبههای یاسوج تبدیل کرد؛ ساحلی زیبا با صدای “شر شر” رودخانه بشار که همچنان در بالادست زنده و جاری است.
شهرداری یاسوج به این موضوع بیتوجه است و اگر این انتقاد سازنده را بپذیرد، حتی زمستان در ساحل بشار تماشایی خواهد بود.
انتقاد دوم به شهرداری یاسوج عدم توجه به صلاحیت افرادی است که وسایل اسباببازی و شهربازیها را در پارکهای شهر یاسوج اداره میکنند.
در این حوزه نیز رویکرد شهرداری یاسوج صرفا کسب درآمد است و محدودیتی برای برنده شدن افراد در مزایدههایش وجود ندارد.
ماه گذشته در یکی از این پارکها، وقتی دختربچه گردشگر اصفهانی روی تاب یکی از این وسایل اسباببازی که بدون حصار و متصدی بود نشست، فردی که در آن نزدیکی بود و بعدا معلوم شد صاحب آن وسیله اسباببازی است به شدت به این دختربچه سیلی میزند و وقتی پدر او اعتراض میکند با سنگ و کلوخ به او حمله میکند و صحنه بسیار زشتی را در این پارک رقم میزند.
صحنه زشتی که به هیچ عنوان نمیتواند به شهروندان یاسوجی نسبت داده شود بلکه اگر در انتخاب متصدی این وسایل کمی حساسیت باشد، قطعا شاهد این رفتارهای زننده نخواهیم بود.
خبرنگار ریواس جنوب که این منظره را نظارهگر بود در تحقیقات خود به این واقعیت رسید که متصدی این وسیله اسباببازی دارای بیماری روانی است چرا که دقایقی بعد از درگیری، نزد این مسافر غیربومی رفت و سر و صورت او را بوسید و از او معذرتخواهی کرد.
در صحنه دیگری که البته کم هم نیستند، وقتی کودک یک خانواده بوشهری در وسیله اسباببازی یکی دیگر از پارکهای یاسوج، حالش بد میشود با التماس از متصدی این وسیله میخواهد که آن را متوقف کند و به پسرش کمک کند اما او که متوجه غیربومی بودن این خانواده میشود با بدترین ادبیات میگوید که هیچ خبری نیست و بگذارید هر بلایی سر او میآید، بیاید، اینجا بیمه است.
هر چقدر این مادر التماس میکرد این متصدی ذرهای اهمیت نداد تا اینکه حال آن پسربچه به شدت بهم خورد و …
اگر شهردار یاسوج که اخیرا نشان داده که به حقوق شهروندی اهمیت زیادی میدهد به این انتقاد سازنده نیز توجه کند و در مزایدههای شهربازیها در پارکهای یاسوج کمی سختگیری کند تا افراد پخته و با شخصیت مسئولیت اداره این وسایل را بر عهده بگیرند، چهره فرهنگی شهر مهماننواز یاسوج حداقل در پارکهای آن تا حدی تغییر میکند.
و اما انتقاد بعدی مربوط به “تور خبرنگاری” است که چند ماه قبل با حضور خود شهردار برای بازدید از چند پروژه شهر یاسوج انجام شد.
در این بازدید یکی از پروژههای بسیار مهم شهر یاسوج که حتی در همین رسانه خبری نیز به اهمیت آن و کار خوب شهرداری اشاره شد، پروژه اتصال منطقه بنسنجان به شرفآباد و زیرتل بود که به نوعی شمال را به جنوب شهر وصل میکند و در کاهش ترافیک و دسترسیهای شهری بسیار مؤثر است.
در روزی که خبرنگاران از این پروژه بازدید کردند، همه چیز گل و بلبل بود اما وقتی خبرنگار ریواس جنوب در روزهای بعد از ان و به فواصل مختلف به این پروژه مراجعه کرد متوجه تعطیلی این پروژه شد؛ به جز همان روز دیگر خبری از گریدر و بولدزور در این پروژه نبود و این توهین به شعور مردم و رسانهها است.
اگر شهردار یاسوج واقعا در جریان این اقدام نیست، این انتقاد سازنده را نیز بپذیرد و ضمن پاسخگویی به علت تعطیلی این پروژه، دستور دهد تا مجددا این پروژه مهم فعال شده و ۴۵ متری بنسنجان به شرفآباد، دولتآباد و زیرتل، اجرایی شود.
البته این نکته را نیز باید یادآور شد که این پروژه سالها در این شهر به علت وجود معارض و عدم مشارکت مردم روی زمین مانده بود اما در دوره شهردار جدید دوباره به جریان افتاد و همین خودش قدم بزرگی است اما انتظار میرود اگر واقعا قرار است اجرایی شود، با شفافیت اجرا شود و بار دیگر اسیر زمان نشود.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، این خیابان که طولانیترین خیابان شهر یاسوج است و در قالب طرح جامع تفصیلی این شهر تعریف شده در بخشی از محلات بنسنجان خاکبرداری شده ولی در قسمت شرفآباد متوقف شده است.
این خیابان از منطقه بنسنجان در شهر یاسوج شروع میشود و با عبور از منطقه شرفآباد، دولتآباد و زیرتل در جنوب غرب یاسوج به خیابان ساحلی در نزدیکی منطقه بلکو متصل میشود.
________________
گزارش از کریم بنام
__________________
انتهای پیام/ک-ب